Verwarmde 3D-printerbehuizing voor de garage (koude omgeving), door Stefan

Gerelateerde projecten
TOSIZE Furniture
Nieuw!
Bekijk onze nieuwe vakkenkasten 3D configurator
Logo OPMAATZAGEN.nl
Start direct met samenstellen

Maak dit project zelf met plaatmateriaal op maat gezaagd door OPMAATZAGEN.nl!

Stefan

Stefan

DE

Gemiddeld

1 minuut

Stefan heeft een zeer stijlvolle en op maat gemaakte behuizing gemaakt voor zijn 3D-printer. Hij gebruikte gesneden platen van berkenmultiplex.

Beschrijving door Stefan

Ik heb geen ruimte in het appartement. Er is ruimte in de garage, maar de garage is stoffig en meestal te koud. Daarom heb ik een behuizing ontworpen die: - verwarmd kan worden - beschermd is tegen stof - verlicht is - aan de muur gemonteerd kan worden - indien nodig voorzien kan worden van koeling.. De eerste tests hebben de functionaliteit bevestigd.

Hoe ik dit project heb gedaan

1. Selectie van een geschikt verwarmingspaneel >50 watt Een weloverwogen alternatief met verwarmingsmatten leverde niet voldoende verwarmingsvermogen op en werd afgewezen.
2. Selectie van de regeling (temperatuurbereik voor verwarmen en koelen moet apart instelbaar zijn (hysteresis)
3. Afmetingen behuizing bepalen en bouwplan/stuklijst maken
4. Componenten bestellen (hout, verwarming, regeling (verwarming /koeling), houtschroeven, plexiglas ruiten, scharnieren)
5. Montage De houten planken zijn met houtschroeven (4,5 x 60) verbonden 6. Wandmontage Dit gebeurt met 2 schroeven en 2 8 pluggen 7. Plexiglas ruiten De ruit is verdeeld in 2 delen: Toegang tot de Drukkerij, toegang tot het bedieningselement.

Afmetingen van mijn doe-het-zelf-project

B=53,6 H=73,6 D=62,8 cm inclusief 0,8 plexiglas ruit en afdichting

Tip! Bekijk ook onze handige klustips!

In deze DIY video ontdek je hoe je projecten van anderen als inspiratie kunt gebruiken voor je eigen klus. Zie hoe TOSIZE Furniture kasten gemaakt zijn en pas ze aan naar jouw smaak. Leer hoe je bestaande zaaglijsten overneemt en ze aanpast aan je eigen behoeften. Met handige tips en stap-voor-stap uitleg, wordt het makkelijk om je eigen project te starten en te voltooien. Begin vandaag nog met jouw unieke DIY project!

Hoe nu verder?

Wil jij dit DIY project maken? Bekijk de zaaglijst van Stefan en maak jouw bestelling eenvoudig compleet.

€ 336,77


Alle gebruikte materialen

Uitleg

Alle plaatmaterialen bekijken