Alles over de structuren van UNILIN panelen

Bij OPMAATZAGEN.nl vind je een ruim assortiment aan Unilin panelen, en alles volledig op maat gezaagd! Of je nu een MDF of spaanplaat met een Unilin toplaag zoekt, bij OPMAATZAGEN.nl hebben we een brede selectie aan plaatmaterialen met de hoogwaardige Unilin toplagen beschikbaar. In dit artikel lees je meer over het merk, de panelen en de toplagen.

Over Unilin

Unilin Panels is een toonaangevende producent van hoogwaardige houten plaatmaterialen voor diverse toepassingen, waaronder meubilair, interieurdecoratie en vloeren. Met de originele designs en structuren van UNILIN Evola springt je project meteen in het oog. Geïnspireerd door mode, kunst en de ongerepte natuur, biedt de collectie je enorme creatieve vrijheid. Een uitgebreid assortiment aan kleuren en patronen dat een thuis van elk huis maken. Unilin Panels onderscheidt zich door haar focus op duurzaamheid, innovatie en kwaliteit. Zo maakt het bedrijf gebruik van een duurzaam beheerde en gecontroleerde houtvoorraad, en investeert het voortdurend in nieuwe technologieën en productiemethoden om de kwaliteit van haar producten te verbeteren. UNILIN Panels biedt een breed assortiment aan producten, waaronder MDF, spaanplaat en hardboard, en staat bekend om haar maatwerkoplossingen en snelle levertijden. Het merk is actief in diverse markten, waaronder Europa, Noord-Amerika en Azië.

Sample van een Unilin paneel

Wij hebben zelf geen directe sample service beschikbaar van alle decoren, maar via de website van Unilin vraag je eenvoudig een sample aan. Dit is altijd aan te raden, want op de webshop krijgen wij de structuur en kleur nooit zo mooi uitgelicht als een daadwerkelijke sample. 

De panelen van Unilin

Unilin staat bekend om zijn innovatieve oppervlakteafwerkingen voor panelen. Een belangrijk aspect van de Unilin decoren zijn de diverse toplaagstructuren die beschikbaar zijn om aan de specifieke eisen van verschillende projecten en ontwerpen te voldoen. Haar uitgebreide assortiment maakt dit merk aantrekkelijk om in te zetten voor jouw volgende project. Met de levensechte oppervlaktestructuren van Unilin worden de houtdecoraties steeds overtuigender in hun nabootsing van echt hout. Vooral de synchrone structuren, die nauwgezet de patronen van het houtdecor volgen, repliceren de uitstraling en het gevoel van hout op een indrukwekkende manier. Hieronder vind je een overzicht van de beschikbare structuren en hun kenmerken: 

MST - Supermat

MST staat voor Supermat en biedt een extreem matte afwerking die niet gevoelig is voor vingerafdrukken. Het is ideaal voor oppervlakken waarbij een vlekkeloze, supermatte uitstraling gewenst is. MST zorgt voor een eigentijdse en strakke look, terwijl het oppervlak praktisch vrij blijft van vingerafdrukken en vlekken.

Kast met Supermatte afwerking (MST)

BST - Topmat

BST, of Topmat, biedt een matte textuur die perfect past bij de vraag naar matte materialen. Het is ideaal voor houtdesigns en effen kleuren, waarbij het een elegante en moderne uitstraling geeft aan het oppervlak. BST richt zich op visuele harmonie en creëert een naadloze matte afwerking.

Kast met Matte textuur (BST)

CST - Soft Pearl

CST, of Soft Pearl, biedt een subtiele lichte korrelstructuur met een zijdeglans effect. Het voegt een subtiele textuur toe aan het oppervlak, waardoor het een verfijnde uitstraling krijgt. CST is geschikt voor toepassingen waarbij een subtiele textuur gewenst is.

Kast met Lichte korrelstructuur met een zijdeglans effect (CST)

TST - Mini Pearl

TST, of Mini Pearl, biedt een fijne korrelstructuur. Het voegt een minimale textuur toe aan het oppervlak met een lage glansgraad.

Kast met Fijne korrelstructuur (TST)

W03 - Linewood

W03, of Linewood, biedt een rechtlijnige en voelbare houtstructuur. Het creëert een natuurlijke uitstraling die doet denken aan houtnerf. Linewood is ideaal voor oppervlakken die een klassieke houtlook vereisen.

Kast met Voelbare houtstructuur (W03)

W04 - Deepwood

W04, of Deepwood, biedt een diepe houtstructuur die resulteert in een natuurgetrouwe houttekening. Het oppervlak krijgt hierdoor een rijke en realistische uitstraling, waardoor het perfect is voor het imiteren van echte houten oppervlakken.

Kast met Diepe houtstructuur (W04)

W06 - Veneer wood

W06, of Veneer Wood, biedt een verfijnde fineerafwerking met subtiele, korte poriën en een zeer matte afwerking. Het is ideaal voor oppervlakken die de uitstraling van verfijnd houtfineer willen repliceren.

Kast met Verfijnde fineerafwerking (W06)

W07 - Subtle wood

W07, of Subtle Wood, voegt een subtiele houtstructuur toe aan decoren en accentueert zowel lichte als donkere houtdecoren. Het geeft extra diepte aan houtnerfpatronen door nieuwe kleurinnovaties.

Kast met Subtiele houtstructuur (W07)

M01 - Metallic

M01, of Metallic, heeft een licht geborstelde uitstraling die goed werkt op metaaldesigns. Het voegt een vleugje glans en textuur toe aan oppervlakken, waardoor ze er eigentijds en modern uitzien.

Kast met Metallic afwerking (M01)

M02 - Lime

M02, of Lime, is geïnspireerd op getroffeld pleisterwerk. Het biedt een unieke structuur die doet denken aan pleisterwerk, waardoor een interessante en eigentijdse look ontstaat.

Kast met Lime textuur (M02)

M03 - Herringbone

M03, of Herringbone, is geïnspireerd op het klassieke visgraatpatroon en geeft een gevoel van geweven textiel. Het voegt een stijlvolle en verfijnde textuur toe aan oppervlakken.

Kast met Herringbone textuur (M03)

M04 - Hive

M04, of Hive, biedt een geometrische afwerking gebaseerd op het zeshoekpatroon van een bijenkorf. Het creëert een 3D-effect dat extra diepte toevoegt aan decoren met een effen kleur.

Kast met Geometrische afwerking (M04)

V1A - Dainty Oak

V1A, of Dainty Oak, biedt een verfijnde structuur met een matte afwerking, geïnspireerd op elegante eikenhoutsoorten. Het resulteert in een chique en hedendaagse uitstraling.

Kast met Matte afwerking met een verfijnde structuur (V1A)

V8A - Royal Oak

V8A, of Royal Oak, bootst het uiterlijk en het gevoel van rustiek eikenhout na. Het biedt een warme en authentieke houttextuur.

Kast met Rustieke houttextuur (V8A)

V9A - Heritage Oak

V9A, of Heritage Oak, biedt een structuur met levensechte barsten, diepe texturen en kleine onvolmaaktheden. Het geeft oppervlakken een rustieke en natuurlijke uitstraling.

Kast met Levensechte barsten, diepe texturen en kleine onvolmaaktheden (V9A)

Z5L - Minnesota Oak

Z5L, of Minnesota Oak, biedt een structuur met een rustieke uitstraling die nog levendiger wordt door de matte en glanzende delen. Het resulteert in een boeiend visueel effect.

Kast met Rustieke uitstraling met matte en glanzende delen (Z5L)

V2A - Master Oak

V2A, of Master Oak, biedt een matte finish en een luxe, elegante en verfijnde structuur van eikenhout. Het benadrukt het nerfpatroon van eiken en biedt een nog betere reproductie van het originele hout.

Kast met Luxe, elegante en verfijnde structuur van eikenhout (V2A)

Voor elk project een structuur

Unilin biedt een uitgebreid scala aan toplaagstructuren voor decoren, elk met unieke eigenschappen en esthetische kenmerken. De keuze voor een specifieke toplaagstructuur is afhankelijk van de gewenste look, textuur en visuele impact van het oppervlak. Of je nu op zoek bent naar een matte afwerking, een houtstructuur, een metallic look of een ander esthetisch element, Unilin decoren bieden diverse mogelijkheden om aan jouw ontwerpbehoeften te voldoen.

Direct aan de slag met UNILIN panelen? Bekijk hier ons assortiment:

Start met bestellen