Een TOSIZE furniture vakkenkast met opbergruimte, door Joram

Gerelateerde projecten
TOSIZE Furniture
Nieuw!
Wij maken klussen nóg makkelijker!
Logo OPMAATZAGEN.nl
Start met ontwerpen

Maak dit meubel zelf met behulp van OPMAATZAGEN.nl

Joram

Joram

NL

Gemiddeld

3 minuten

Joram deelt in dit DIY project zijn ervaring met het samenstellen, opbouwen en afwerken van een mooie kast op maat. Hij heeft gekozen voor MDF, zodat hij de kast zelf kan schilderen. Lees meer over zijn ervaring hieronder. 

Omschrijving van Joram

Begin 2023 ontstond het idee om een kast op maat te laten maken. Waarom? Omdat er geen één andere kast was die ‘kant en klaar’ aan onze wensen voldeed. Wensen; - Functioneel (veel opbergruimte) - Kast tot aan plafond - Kast in dezelfde kleur als de muur erachter - Verlichting in de kast - Voldoende ruimte voor woonaccessoires Al snel kwamen we bij deze handige webshop terecht en werden we geïnspireerd door de vele DIY projecten. We tekenden eerst een schets op papier van de kast waarna we deze in de TOSIZE configurator tekenden. De medewerkers waren zeer meedenkend en oplettend waardoor er een aantal aanpassingen volgden totdat we uitkwamen bij de beste kast voor ons. De kast kwam begin juni binnen waarna het project echt kon starten!

Hoe ik dit project gemaakt heb

Het in elkaar zetten van de kast, waar we eigenlijk het meeste tegen op zagen, was zo gedaan! De tekening sprak voor zich en de delen konden eigenlijk ook maar op één manier in elkaar. Ik denk dat we, met twee personen, ongeveer 2 uurtjes bezig zijn geweest voor zo’n grote kast. Toen de kast in elkaar stond ben ik vervolgens als volgt te werk gegaan; - Kast- en deurtjes afgenomen met thinner om het MDF zo goed mogelijk schoon te maken en eventuele lijmresten te verwijderen - Kast- en deurtjes schuren met korrel 180 - Kast- en deurtjes wederom afnemen maar dan met Universol (ontvetter) - Voorbereidingen voor verlichting gereed maken - Kastplint maken voor aan de bovenzijde van de kast (op de manier lijkt er nog meer alsof de kast aansluit op het plafond en krijg je geen slagschaduw) - Kast- en deurtjes 2 keer in de grondverf gezet - Kitten waar nodig (vooral op de plekken waar de naden van de open vakken zichtbaar zijn) - Sommige delen nog 3de keer in de grondverf zetten (MDF zoog nogal) - 2 lagen met water gedragen verf in de kleur naar keuze (in ons geval dezelfde kleur als de muur, ook al komt het anders over op de foto. Kleur is discover van Histor, maar laten mengen in een ander merk) - Na 3 lagen grondverf en 2 lagen aflakken zag het er al goed uit. Om extra bescherming te bieden heb ik de delen die intensief gebruikt worden (alle liggende delen en deurtjes) behandeld met een ‘aflak 2K interieur mat’. Dit is een 2 componenten PU-acrylaat. Als de 2 componenten zijn gemengd moet deze binnen 45 minuten gebruikt worden. Deze verf wordt extra sterk en is handvetbestendig (wel zo handig met vette kinderhandjes). In eerste instantie had ik de deurtjes met scharnieren al in de kast gehangen voordat ik begon met schilderen. Tijdens het (schilder)proces kwam ik er achter dat het veel handiger is om alle legplanken en deurtjes los te behandelen en deze als aller laatste te monteren! Dit werkt veel prettiger. Gelukkig was het steeds mooi weer waardoor ik alle delen buiten kon laten drogen (het waren nogal wat delen). Moet eerlijk zeggen dat er veel werk zat in het schilderen. Hier had ik me wel iets op verkeken, maar het resultaat mag er zijn! Wij zijn er in ieder geval erg blij mee. De service vanuit opmaatzagen.nl was fijn en je krijgt echt waar voor je geld!

Afmetingen van mijn DIY project

250,0 x 258,0 x 40,0 cm

In deze DIY video ontdek je hoe je projecten van anderen als inspiratie kunt gebruiken voor je eigen klus. Zie hoe TOSIZE Furniture kasten gemaakt zijn en pas ze aan naar jouw smaak. Leer hoe je bestaande zaaglijsten overneemt en ze aanpast aan je eigen behoeften. Met handige tips en stap-voor-stap uitleg, wordt het makkelijk om je eigen project te starten en te voltooien. Begin vandaag nog met jouw unieke DIY project!

Hoe nu verder?

Wil jij dit DIY project maken? Dit meubel komt uit onze TOSIZE Furniture lijn. Stel jouw persoonlijke meubel op maat samen via onze 3D configurator en ontvang het als eenvoudig bouwpakket.

€ 2.075,00


Alle gebruikte materialen

Uitleg

Alle meubels bekijken