Ombouw voor een synthesizer orgel zelf maken, door Harry

Gerelateerde projecten
TOSIZE Furniture
Nieuw!
Wij maken klussen nóg makkelijker!
Logo OPMAATZAGEN.nl
Start met ontwerpen

Maak dit project zelf met plaatmateriaal op maat gezaagd door OPMAATZAGEN.nl!

Harry

Harry

NL

Makkelijk

2 minuten

Omschrijving

Ik ben klassiek organist met veel belangstelling voor film- musical- en popmuziek waar synthesizer in gebruikt wordt. Daarom wilde ik een speeltafel bouwen waar ik zowel orgel als synthesizer mee kon spelen. Daarvoor zou ik een klassiek elektronisch orgel kunnen gebruiken, maar dit zijn grote, massieve dingen die ik er niet zo aantrekkelijk uit vind zien. Er bestaan wel speeltafels die minder massief zijn en er wat vlotter uit zien, maar deze zijn erg duur. Reden genoeg om zelf aan het werk te gaan.

Doe het zelf met MDF

Ik heb vier keyboards gekocht en deze helemaal gestript. De toetsen bleven over. Daarvoor heb ik een frame van multiplex gemaakt om deze rijen toetsen op zijn plek te houden. Maar het zichtbare deel: het tafelblad en deze zijkanten naast de toetsen heb ik van 38 mm MDF gemaakt dat ik bij OPMAATZAGEN.nl heb besteld. Mooi materiaal! Het tafelblad werd perfect op maat gemaakt. Daar hoefde ik alleen de poten onder te zetten en het was klaar. Hoewel: 38mm is dik genoeg om een gleuf in te frezen waar een strip met ledlampjes in kan. Prachtige verlichting!

Het MDF voor de zijstukken zijn door OPMAATZAGEN.nl als rechthoek geleverd. Mijn vrouw die een figuurzagerij heeft, heeft de zaagtandvorm gezaagd. Ik heb nu een prachtig instrument waar ik zowel de klassieke orgelmuziek als de synthesizer mee kan spelen!

Harry, lees meer over Harry op zijn website.

Eindformaat: Wat zijn de buitenmaten?

d*b*h cm=110,0 * 135,0 * 135,0 cm

Tip! Bekijk ook onze handige klustips!

In deze DIY video ontdek je hoe je projecten van anderen als inspiratie kunt gebruiken voor je eigen klus. Zie hoe TOSIZE Furniture kasten gemaakt zijn en pas ze aan naar jouw smaak. Leer hoe je bestaande zaaglijsten overneemt en ze aanpast aan je eigen behoeften. Met handige tips en stap-voor-stap uitleg, wordt het makkelijk om je eigen project te starten en te voltooien. Begin vandaag nog met jouw unieke DIY project!

Hoe nu verder?

Wil jij dit DIY project maken? Bekijk de zaaglijst van Harry en maak jouw bestelling eenvoudig compleet.

€ 143,70


Alle gebruikte materialen

Uitleg

Alle plaatmaterialen bekijken