Een op maat gemaakte kast van multiplex Okoume voor paardenspullen, door Mario

Gerelateerde projecten
TOSIZE Furniture
Nieuw!
Bekijk onze nieuwe vakkenkasten 3D configurator
Logo OPMAATZAGEN.nlStart direct met samenstellen

Maak dit project zelf met plaatmateriaal op maat gezaagd door OPMAATZAGEN.nl!

Mario

Mario

NL

Gemiddeld

2 minuten

Samenvatting

Mario heeft een praktische en mooie kast op maat gemaakt speciaal voor paardenspullen. Omdat de kast buiten wordt gebruikt heeft hij gekozen voor op maat gezaagd mulitplex okoume. De kast is voorzien van scharnieren en uiteindelijk geschilderd. Een prachtig resultaat!

Omschrijving van Mario

Een vriendin van mij zocht een kast om de spullen van dr paard op te slaan bij de stal. Nu heeft de stal meester enkele voorwaarde, waaronder een bepaalde grote van 80x80 cm en maximaal 30cm diep. Ook de kleur was voor geschreven. De kast komt beschut buiten te hangen, vandaar dat gekozen is voor Okoumé. Iemand anders had ook wel oren naar een opslag mogelijkheid voor de spullen van haar paard.

Hoe ik dit project gemaakt heb

Gelukkig kon ik het ontwerp via Autocad plannen. nadat alles getekend was kon ik de precieze maten invoeren om zo het hout exact op maat te bestellen. Een week na het plaatsen van mn bestelling werd het hout geleverd.  Na alle planken uitgezocht te hebben ben ik aan het meten geslagen. Om de liggers zo netjes mogelijk te verwerken heb ik besloten om deze in een sleuf te frezen in de zijkanten en de midden wand van de kast. Na het uitmeten zijn met een frees de sleuven gemaakt. Vervolgens konden alle planken er perfect in. De boven en onderkant zijn bevestigd met RVS schroeven, watervaste lijm en een aantal RVS spijkers. De achterkant en de planken zijn met watervaste lijm en RVS spijkers bevestig

Afmetingen van mijn DIY project

80,0 x 80,0 x 30,0 H x B x D

In deze DIY video ontdek je hoe je projecten van anderen als inspiratie kunt gebruiken voor je eigen klus. Zie hoe TOSIZE Furniture kasten gemaakt zijn en pas ze aan naar jouw smaak. Leer hoe je bestaande zaaglijsten overneemt en ze aanpast aan je eigen behoeften. Met handige tips en stap-voor-stap uitleg, wordt het makkelijk om je eigen project te starten en te voltooien. Begin vandaag nog met jouw unieke DIY project!

Hoe nu verder?

Wil jij dit DIY project maken? Bekijk de zaaglijst van Mario en maak jouw bestelling eenvoudig compleet.

10 items in totaal

€ 491,73


Alle gebruikte materialen

Uitleg
Uitleg

Alle plaatmaterialen bekijken