Inbouw boekenkast op zolder onder schuin dak met LED strips, door Wouter

Gerelateerde projecten
TOSIZE Furniture
Nieuw!
Bekijk onze nieuwe vakkenkasten 3D configurator
Logo OPMAATZAGEN.nl
Start direct met samenstellen

Maak dit project zelf met plaatmateriaal op maat gezaagd door OPMAATZAGEN.nl!

Wouter

Wouter

NL

Gemiddeld

1 minuut

Heel veel huizen hebben schuine daken. Het nadeel daarvan is de vaak loze ruimte. In dit project laat Wouter zien hoe hij mooie en praktische boekenkastjes heeft gemaakt voor op zolder. Hij heeft gewerkt met kleine kubusjes en deze voorzien van ledverlichtinig. Het resultaat is een prachtig geheel.

Omschrijving van Wouter

Ik heb bij ons op zolder inbouw boekenkastjes gemaakt. Door het schuine dak was er loze ruimte die dichtgetimmerd was. In de kubusjes heb ik sleuven gefreesd waar LED strips in zitten.

Hoe ik dit project gemaakt heb

Ik heb eerst 4 grote en 4 kleine kubusjes gemaakt met achterwand. Hier heb ik sleuven in gefreesd zodat er een aluminum LED kanaal in kon worden geklemd. Vervolgens heb ik een onderstel gemaakt voor de onderste kubusjes zodat ik deze kon neer zetten, en kon vastmaken aan het bestaande houten frame van de wand. Vervolgens heb ik de bovenste kubusjes er in geschoven en de kubusjes aan elkaar geschroefd. Voor de afwerking heb ik hardhouten profielen gekocht en deze met spijkers vastgeschoten.

Afmetingen van mijn DIY project

40,0 cm breed
72,0 cm hoog

bovenste kubus 14,0 diep
onderste kubus 31,0 diep

Tip! Bekijk ook onze handige klustips!

In deze DIY video ontdek je hoe je projecten van anderen als inspiratie kunt gebruiken voor je eigen klus. Zie hoe TOSIZE Furniture kasten gemaakt zijn en pas ze aan naar jouw smaak. Leer hoe je bestaande zaaglijsten overneemt en ze aanpast aan je eigen behoeften. Met handige tips en stap-voor-stap uitleg, wordt het makkelijk om je eigen project te starten en te voltooien. Begin vandaag nog met jouw unieke DIY project!

Hoe nu verder?

Wil jij dit DIY project maken? Bekijk de zaaglijst van Wouter en maak jouw bestelling eenvoudig compleet.

€ 285,84


Alle gebruikte materialen

Uitleg
Uitleg

Alle plaatmaterialen bekijken