Multiplex Okoumé Garant Gegrond

Thuiswinkel Waarborg

Configureer Multiplex Okoumé Garant Gegrond

Hulp nodig bij bestellen?

Productinformatie

  • Speciaal voor gebruik buitenshuis en in vochtige ruimtes
  • Sterk en licht plaatmateriaal
  • Tweelaags afgewerkt met een basisprimer
  • Buigt niet door onder zware belasting
  • Duurzaamheid van minimaal 15 jaar door de sterke, watervaste lijm
  • Gronden voor afwerking aan te raden
  • Dient goed afgewerkt te worden voor langdurig gebruik

Beschrijving

Multiplex platen zijn toe te passen voor ontelbare verschillende projecten. Multiplex Okoumé Garant Gegrond is de variant die geschikt is voor gebruik buitenshuis of in vochtige ruimtes. Dit komt niet alleen omdat de plaat verlijmd is met watervaste lijm, maar ook omdat de houtsoort beter bestand is tegen vocht en weersinvloeden. Deze variant heeft een gegronde toplaag, waardoor dit veel werk bespaart bij het schilderen van jouw project. Multiplex Okoumé Garant Gegrond is een speciale verduurzaamde variant die, op voorwaarde dat je het goed afwerkt, minimaal 15 jaar mee kan gaan.

Lees meer

Product eigenschappen

Soortelijk gewicht (kg/m3)500
UitstralingOnafgewerkt
ZichtkwaliteitBB/BB
Dikte10 mm, 12 mm, 15 mm, 18 mm
Type Multiplex
VariantMultiplex Okoumé Garant Lakdraag
NerfNee
Toepassing (klimaat)Buiten, mits voorbehandeld
Houtsoort toplaagOkoumé
KernMultiplex / triplex
Functioneel gebruikConstructief
KleurWit
GegrondJa
KeurmerkFSC® mix 70%
PlaatopbouwMeerdere lagen
Type toplaagGrondlaag / Lakdraagfolie
Toplaag2 zijdes

Multiplex Okoumé Garant Gegrond platen op maat online bestellen

Bestel je op maat gezaagde Multiplex Okoumé Garant Gegrond gemakkelijk online. Multiplex op maat kan je in diverse vormen laten zagen of frezen. Of het nu gaat om een ovaal voor een tafelblad, een huisjesvorm voor het speelhuisje van de kleine of een rechthoek met afgeschuinde kant voor een kast onder een schuin dak. Jij bedenkt het, wij zagen het nauwkeurig op maat! Wil je jouw doe-het-zelf project netjes afgewerkt hebben? Kies dan voor één van de beschikbare (rand)afwerkingen.

Multiplex Okoumé Garant Gegrond: wat is het?

Multiplex okoumé watervast gegrond is de variant die bestand is tegen vocht en daardoor gebruikt wordt voor toepassingen buitenshuis of in vochtige ruimtes. Deze plaat bespaart veel werk omdat hij voorzien is van een grondlaag, waardoor je vrijwel direct kunt beginnen met het schilderen van jouw project. De plaat is, net als bij multiplex berken, verlijmd met een watervaste lijm. Okoumé is echter de houtsoort die beter bestand is tegen vocht, waardoor deze variant beter geschikt is voor buitentoepassingen. Multiplex is opgebouwd uit verschillende fineerlagen. Deze lagen worden kruisling op elkaar verlijmd. Dit leidt tot een stabiele plaat. Onze Multiplex platen zijn geschikt voor horizontale toepassingen, hierbij kun je denken aan tafelbladen, vensterbanken. Houd bij verticale toepassingen rekening met de kans op kromtrekken.

Okoumé gegrond is de variant met een witte grondlaag. De grondlaag is ruw en grof aangebracht en kan oneffenheden bevatten. Soms is een voorbewerking door schuren en plamuren nog nodig voordat je gaat lakken. Ook de oneffenheden van het hout zelf kunnen door de grondlaag nog te zien zijn. 

Gegronde toplaag

Multiplex Okoumé Garant Gegrond, de naam zegt het al, is afgewerkt met een primer laag. Plaatmateriaal met een gegronde toplaag biedt directe tijdsbesparing en een verbeterde afwerking, doordat het materiaal al voorbehandeld is. Bovendien is het kostenbesparend. Het is een praktische en efficiënte keuze wanneer jij jouw project snel wilt afronden. Houd er wel rekening mee dat de randen niet afgewerkt zijn en dat de grondlaag nog wel geschuurd moet worden.

Plaatmateriaal met een primer laag kan je in principe direct aflakken. Het is geschikt voor alle verfsoorten: acryl (watergedragen) en alkyd (terpentine gedragen). Wil je langer van je schilderwerk kunnen genieten of wordt de oppervlakte intensief gebruikt? Breng dan eerst nog een primer laag aan, voordat je de uiteindelijke laklaag gaat aanbrengen.

Garantplex

Multiplex Okoumé Garant Gegrond is de duurzame variant van Okoumé multiplex. De plaat is speciaal ontwikkeld op behoud van de kwaliteit van de verlijming over lange termijn. Deze is namelijk ontwikkeld tegen vocht en kan 15 jaar meegaan als het goed wordt afgewerkt. 

Zichtkwaliteit BB/BB

De kwaliteit van de toplagen van multiplex wordt aangeduid met lettercombinaties en verwijst naar de visuele beoordeling van multiplex hout. Er is een letteraanduiding voor de zichtzijde (bovenzijde) en een voor de achterzijde (onderzijde). Het gaat hier over de kwaliteit van het dekfineer, de kwaliteit van bijvoorbeeld de verlijming wordt anders aangeduid. Lees hier meer over alle zichtkwaliteiten.

Dit plaatmateriaal heeft de zichtzijde BB/BB. Dit betekent dat beide toplagen dezelfde zichtzijde hebben. Een multiplex plaat met de zichtkwaliteit BB/BB heeft over het algemeen een betere visuele kwaliteit dan platen met lagere classificaties. Het hout heeft meestal een glad en gelijkmatig oppervlak met minimale onvolkomenheden. Kleurvariaties, knoesten, reparaties en andere onregelmatigheden zijn zeldzaam en worden tot een minimum beperkt.

Vanwege de hoge visuele kwaliteit wordt multiplex met de zichtkwaliteit BB/BB vaak gebruikt in toepassingen waar esthetiek een belangrijke rol speelt. Het wordt gebruikt voor meubels, kasten, interieurafwerking, decoratieve projecten en andere toepassingen waarbij het houtoppervlak zichtbaar is.

Het is belangrijk om op te merken dat de zichtkwaliteit kan variëren, afhankelijk van de lokale normen en specificaties. Het is raadzaam om bij het kopen van multiplex de specifieke classificaties en normen van de fabrikant of leverancier te raadplegen om ervoor te zorgen dat het hout voldoet aan de vereisten voor de beoogde toepassing.

Over het algemeen biedt multiplex met de zichtkwaliteit BB/BB een hoogwaardig en esthetisch aantrekkelijk oppervlak voor zichtbare toepassingen. Het combineert goede visuele kwaliteit met de inherente sterkte en duurzaamheid van multiplex hout.

Beschikbare diktes van Multiplex Okoumé Garant Gegrond

Multiplex kun je bestellen in verschillende diktes. Je kunt gemakkelijk je gewenste dikte aangeven tijdens het bestelproces. Zo weet je zeker dat het plaatmateriaal voldoet aan jouw eisen: zowel het formaat als de dikte van het materiaal. De volgende diktes zijn beschikbaar: 10 mm, 12 mm, 15 mm en 18 mm.

Bewerken van Multiplex Okoumé Garant Gegrond platen

Multiplex okoumé is een hard plaatmateriaal soort. Het is goed te bewerken wanneer je over scherp gereedschap beschikt. Voor het boren van gaten, raden wij een houtboor met centreerpunt aan. Ook is voorboren aan te raden bij dit plaatmateriaal. Multiplex kan worden afgewerkt met een lak, beits of verf. Gebruik een randsealer om de randen van multiplex af te werken, zo voorkom je dat de lak of beits in het plaatmateriaal trekt, wat kan leiden tot het loslaten van de fineerlagen.

Specifieke toepassingen van Multiplex Okoumé Garant Gegrond

Multiplex Okoumé Garant Gegrondis zeer geschikt voor projecten als aftimmerwerk, mallen, maar ook voor decoratieve toepassingen als tafelbladen en kasten.

Alternatieven op Multiplex Okoumé Garant Gegrond

Is Multiplex Okoumé Garant Gegrond toch niet de juiste houtsoort voor jouw klus of ben je op zoek naar een variant die een natuurlijk uiterlijk heeft en geschikt is voor buiten? Ga dan voor multiplex okoumé watervast. Andere geschikte platen voor buiten zijn MDF tricoya en Trespa®. Of bekijk hieronder onze andere multiplex platen:

Aanbevolen combinaties

DIY Inspiratieblog

Laat je inspireren door anderen

DIY Inspiratieblog

Bekijk alle inspiratie projecten

Vergelijkbare producten

Maak je project compleet

Multiplex Berken B/BB
Multiplex Berken B/BB

Vanaf

46,64

p/m2

Multiplex Berken Wit
Multiplex Berken Wit

Vanaf

57,60

p/m2

Multiplex CPL U129 TST Shadow
Multiplex CPL U129 TST Shadow

Vanaf

121,71

p/m2

Multiplex Hardhout
Multiplex Hardhout

Vanaf

36,34

p/m2

Multiplex HPL F6464 Shell New White
Multiplex HPL F6464 Shell New White

Vanaf

113,99

p/m2

Multiplex HPL F6466 Shell Silk Grey
Multiplex HPL F6466 Shell Silk Grey

Vanaf

118,78

p/m2

Multiplex HPL F6468 Shell Jet Black
Multiplex HPL F6468 Shell Jet Black

Vanaf

118,65

p/m2