Thuiswinkel Waarborg

Zelfgemaakte balken van MDF voor een lichtkoof

Zelfgemaakte balken van MDF voor een lichtkoof
Zelfgemaakte balken van MDF voor een lichtkoof
Zelfgemaakte balken van MDF voor een lichtkoof
Zelfgemaakte balken van MDF voor een lichtkoof

Maak dit project zelf met plaatmateriaal op maat gezaagd door OPMAATZAGEN.nl!

Omschrijving

Valse balken met ingebouwde LED-spots. Bestaande uit vier elementen met in elk twee spots. Deze worden dan twee na twee opgehangen met een beugel in het midden om de naad weg te werken.

Hoe heb je de balken gemaakt?

Na zorgvuldig zoekwerk waar ik mijn panelen op maat kon laten zagen met schuine en haakse kanten kwam ik uit op OPMAATZAGEN.nl. Nu kon ik mijn werkproject zonder problemen aanvatten. Voor het voorbereiden van de balken heb ik de panelen vlak met de haakse kanten tegen elkaar gelegd en voorlopig aan elkaar bevestigd met papieren tape. Vervolgens de panelen omgedraaid en de haakse schuine kanten ingelijmd. Door het gebruik van de tape kan ik de panelen na het inlijmen gemakkelijk aan elkaar zetten. Na uitharding van de lijm heb ik de gaten uitgezaagd voor mijn LED-spots en een afwerkingslaag voorzien met zilver. Aangezien ik gebruik heb gemaakt van MDF Zwart V313 was het niet nodig om een extra eerste laag te voorzien. Na het opschuren van de zilverlaag kwam ik tot een resultaat dat er moest uitzien als metaal. De twee grote balken bestaan uit twee delen die ik bevestigd heb aan de voorziene blokjes aan het plafond. De opening tussen de twee delen heb ik achteraf afgewerkt met een beugel. Ziet er dan uiteindelijk uit als één volwaardige balk. In de balken zelf zijn alle bedradingen geplaatst om de spots aan te sluiten. Resultaat zie je op de foto's.

Wat zijn de afmetingen?

Lengte 360,0 cm, Hoogte 15,0 cm, Breedte 12,0 cm

Ervaring met OPMAATZAGEN.nl

Professioneel en zorgvuldig vakwerk. Bestelling is tot op de millimeter afgewerkt met haakse randen en netjes op tijd geleverd volgens afspraak. Een positieve ervaring waar ik graag nog een keer van gebruik ga maken.

Geen resultaten gevonden