Veilige en praktische oplossing voor gevaarlijk trapgat in beuken timmerpaneel, door Wim

Gerelateerde projecten
TOSIZE Furniture
Nieuw!
Bekijk onze nieuwe vakkenkasten 3D configurator
Logo OPMAATZAGEN.nl
Start direct met samenstellen

Maak dit project zelf met plaatmateriaal op maat gezaagd door OPMAATZAGEN.nl!

Wim

Wim

NL

Gemiddeld

1 minuut

Omschrijving

Dit cd-meubel werd naar vorm en constructie geïnspireerd door een paar wijnkratten die mijn vrouw als voorlopige oplossing had geplaatst. Er moest een barrière komen om de trapopening veilig af te sluiten voor kinderen. Een probleem was dat een constructie die aansloot op de trap naar boven erg vreemd zou hebben geoogd doordat het muurtje waarop de kast moest rusten onder een foute hoek is gemetseld. Bovendien wilden we een open zicht behouden tussen de hall en de zithoek.

CD meubel op maat

De meeste verbindingen gebeurden middels lamellen ("koekjes"). Deuvels werden gebruikt ter versteviging van de verbinding van de dwarslat met het eerste kastje en ter verankering in de bestaande plank onder het eerste kastje en tegen een steunplankje in de muur aan het andere einde van de dwarslat. Uiteraard werd voor de verbindingen ook houtlijm gebruikt. Het hele meubel bevat dus geen metalen onderdelen, op de aluminium plankdragers voor de leggers na. De bovenste leggers zijn verstelbaar, zodat ook boeken een plekje kunnen krijgen.

De afmetingen van het project

Het gaat om drie aparte kastjes die verbonden zijn door een stabilisatielat. Daardoor zijn de maten slechts bij benadering te geven.
b=190,0cm
h=52,0cm
d=16,0cm

Tip! Bekijk ook onze handige klustips!

In deze DIY video ontdek je hoe je projecten van anderen als inspiratie kunt gebruiken voor je eigen klus. Zie hoe TOSIZE Furniture kasten gemaakt zijn en pas ze aan naar jouw smaak. Leer hoe je bestaande zaaglijsten overneemt en ze aanpast aan je eigen behoeften. Met handige tips en stap-voor-stap uitleg, wordt het makkelijk om je eigen project te starten en te voltooien. Begin vandaag nog met jouw unieke DIY project!

Hoe nu verder?

Wil jij dit DIY project maken? Bekijk de zaaglijst van Wim en maak jouw bestelling eenvoudig compleet.

€ 741,21


Alle gebruikte materialen

Uitleg

Alle plaatmaterialen bekijken