Zelfgemaakte ladekast voor zelfbouw MFT werkbank, door Roel

Gerelateerde projecten
TOSIZE Furniture
Nieuw!
Wij maken klussen nóg makkelijker!
Logo OPMAATZAGEN.nl
Start met ontwerpen

Maak dit project zelf met plaatmateriaal op maat gezaagd door OPMAATZAGEN.nl!

Roel

Roel

NL

Bovengemiddeld

2 minuten

In dit DIY project laat Roel zien hoe hij zelf een ladeblok heeft gemaakt voor zijn werkbank. Hij heeft hiervoor verschillende materialen (MDF en multiplex) op maat laten zagen. Lees hier meer over zijn aanpak en ervaring!

Omschrijving van KLANTNAAM

Om mijn MFT werkbank nog wat functioneler te maken, wilde ik een modulaire ladekast inbouwen, gebaseerd op het idee van het Youtubekanaal 'Hooked On Wood'. Een mooi systeem waarbij alle lades uitwisselbaar zijn door de hele kast. In deze ladekast kan ik nu een groot deel van mijn gereedschap binnen handbereik bewaren! Voor het design zijn alle zichtplaten van zwart vochtbestendig MDF. De bodem van de lades heb ik van gewoon MDF V313 gemaakt (groen), zodat je beter kan zien wat erin ligt en de wand van de lades is 18mm multiplex voor stevigheid.

Hoe ik dit project gemaakt heb

Als eerste heb ik de kast ombouw gemaakt. In de zijwanden heb ik gleuven van 10mm breed gefreesd, waar de bodemplaten van de lades doorheen schuiven. Deze gleuven moesten natuurlijk erg goed uitgelijnd worden, anders lopen de lades snel vast. De zijkanten heb ik vervolgens vastgeschroefd aan de bovenkant van de kast, waarna ik het geheel in de al bestaande werkbank heb geschroefd. Hierin was de haaksheid en de afstand tussen de zijwanden cruciaal voor het goed werken van de lades. Vervolgens heb ik de 6 randen van de lades aan elkaar gezet met houtlijm, deuvels en schroeven (m.b.v. de Kreg pocket hole jig) en deze randen op de bodemplaten geschroefd. Doordat de bodemplaten iets breder zijn dan de rand van de lades, schuiven deze netjes in de groeven van de zijwanden in de kast. De frontjes heb ik een gat gegeven die aan de achterkant een holling hebben, zodat deze helemaal vlak zijn, maar je met je vinger toch de lade makkelijk kan uittrekken. Doordat het gat voor de multiplex rand zit, is de lade verder dicht en zal deze dus niet via het gat stof gaan happen. Nog een handige timmertip: als je de lades wat soepeler wilt laten glijden, moet je met een waxinelichtje even de randjes inwaxen!

Afmetingen van mijn DIY project

De kast is 60,0 cm diep, 105,0 cm breed en 52,0 cm hoog.
De 6 lades zijn zo'n 60,0 cm diep, 40,0 cm breed en hebben een opstaande rand van 5,5 cm.
De lage lades zijn 6,0 cm hoog en de hoge lades 13,0 cm.

Tip! Bekijk ook onze handige klustips!

In deze DIY video ontdek je hoe je projecten van anderen als inspiratie kunt gebruiken voor je eigen klus. Zie hoe TOSIZE Furniture kasten gemaakt zijn en pas ze aan naar jouw smaak. Leer hoe je bestaande zaaglijsten overneemt en ze aanpast aan je eigen behoeften. Met handige tips en stap-voor-stap uitleg, wordt het makkelijk om je eigen project te starten en te voltooien. Begin vandaag nog met jouw unieke DIY project!

Hoe nu verder?

Wil jij dit DIY project maken? Bekijk de zaaglijst van Roel en maak jouw bestelling eenvoudig compleet.

€ 201,06


Alle gebruikte materialen

Uitleg
Uitleg
Uitleg
Uitleg

Alle plaatmaterialen bekijken