Mobiele sculptuurbasis van zwart mdf, van Klaus

Gerelateerde projecten
TOSIZE Furniture
Nieuw!
Bekijk onze nieuwe vakkenkasten 3D configurator
Wij maken klussen nóg makkelijker!
Start direct met samenstellen
TOSIZE Furniture
Nieuw!
Wij maken klussen nóg makkelijker!
Logo OPMAATZAGEN.nl
Start met ontwerpen

Maak dit project zelf met plaatmateriaal op maat gezaagd door OPMAATZAGEN.nl!

Klaus

Klaus

DE

Gemiddeld

2 minuten

Beschrijving door Klaus

Ik ben een houtbeeldhouwer en heb het probleem dat veel tentoonstellingsmogelijkheden alleen schilderijrails met haken en touwen voor afbeeldingen aanbieden. Zeer weinig clubs of instellingen hebben een basis. Daarom was mijn idee om mobiele en demontabele onderstellen te creëren. Ze moeten zo eenvoudig en goedkoop mogelijk te maken en vooral te vervoeren zijn zonder veel moeite. De sokkels moeten geschikt zijn voor kleinere sculpturale werken en objecten. Zo werden zwarte MDF-platen van 9 mm dik gebruikt om demonteerbare, delicate basissen te creëren die gemakkelijk te transporteren zijn en perfect zijn voor kleinere en middelgrote objecten.

Hoe ik dit project deed

De Mobiele onderstellen zijn zo ontworpen dat ze eenvoudig in elkaar gezet en weer uit elkaar gehaald kunnen worden. De basis bestaat uit twee zwarte MDF-platen met een dikte van 9 mm. Deze werden op de cirkelzaag over de helft van de hoogte van de panelen voorzien van een groef in het midden. Zo kunnen ze op elkaar aangesloten worden. Voor de eigenlijke presentatieruimte werd ook een zwarte 9 mm MDF-plaat gebruikt. Met behulp van een bovenfrees werd in de panelen een ca. 4 mm diepe kruisgroef gefreesd, die even breed was als de paneeldikte. Dit betekent dat de plaat op de “voetjes” geplaatst kan worden die in elkaar gestoken worden. De afbeelding laat zien hoe een klein, ca. 55 cm hoog houten beeldje op de mobiele voet staat. Er zijn in totaal 10 sokkels gemaakt om kleinere tentoonstellingen met kleine werken te creëren.

Afmetingen van mijn doe-het-zelf-project

De twee geneste panelen meten elk 30 x 70 cm. Het bord dat er bovenop geplaatst wordt is 30 x 30 cm. Allemaal gemaakt van 9 mm zwarte MDF-plaat. De onderstellen hebben daardoor een totale hoogte van 70,9 cm en een vierkante plattegrond van 30 x 30 cm.

Tip! Bekijk ook onze handige klustips!

In deze DIY video ontdek je hoe je projecten van anderen als inspiratie kunt gebruiken voor je eigen klus. Zie hoe TOSIZE Furniture kasten gemaakt zijn en pas ze aan naar jouw smaak. Leer hoe je bestaande zaaglijsten overneemt en ze aanpast aan je eigen behoeften. Met handige tips en stap-voor-stap uitleg, wordt het makkelijk om je eigen project te starten en te voltooien. Begin vandaag nog met jouw unieke DIY project!

Hoe nu verder?

Wil jij dit DIY project maken? Bekijk de zaaglijst van Klaus en maak jouw bestelling eenvoudig compleet.

€ 240,39


Alle gebruikte materialen

Uitleg
Uitleg

Alle plaatmaterialen bekijken