Laag meubel van Multiplex Populieren (interieur), door Joris

Gerelateerde projecten
TOSIZE Furniture
Nieuw!
Bekijk onze nieuwe vakkenkasten 3D configurator
Logo OPMAATZAGEN.nl
Start direct met samenstellen

Maak dit project zelf met plaatmateriaal op maat gezaagd door OPMAATZAGEN.nl!

Joris

Joris

NL

Makkelijk

2 minuten

Omschrijving

Voor deze opdracht heb ik een laag hoekmeubel gebouwd. De rechthoekige vakken zijn ongeveer gelijk verdeeld over het meubel. Door enkele vakken te voorzien van een achterplaat kon ik stevigheid creëren en daarnaast ruimte maken voor stopcontacten.

Werkbeschrijving: hoe heb je je project gerealiseerd

Het meubel bestaat uit drie losse delen die ik aan elkaar heb geschoven. De losse delen waren eenvoudig te realiseren door het recht gezaagde hout van opmaatzagen.nl.

Eerst heb ik het hout goed geschuurd en voorzien van twee lagen zijdeglans parketlak, met tussendoor nog wat licht schuurwerk.

De achterplaten van de open delen heb ik gebruikt als mal voor het plaatsten van de staanders. Omdat de onderzijde niet zichtbaar is heb ik deze vastgemaakt met houtlijm en schroeven.

Nadat de basis stond heb ik de bovenplaten met deuvels en lijm vastgemaakt. Hierdoor zijn er geen schroefgaten zichtbaar aan de bovenzijde.

Toen de delen klaar waren heb ik de kopse (zicht) kant nog even met de hand geschuurd.

Als laatste heb ik het meubel wat opgehoogd met resthout zodat het boven de plint zweeft.

De delen zitten met een enkel schroefje vast waardoor ze wel mooi aansluiten, maar nog steeds makkelijk te de-assembleren zijn.

Eindformaat: Wat zijn de buitenmaten?

LxBxH 97,0 cm × 310,0 cm × 42,0 cm

In deze DIY video ontdek je hoe je projecten van anderen als inspiratie kunt gebruiken voor je eigen klus. Zie hoe TOSIZE Furniture kasten gemaakt zijn en pas ze aan naar jouw smaak. Leer hoe je bestaande zaaglijsten overneemt en ze aanpast aan je eigen behoeften. Met handige tips en stap-voor-stap uitleg, wordt het makkelijk om je eigen project te starten en te voltooien. Begin vandaag nog met jouw unieke DIY project!

Hoe nu verder?

Wil jij dit DIY project maken? Bekijk de zaaglijst van Joris en maak jouw bestelling eenvoudig compleet.

10 items in totaal

€ 498,84


Alle gebruikte materialen

Uitleg

Alle plaatmaterialen bekijken