Een prachtige grote vakkenkast op maat in mat zwart, door Marloes en Arjan

Gerelateerde projecten
TOSIZE Furniture
Nieuw!
Wij maken klussen nóg makkelijker!
Logo OPMAATZAGEN.nl
Start met ontwerpen

Maak dit project zelf met plaatmateriaal op maat gezaagd door OPMAATZAGEN.nl!

Arjan

Arjan

NL

Bovengemiddeld

2 minuten

Zelf je kast op maat ontwerpen en in elkaar zetten is een leuk project om aan te pakken. Arjan en Marloes gingen aan de slag met hun droomkast op maat. Ze hebben gekozen voor mat zwart gemelamineerd materiaal wat niet meer geschilderd hoeft te worden. Het resultaat is een prachtige en grote kast op maat.

Omschrijving van Arjan

Een zwarte kast op maat voor in onze woonkamer. We hebben een woning met een plafondhoogte van 3 meter. In de breedte is de kast 5,32 meter. Hiervoor hebben we een kast ontworpen bestaande uit twee losse kastdelen. De kast heeft aan de onderkant veel opbergruimte achter de deurtjes. Aan de linker kant hebben we een bankje met daaronder twee lades.

Hoe ik dit project gemaakt heb

We zijn een paar keer in de showroom geweest om te kijken naar de materialen en om de (on) mogelijkheden in ons ontwerp te bespreken. Altijd erg fijn en duidelijk geholpen. Het was een heel gepuzzel, juist omdat er zoveel mogelijk is :-) We heb de gaten voor de spots meteen mee laten boren. Niet goedkoop, wel erg makkelijk. Toen de kast geleverd werd stond de kamer meteen vol. Waar we ons een beetje op verkeken hadden was de bedrading voor alle spots. Deze moet je via de staanders naar een centrale plek geleiden, voor je aansluiting. Een dag voor het installeren zijn alle extra gaten geboord en spots en draden zoveel mogelijk op de juiste plek aangebracht. Voor het in elkaar zetten van de kast zijn een drie/vier paar handen nodig, zeker bij het begin. Uiteindelijk paste alles netjes in elkaar. En binnen een dag stond de hele kast op zijn plek. Per kastdeel zitten 6 spots verbonden met een transformator. Deze is verbonden met een slimme stekker van AduroSmart. Deze is te koppelen aan het HUE systeem van philips en daardoor zijn de spots dimbaar en slim te besturen. Als afwerking van de kast hebben we achter het zitje en in enkele vakken wandpanelen van Woodupp in de kast gemonteerd. Super blij met het eindresultaat en de service en geleverde kwaliteit.

Afmetingen van mijn DIY project

hoogte 297,0 cm breedte 532,0 cm

Tip! Bekijk ook onze handige klustips!

In deze DIY video ontdek je hoe je projecten van anderen als inspiratie kunt gebruiken voor je eigen klus. Zie hoe TOSIZE Furniture kasten gemaakt zijn en pas ze aan naar jouw smaak. Leer hoe je bestaande zaaglijsten overneemt en ze aanpast aan je eigen behoeften. Met handige tips en stap-voor-stap uitleg, wordt het makkelijk om je eigen project te starten en te voltooien. Begin vandaag nog met jouw unieke DIY project!

Hoe nu verder?

Dit is een project ter inspiratie. Doordat ons assortiment gewijzigd is, is (een deel van) de producten niet langer beschikbaar.


Alle plaatmaterialen bekijken