• Gratis op maat gezaagd
 • Vanaf 3 werkdagen, vanaf 9,95 en gratis > 1.000,-

Merken

Soms kom je termen of merken tegen waarvan je denkt: wat betekent dit? Merknamen in de houtindustrie zijn vaak niet zo bekend wanneer je niet regelmatig hout inkoopt. We lichten deze merknamen daarom graag toe.

Leitopal

Leitopal is een merknaam van de Duitse firma Leitermann, een producent van gemelamineerd spaanplaat en HPL. Het is een echt A-merk, wat een goede kwaliteit garandeert.

Medite®

Medite is een bekend MDF-merk en staat voor een kwalitatief goed product. Het productieproces vindt plaats in Ierland. Medite is een A-merk wat een goede kwaliteit MDF garandeert.

Spanolux®

Spanolux is, naast Medite, een ander bekend merk voor MDF. De fabriek staat in België, in het hart van de Ardennen. Ook Spanolux is een merk wat een goede kwaliteit MDF garandeert!

Decospan

Decospan is een fabrikant die focust op hoogwaardige decoratieve plaatmaterialen. De fabriek staat, net zoals van Spanolux®, in België. Decospan is het moederbedrijf achter merken zoals Querkus, Shinnoki, Cabbani, Parky, Nørdus, Atrata, Look' likes en wood coustics.

 • Querkus

  Querkus is een lijn van Decospan met hoogwaarde fineer panelen. Alle zichtzijdes zijn A kwaliteit hout voor de voorzijde. De achterzijde is B+ of B kwaliteit, maar zeker niet minder. Doordat gebruikt wordt gemaakt van echt hout is elk paneel uniek. Op zoek naar sterke en makkelijk te monteren fineer panelen? Ga voor Querkus panelen. Bekijk de website van Querkus.

 • Shinnoki

  Shinnoki is een lijn van Decospan met hoge kwaliteit fineer look-a-like panelen. De melaminelagen worden op FSC gecertificeerd MDF drager geperst. De melaminelaag is bijna niet van echt fineer te onderscheiden met als groot voordeel dat deze panelen niet meer afgelakt hoeven te worden en deze toplagen zullen niet verkleuren. Het bewerken van deze plaatmaterialen is makkelijk te noemen, net zoals bij gewoon MDF kunnen deze panelen in verstek gezaagd worden voor een naadloos resultaat. Bij elk paneel is een bijpassend band beschikbaar, op aanvraag kunnen de panelen afgeband worden. Een aanrader voor vele interieur toepassingen. Op zoek naar hoogwaardige MDF panelen met een natuurlijk en gelijkmatige uitstraling welke je niet meer af hoeft te werken? Ga voor Shinnoki panelen. Bekijk de website van Shinnoki.

 • Nørdus

  Nørdus is een lijn van Decospan dat zich focust op Scandinavische en moderne stijl fineer panelen. De tijdloze en rustige uitstraling dat de Scandinavische stijl typeert is terug te vinden in de uitstraling van deze hoogwaardige panelen. De toplagen van deze panelen zijn echt fineer. De hout structuren worden zorgvuldig geselecteerd, waardoor deze panelen niet van massief te onderscheiden zijn. Op zoek naar hoogwaardige fineer panelen met een rustige uitstraling? Ga voor Nørdus panelen.Bekijk de website van Nørdus.

 • Look' likes

  Look' likes is een lijn van Decospan dat houtlagen combineert waardoor deze panelen economisch en ecologisch verantwoord zijn. De fineer lagen worden gesneden, verlijmd en opnieuw gesneden, door deze techniek wordt al het hout verwerkt en is er bijna geen afval! Door deze techniek bevatten deze panelen herhalende patronen. Op zoek naar meer artistieke fineer panelen? Ga voor Look'likes. Bekijk de website van Look' likes.

Pfleiderer

Pfleiderer is, net zoals Unilin, een leverancier van diverse decoratieve plaatmaterialen op diverse dragers zoals spaanplaat en MDF. Pfleiderer heeft degelijke, sterke plaatmaterialen in een breed scala aan texturen. Pfleiderer is leverancier van bekende merken zoals Duropal en Thermopal. Bekijk de website van Pfleiderer.

 • Thermopal

  Thermopal is een lijn van Pfleiderer waarin Spaanplaat en MDF dragers voorzien worden van een creatieve melamine of HPL decoren. De vele decoren en structuren volgen de trends, waardoor een uitgebreide keuze aan plaatmaterialen beschikbaar is. Voor elke ruimte is een passend decor te vinden.

  Thermopal, Innovus en UNILIN Evola zijn vergelijkbare merken. Waar elk merk eigen kleurcodes hanteert zijn de decoren vergelijkbaar. Qua kwaliteit doet de een niet onder aan de ander. OPMAATZAGEN.nl kan in sommige gevallen het paneel van de ander leveren, wanneer deze sneller te verkrijgen is. Dit zal enkel in overleg gedaan worden.

Sonae Arauco

Sonae Arauco is het moederbedrijf achter merken zoals Innovus. De fabriek staat in Portugal. Sonae Arauco heeft een uitgebreid assortiment aan panelen van HPL plaatmateriaal tot gekleurd MDF. Bekijk de website van Sonae Arauco.

 • Innovus

  Innovus is een merk met het gekleurde plaatmateriaal van Sonae Arauco.

  Thermopal, Innovus en UNILIN Evola zijn vergelijkbare merken. Waar elk merk eigen kleurcodes hanteert zijn de decoren vergelijkbaar. Qua kwaliteit doet de een niet onder aan de ander. OPMAATZAGEN.nl kan in sommige gevallen het paneel van de ander leveren, wanneer deze sneller te verkrijgen is. Dit zal enkel in overleg gedaan worden.

UNILIN Evola

UNILIN panelen bieden een ruime keuze aan kwalitatieve spaanplaten, MDF en decoratieve panelen in melamine of HPL op een dragerplaat. Met de originele designs en structuren van UNILIN Evola springt je project meteen in het oog. Geïnspireerd door mode, kunst en de ongerepte natuur, biedt de collectie je enorme creatieve vrijheid. Een uitgebreid assortiment aan kleuren en patronen welke een thuis van elk huis maken.

Thermopal, Innovus en UNILIN Evola zijn vergelijkbare merken. Waar elk merk eigen kleurcodes hanteert zijn de decoren vergelijkbaar. Qua kwaliteit doet de een niet onder aan de ander. OPMAATZAGEN.nl kan in sommige gevallen het paneel van de ander leveren, wanneer deze sneller te verkrijgen is. Dit zal enkel in overleg gedaan worden. Bekijk de website van UNILIN.

Trespa®

Trespa® is een toonaangevende innovator op het gebied van architectonische plaatmaterialen en wordt internationaal erkend als de belangrijkste ontwikkelaar van hoogwaardige platen voor gevelbekleding en decoratieve gevels. Trespa® is het moederbedrijf achter o.a. de lijnen Trespa® Meteon en Trespa® Izeon. Bekijk de website van Trespa®.

 • Trespa® Izeon

  De vertrouwde kwaliteit van Trespa garandeert een professioneel eindresultaat en stelt huiseigenaren in staat om zorgeloos van hun woning te genieten. Trespa® Izeon® is speciaal ontwikkeld voor afwerking van woningen en overige bouwwerken, zowel in nieuwbouw als renovatie. Alle RAL-kleuren van de Trespa® Izeon®-lijn zijn gebaseerd op gecertificeerde RAL-kleurenmonsters. Hierdoor is een goede combinatie met andere bouwdelen en de beschikbare verf in dezelfde RAL-kleur gewaarborgd.