Thuiswinkel Waarborg

Geïntegreerde kasten logeerkamer helemaal op maat, door Rene

Geïntegreerde kasten logeerkamer helemaal op maat, door Rene
Geïntegreerde kasten logeerkamer helemaal op maat, door Rene
Geïntegreerde kasten logeerkamer helemaal op maat, door Rene
Geïntegreerde kasten logeerkamer helemaal op maat, door Rene

Maak dit project zelf met plaatmateriaal op maat gezaagd door OPMAATZAGEN.nl!

Omschrijving

We hebben een kleine slaapkamer in huis, waarvan we een logeerkamer wilden maken. In die logeerkamer moest ook volop ruimte komen voor het opbergen van zaken als spelletjes en hobby-, schilder- en knutselspullen. Die opbergruimte is wat we hebben we gemaakt.

Werkbeschrijving: hoe heb je je project gerealiseerd

Uitgangspunt waren vier kasten van IKEA: een relatief ondiepe kast en drie relatief diepe kasten. De drie diepe kasten wilden we aan de lange wand en de ondiepe kast aan de korte wand, naast de radiator. Hier omheen wilden we een constructie maken zodat alles uiteindelijk een geheel werd.

Nadat we besloten hadden welke kasten we zouden gebruiken, heb ik met een CAD-programma een tekening gemaakt. Wij zijn geen klussers, dit is ons eerste 'echte' klusproject ever, dus ik wilde exact weten hoe de constructie eruit ging zien en hoe hij in elkaar zou moeten worden geknutseld.

Het idee was om de diepe kasten evenredig te verdelen over de lange zijde van de kamer en daartussen wat extra legplanken te maken. De ondiepe kast moest naast de radiator komen, om de radiator moest een ombouw, en aan de andere kant van de radiator nog wat extra legplanken.

Met behulp van een zelfgeschreven query heb ik vervolgens de CAD-tekening vertaald naar op-maat-te-zagen stukken hout. Die hebben we besteld bij opmaatzagen.nl.

We zijn begonnen met het schilderen van de achterwand en de radiator, omdat we daar later minder makkelijk bij zouden kunnen komen.

Vervolgens heb ik een frame gemaakt die op de vloer kwam te liggen. Met deuvels is e.e.a. in elkaar gezet. Ik wist niet eens dat die houten pinnetjes 'deuvels' genoemd worden, dus je snapt dat het nog best een gedoe was om dit enigszins netjes te krijgen.

We hebben steunbalken tegen de muren gemaakt in verband met de ombouw om de radiator en de legplanken rechts daarvan: die zijn met slagpluggen vastgemaakt. Daarna zijn de kasten op het frame geplaatst en er is een bovenblad (uit twee keer twee delen) op het geheel gezet.

Rechtsachter de hoek heb ik nog twee stopcontacten geplaatst: altijd handig.

We hebben het geheel geschilderd en bij de doe-het-zelf-zaak nog materiaal gekocht om een paar leuke deurtjes voor de radiator te kunnen hangen.

We hebben er onze tijd voor genomen: in totaal zijn we een kleine twee maanden doorlooptijd met dit project bezig geweest. Het resultaat is zeker niet perfect, maar ik ben er wel heel blij mee. Ik geef het zelf een 7.

Binnenkort gaan we in de woonkamer een boekenkast maken. Die moet een volledige wand gaan vullen. Het hout is al besteld..

Eindformaat: Wat zijn de buitenmaten?

Het geheel is gemaakt in een L-vorm. De korte kant is 2m91 lang, 40,0 cm breed en 87,0 cm hoog. De lange kant is 3m28 lang, 50,0 cm breed en 87,0 cm hoog.

Geen resultaten gevonden