Multiplex Interieur Populier Gegrond

Thuiswinkel Waarborg

Configureer Multiplex Interieur Populier Gegrond

Hulp nodig bij bestellen?

Productinformatie

  • Goed te schilderen
  • Splintert nauwelijks
  • Eenvoudig bewerkbaar
  • Licht van gewicht
  • Niet geschikt voor buiten
  • Grondlaag is ruw en grof aangebracht en kan oneffenheden bevatten
  • Kan kromtrekken

Beschrijving

Multiplex platen zijn toe te passen voor ontelbare verschillende projecten. Multiplex interieur populier gegrond is de lichtgewicht vorm van multiplex, maar ondanks dat nog steeds een constructief sterk materiaal. Het bespaart werk wanneer je het materiaal wilt schilderen. Het wordt gebruikt voor timmerwerk binnenshuis. Doordat het een vrij zachte houtsoort is, is het uitermate geschikt om te bewerken.

Lees meer

Product eigenschappen

Soortelijk gewicht (kg/m3)400
UitstralingOnafgewerkt
ZichtkwaliteitBB/BB
Dikte9 mm, 12 mm, 15 mm, 18 mm
Type Multiplex
VariantMultiplex Interieur Populier Gegrond
NerfNee
Toepassing (klimaat)Binnen
Houtsoort toplaagPopulier
KernMultiplex / triplex
Functioneel gebruikBouw- en timmerhout
KleurWit
GegrondJa
Keurmerk70% PEFC
PlaatopbouwMeerdere lagen
Type toplaagGrondlaag / Lakdraagfolie
Toplaag2 zijdes

Multiplex interieur populier gegrond platen op maat online bestellen

Bestel je op maat gezaagde multiplex interieur populier gegrond gemakkelijk online. Multiplex kan je in diverse vormen op maat laten zagen of frezen. De meest gekozen vorm hierin is een rechthoek, maar wij frezen ook cirkels, ovalen, zeshoeken of zelfs parallellogrammen voor je op maat. Wil jij jouw doe-het-zelf project netjes afgewerkt hebben? Kies dan voor een van de beschikbare (rand)afwerkingen.

Multiplex populieren gegrond: wat is het?

Multiplex interieur populier gegrond is de lichtgewicht variant van multiplex met een witte grondlaag. De grondlaag is ruw en grof aangebracht en kan oneffenheden bevatten. Soms is een voorbewerking door schuren en plamuren nog nodig voordat je gaat lakken. Ook de oneffenheden van het hout zelf kunnen door de grondlaag nog te zien zijn. 

Wanneer gewicht een rol speelt in jouw project, is dit de perfecte keuze! Multiplex is opgebouwd uit verschillende fineerlagen. Deze lagen worden kruisling op elkaar verlijmd. Dit leidt tot een stabiele plaat. De toplaag van dit plaatmateriaal wordt afgewerkt met een grondlaag zodat het gemakkelijk af te werken is, de randen zijn niet afgewerkt. Onze Multiplex platen zijn geschikt voor horizontale toepassingen, hierbij kun je denken aan tafelbladen, vensterbanken. Houd bij verticale toepassingen rekening met de kans op kromtrekken.

Gegronde toplaag

Multiplex Interieur Populier Gegrond, de naam zegt het al, is afgewerkt met een primer laag. Plaatmateriaal met een gegronde toplaag biedt directe tijdsbesparing en een verbeterde afwerking, doordat het materiaal al voorbehandeld is. Bovendien is het kostenbesparend. Het is een praktische en efficiënte keuze wanneer jij jouw project snel wilt afronden. Houd er wel rekening mee dat de randen niet afgewerkt zijn en dat de grondlaag nog wel geschuurd moet worden.

Plaatmateriaal met een primer laag kan je in principe direct aflakken. Het is geschikt voor alle verfsoorten: acryl (watergedragen) en alkyd (terpentine gedragen). Wil je langer van je schilderwerk kunnen genieten of wordt de oppervlakte intensief gebruikt? Breng dan eerst nog een primer laag aan, voordat je de uiteindelijke laklaag gaat aanbrengen.

Zichtkwaliteit BB/BB

De kwaliteit van de toplagen van multiplex wordt aangeduid met lettercombinaties en verwijst naar de visuele beoordeling van multiplex hout. Er is een letteraanduiding voor de zichtzijde (bovenzijde) en een voor de achterzijde (onderzijde). Het gaat hier over de kwaliteit van het dekfineer, de kwaliteit van bijvoorbeeld de verlijming wordt anders aangeduid. Lees hier meer over alle zichtkwaliteiten.

Dit plaatmateriaal heeft de zichtzijde BB/BB. Dit betekent dat beide toplagen dezelfde zichtzijde hebben. Een multiplex plaat met de zichtkwaliteit BB/BB heeft over het algemeen een betere visuele kwaliteit dan platen met lagere classificaties. Het hout heeft meestal een glad en gelijkmatig oppervlak met minimale onvolkomenheden. Kleurvariaties, knoesten, reparaties en andere onregelmatigheden zijn zeldzaam en worden tot een minimum beperkt.

Vanwege de hoge visuele kwaliteit wordt multiplex met de zichtkwaliteit BB/BB vaak gebruikt in toepassingen waar esthetiek een belangrijke rol speelt. Het wordt gebruikt voor meubels, kasten, interieurafwerking, decoratieve projecten en andere toepassingen waarbij het houtoppervlak zichtbaar is.

Het is belangrijk om op te merken dat de zichtkwaliteit kan variëren, afhankelijk van de lokale normen en specificaties. Het is raadzaam om bij het kopen van multiplex de specifieke classificaties en normen van de fabrikant of leverancier te raadplegen om ervoor te zorgen dat het hout voldoet aan de vereisten voor de beoogde toepassing.

Over het algemeen biedt multiplex met de zichtkwaliteit BB/BB een hoogwaardig en esthetisch aantrekkelijk oppervlak voor zichtbare toepassingen. Het combineert goede visuele kwaliteit met de inherente sterkte en duurzaamheid van multiplex hout.

Beschikbare diktes van multiplex interieur populier gegrond

Multiplex kun je bestellen in verschillende diktes. Je kunt gemakkelijk je gewenste dikte aangeven tijdens het bestelproces. Zo weet je zeker dat het plaatmateriaal voldoet aan jouw eisen: zowel het formaat als de dikte van het materiaal. De volgende diktes zijn beschikbaar: 9 mm, 12 mm, 15 mm en 18 mm.

Bewerken van multiplex interieur populier gegrond platen

Multiplex populier gegrond is een zacht plaatmateriaal soort. Het is makkelijk te bewerken. Zorg dat je over scherp gereedschap beschikt voor minimale splintervorming. Voor het boren van gaten, raden wij een houtboor met centreerpunt aan. Voorboren is aan te raden, maar niet noodzakelijk. Multiplex kan worden afgewerkt met een lak, beits of verf. Gebruik een randsealer om de randen van multiplex af te werken, zo voorkom je dat de lak of beits in het plaatmateriaal trekt, wat kan leiden tot het loslaten van de fineerlagen.

Specifieke toepassingen multiplex interieur populier gegrond

Multiplex populier gegrond is zeer geschikt voor binnenshuis projecten als aftimmerwerk en mallen. Maar ook voor decoratieve toepassingen als meubels, kasten en speelgoed kunnen gemaakt worden van dit fijne materiaal.

Alternatieven van multiplex interieur populier gegrond

Is Multiplex populieren gegrond toch niet de juiste houtsoort voor jouw klus of ben je op zoek naar een variant met een natuurlijke houtlook? Ga dan voor multiplex interieur populier of multiplex berken. Bekijk dan hieronder onze andere multiplex platen:

Aanbevolen combinaties

DIY Inspiratieblog

Laat je inspireren door anderen

DIY Inspiratieblog

Bekijk alle inspiratie projecten

Vergelijkbare producten

Maak je project compleet

Multiplex Berken B/BB
Multiplex Berken B/BB

Vanaf

46,64

p/m2

Multiplex Berken Wit
Multiplex Berken Wit

Vanaf

57,60

p/m2

Multiplex CPL U129 TST Shadow
Multiplex CPL U129 TST Shadow

Vanaf

121,71

p/m2

Multiplex Hardhout
Multiplex Hardhout

Vanaf

36,34

p/m2

Multiplex HPL F6464 Shell New White
Multiplex HPL F6464 Shell New White

Vanaf

113,99

p/m2

Multiplex HPL F6466 Shell Silk Grey
Multiplex HPL F6466 Shell Silk Grey

Vanaf

118,78

p/m2

Multiplex HPL F6468 Shell Jet Black
Multiplex HPL F6468 Shell Jet Black

Vanaf

118,65

p/m2