Ladekastjes op maat van natuurlijk multiplex hout, door Joris

Gerelateerde projecten
TOSIZE Furniture
Nieuw!
Wij maken klussen nóg makkelijker!
Logo OPMAATZAGEN.nl
Start met ontwerpen

Maak dit project zelf met plaatmateriaal op maat gezaagd door OPMAATZAGEN.nl!

Joris

Joris

NL

Bovengemiddeld

2 minuten

Joris heeft in dit DIY project bestaande kastjes opgeknapt met multiplex interieur op maat. Ook heeft hij een thuiswerkplek op maat gemaakt. Door de natuurlijke uitstraling van multiplex interieur heb je direct een mooi resultaat.

Omschrijving van Joris

Ik heb een aantal oude ladekastjes opgeknapt en er een ombouw omheen gemaakt. Twee hoge kastjes dienen nu als hoeksteun van een nieuw gemaakte thuiswerkplek en vijf kleinere zijn gecombineerd tot een nieuw verrijdbaar meubel

Hoe ik dit project gemaakt heb

Voor de werkplek heb ik eerst de hoogte van het te plaatsen werkblad bepaald en daarna de breedte en de diepte van de kastjes. Zodoende kreeg ik de afmetingen van de te bestellen zij-en achterdelen en van de boven, onder en tussendelen. Omdat de kastjes lager waren dan de werkblad hoogte bleef er ruimte over om een extra open vakje te creëren. Bij het kastje in de woonkamer heb ik eerst gemeten hoeveel ruimte ik qua hoogte en breedte aan de zijkant van de zitbank had en vervolgens een opstelling gemaakt van de beschikbare kleine ladeblokken en daarna de afmetingen van de ombouw en de achterplaat bepaald. Voordat ik tot montage over kon gaan moesten alle ladekastjes-en blokken eerst grondig kaal geschuurd worden omdat de meesten in een of andere kleur geverfd waren. Voor alle drie kastjes geldt dat de ombouw er van binnenuit aan vast geschroefd is zodat er geen schroeven zichtbaar zijn. Tot slot is alles 3x afgelakt met ultra matte Trae Lyx project meubellak.

Afmetingen van mijn DIY project

Werkkamer:

Kastje links 36,5 x 69 x 26 (b x h x d)

Kastje rechts 31,5 x 69 x 37 (b x h x d)

Woonkamer: -88 x 60 x 28,5 (b x h x d)

Maten zijn in cm.

Tip! Bekijk ook onze handige klustips!

In deze DIY video ontdek je hoe je projecten van anderen als inspiratie kunt gebruiken voor je eigen klus. Zie hoe TOSIZE Furniture kasten gemaakt zijn en pas ze aan naar jouw smaak. Leer hoe je bestaande zaaglijsten overneemt en ze aanpast aan je eigen behoeften. Met handige tips en stap-voor-stap uitleg, wordt het makkelijk om je eigen project te starten en te voltooien. Begin vandaag nog met jouw unieke DIY project!

Hoe nu verder?

Wil jij dit DIY project maken? Bekijk de zaaglijst van Joris en maak jouw bestelling eenvoudig compleet.

€ 190,65


Alle gebruikte materialen

Uitleg
Uitleg
Uitleg

Alle plaatmaterialen bekijken