Brede vakkenkast van 6 meter, door Pim en Marloes

Gerelateerde projecten
TOSIZE Furniture
Nieuw!
Wij maken klussen nóg makkelijker!
Logo OPMAATZAGEN.nl
Start met ontwerpen

Maak dit project zelf met plaatmateriaal op maat gezaagd door OPMAATZAGEN.nl!

Marloes

Marloes

NL

Gemiddeld

2 minuten

Omschrijving

We hebben in de woonkamer een vakkenkast laten maken over de hele breedte tussen 2 muren, bijna 6 meter breed! We wilden graag een echte eye-catcher realiseren, en dat is in onze ogen gelukt!

Werkbeschrijving: hoe heb je je project gerealiseerd

We hebben urenlang op Pinterest besteed om inspiratie op te doen, en daarna een afspraak gemaakt in de OPMAATZAGEN.nl showroom. Ivonne heeft goed met ons meegedacht, en vanuit een gezamenlijke tekening zijn wij uiteindelijk op dit ontwerp gekomen. Wij vonden het belangrijk dat de kast rustig oogt, maar tegelijkertijd speels en een echte eye-catcher.

Het rustige effect hebben we gerealiseerd door alle liggers en staanders door te laten lopen, zowel horizontaal als verticaal. Het speelse effect hebben we op meerdere manieren gecreëerd; het diepteverschil tussen de dichte onderkant en de open bovenvakken, de spotjes, de 2 grote eiken inzetvakken, en uiteraard de kleuren. De kast was heel makkelijk in elkaar te zetten; de kast stond in een dag, en daarna hebben we nog een halve dag nodig gehad voor de spotjes en de achterwanden. De spotjes werken op Philips Hue, waardoor de kast de hele dag sfeer geeft.

Het meeste werk was het afwerken van de kast; het gronden en spuiten heeft ongeveer 5 dagen werk gekost. Wij vinden het resultaat geweldig, en zijn blij met onze unieke kast!

Eindformaat: Wat zijn de buitenmaten?

Hoogte: 259,0 cm
Breedte: 590,0 cm
Diepte: 55,0 cm/40,0cm

Tip! Bekijk ook onze handige klustips!

In deze DIY video ontdek je hoe je projecten van anderen als inspiratie kunt gebruiken voor je eigen klus. Zie hoe TOSIZE Furniture kasten gemaakt zijn en pas ze aan naar jouw smaak. Leer hoe je bestaande zaaglijsten overneemt en ze aanpast aan je eigen behoeften. Met handige tips en stap-voor-stap uitleg, wordt het makkelijk om je eigen project te starten en te voltooien. Begin vandaag nog met jouw unieke DIY project!

Hoe nu verder?

Dit is een project ter inspiratie. Doordat ons assortiment gewijzigd is, is (een deel van) de producten niet langer beschikbaar.


Alle plaatmaterialen bekijken