Beschikbare kleuren en soorten multiplex

De beschikbare kleuren en soorten Multiplex zijn veelzijdig. Je hebt de keuze uit veel varianten, waardoor je echt alle kanten op kunt met dit plaatmateriaal. Natuurlijk is het belangrijk dat je jouw keuze baseert op jouw specifieke klus. Voor iedere klus zijn er weer verschillende soorten multiplex die er goed bij passen. Bij OPMAATZAGEN.nl kun je terecht voor veel verschillende beschikbare kleuren en soorten Multiplex, maar er zijn ook diverse dikten beschikbaar. Wanneer je advies nodig hebt bij het maken van je keuze, dan kun je altijd contact opnemen met onze klantenservice. Weet je precies wat je nodig hebt? Bestel dan eenvoudig online en geef ons de gewenste afmetingen door. Wij zorgen dan voor op maat gezaagd Multiplex.

Wat zijn de beschikbare kleuren multiplex?

Er zijn meerdere beschikbare kleuren multiplex. De kleur van multiplex is afhankelijk van de gebruikte houtsoort. Zo is okoumé multiplex bijvoorbeeld wat donkerder en heeft het een roodachtige kleur en heeft berken multiplex een lichte, witgele kleur. Naast de verschillende kleuren door de houtsoorten zijn er ook multiplex platen met een witte of lichtgrijze kleur. Deze kleur heeft het materiaal omdat het afgewerkt is met een grondlaag of een lakdragende folie. Deze lagen zijn niet bedoeld als uiteindelijke afwerking, maar als basis waarop jij eenvoudig de gewenste kleur op kunt schilderen. Hierdoor kun jij multiplex maken in elke denkbare kleur!

Bestel nu Multiplex op maat!

Natuurlijk heb je bij OPMAATZAGEN.nl ook de keuze uit verschillende beschikbare soorten Multiplex. In de basis zijn de soorten op te delen in vier categorieën, namelijk berken, populier, hardhout en okoumé. Deze soorten zijn vervolgens weer in meerdere varianten op te delen.
Dit zijn de verschillende soorten multiplex:

Bekijk hier alle Multiplex!

Waarom is multiplex een goed materiaal om mee te werken?

Er zijn meerdere beschikbare kleuren en soorten multiplex, waardoor je eigenlijk altijd een goede keuze kunt maken. Multiplex platen zijn ideaal om mee aan de slag te gaan door de aantrekkelijke voordelen van dit plaatmateriaal. Zo zijn de platen bijvoorbeeld eenvoudig te bewerken. Je kunt de platen iedere gewenste kleur geven door deze te schilderen, wat extra makkelijk is bij de gegronde en lakdragende varianten. Er zijn speciale varianten die geschikt zijn voor gebruik in vochtige ruimten of zelfs voor buitenshuis. Zo zie je dat er altijd geschikte opties zijn onder de beschikbare kleuren en soorten multiplex.

Meest voorkomende toepassingen van multiplex

Multiplex is een veelzijdig materiaal. Doordat er een ruime keuze is uit beschikbare kleuren en soorten multiplex kan het plaatmateriaal veelzijdig worden toegepast. Natuurlijk zijn er wel een aantal toepassingen te noemen die vaker voorkomen dan andere toepassingen. Zo worden multiplex platen vaak gebruikt voor keukens, meubels, deuren en werkbladen, maar ook voor gevelbekleding. Daarnaast wordt het plaatmateriaal ook vaak gebruikt bij het maken van dakkapellen. Dit zijn vanzelfsprekend slechts voorbeelden. Door de grotere hoeveelheid beschikbare kleuren en soorten multiplex zijn er eindeloos veel mogelijkheden met dit plaatmateriaal. Natuurlijk kun je alle kleuren en soorten multiplex bij OPMAATZAGEN.nl online bestellen. Wanneer je de gewenste afmetingen aan ons doorgeeft zagen wij de platen alvast voor je op maat.

De gewenste kleur multiplex gebruiken

Multiplex heeft in de basis een mooie kleur van zichzelf. De naturel look spreekt velen aan. Het is dan ook geheel niet vreemd om de multiplex platen te gebruiken in de oorspronkelijke kleur. In dit geval is het aan te raden om een blanke of transparante olie, lak of beits te gebruiken om de multiplex platen goed te beschermen. Wil je de multiplex platen een andere kleur geven, maar wil je hierbij wel zorgen voor het behoud van de nerven? Dan kun je gebruik maken van gekleurde olie, lak of beits. Hiermee kun je multiplex de meest uiteenlopende kleuren geven, waarbij de nerven goed zichtbaar blijven. Indien gewenst kun je multiplex natuurlijk ook gewoon schilderen met verf. In dit geval verdwijnen de nerven wel uit het zicht, maar kan de houtstructuur nog wel zichtbaar en voelbaar zijn.

De duurzaamheid van multiplex verlengen

Multiplex is een uitstekend plaatmateriaal dat vele jaren mee kan gaan. Om te zorgen voor een optimale levensduur van multiplex is behandeling van het plaatmateriaal aan te raden. Zoals we hierboven al hebben omschreven kun je hiervoor gebruik maken van beits, lak of olie in een transparante uitvoering of in kleur. De keuze is natuurlijk afhankelijk van je persoonlijke voorkeur met het oog op het eindresultaat. Door multiplex te behandelen zorg je ervoor dat het plaatmateriaal niet meer werkt, dus niet meer krimpt en zwelt onder bepaalde omstandigheden. Voor de kopse kanten van multiplex kun je het best randsealer gebruiken voor een goede bescherming.

Diverse beschikbare kleuren en soorten multiplex kopen

OPMAATZAGEN.nl biedt je diverse beschikbare kleuren en soorten multiplex die je eenvoudig online kunt bestellen. Geef ons de nodige afmetingen door en wij zagen de multiplex platen op maat voor je. Vervolgens bezorgen we het op een gewenste locatie. Het op maat zagen van plaatmateriaal behoort tot onze veelzijdige, vriendelijke service. Wil je online multiplex bestellen, maar weet je niet goed welke variant je het best kunt kiezen? Neem dan vrijblijvend contact met ons op. Wij kunnen je adviseren bij het maken van een keuze uit de beschikbare kleuren en soorten multiplex.

Bestel jouw variant van multiplex op maat bij OPMAATZAGEN.nl! Wij zagen jouw bestelling tot op de millimeter nauwkeurig op maat. Bekijk ons assortiment en start je nieuwe klus!

Bestel multiplex op maat!