Productinformatie

Korte specificaties

Soortelijk gewicht (kg/m3)

650

Uitstraling

Onafgewerkt

Dikte

10 mm

Type

Board

Variant

Zachtboard

Toepassing

Binnen

Kleur

Beige / Bruin

Gegrond

Nee

Verlijming

MR, Interieur

Keurmerk

FSC® mix 70%

Type toplaag

Onafgewerkt

Belangrijke informatie

  • Geluiddempende werking
  • Eenvoudig te zagen en te snijden
  • Isolerende eigenschappen
  • Ecologisch product: geen lijm toegevoegd
  • Alleen geschikt voor gebruik binnenshuis

Beschrijving

Zachtboard is een dun plaatmateriaal dat vooral gebruikt wordt het uitvullen en isoleren van vloeren. Zachtboard heeft een isolerende werking. Door deze eigenschap kan het ook gebruikt worden voor het aftimmeren van plafonds of als vulling voor een deur of scheidingswand. Het is alleen binnenshuis, in droge omstandigheden, te gebruiken.

Lees meer

Aanbevolen combinaties

Bitset 31-delig

Bitset 31-delig

35,25p/stuk
Gereedschappen, IJzerwaren, Lijmen, kitten en verf

Alle klusbenodigdheden

Gereedschappen, IJzerwaren, Lijmen, kitten en verf

Klusbenodigdheden bekijken

Product eigenschappen

Soortelijk gewicht (kg/m3)650
UitstralingOnafgewerkt
Dikte10 mm
Type Board
VariantZachtboard
ToepassingBinnen
KleurBeige / Bruin
GegrondNee
VerlijmingMR, Interieur
KeurmerkFSC® mix 70%
Type toplaagOnafgewerkt

Toepassingen

  • Ondervloer
  • Vullen van deuren
  • Aftimmering plafonds
  • Geluiddemping
  • Scheidingswanden
Alle voorbeelden van anderen
Thuiswinkel waarborg

Zachtboard platen op maat online bestellen

Bestel op maat gezaagd zachtboard en ander Hout en plaatmateriaal gemakkelijk online. Zachtboard kan gemakkelijk op maat gezaagd en bewerkt worden. Dit dunne, middel hard geperste, materiaal maakt jouw project helemaal af. Het materiaal is relatief poreus en daarom niet geschikt voor het maken van meubels of andere stevige constructies. 

Zachtboard: wat is het?

Zachtboard is een dunne vezelrijke plaat die bij elkaar wordt gehouden door een natuurlijke bindstof, hierdoor is er geen extra lijm nodig voor de persing. Het materiaal wordt onder middel hoge druk samengeperst waardoor er vrij veel lucht tussen de vezels zit. De plaat is hierdoor, in zekere mate, zowel warmte als geluidsisolerend. 

Zachtboard is voornamelijk een constructieve plaat. Dit plaatmateriaal heeft ruwe toplagen met een onafgewerkte grove bruine vezelstructuur. 

Beschikbare diktes zachtboard

Bij ons bestel je standaard zachtboard op maat van hoge kwaliteit. Zo weet je zeker dat het plaatmateriaal voldoet aan jouw eisen: zowel het formaat als de dikte van het materiaal. De volgende diktes zijn beschikbaar: 10 mm.

Bewerken van zachtboard platen

De plaat bestaat uit houtvezels die onder middel hoge druk zijn samengeperst. Dit maakt dat het materiaal gemakkelijk te bewerken is. Bij het frezen of zagen splintert dit plaatmateriaal niet. Voor de montage kan je kiezen om dit materiaal te spijkeren of te schroeven. Zachtboard kun je het beste onbehandeld laten. Het materiaal is vanwege de vezelstructuur niet geschikt voor verf, lak of vochtwerende afwerkingen omdat deze niet goed hechten.

Specifieke toepassingen van zachtboard

Zachtboard is een gemakkelijk te bewerken plaatmateriaal dat ingezet kan worden voor diverse binnenbetimmeringen. Zachtboard is een ideaal product om items mee te verpakken of als isolatie toe te passen tussen wanden, vloeren en plafonds. Het is ook de basis voor een klassiek product zoals een prikbord of knutselwerken waarbij een zacht materiaal met grip en vereiste is.

Alternatieven voor standaard board-platen

Is zachtboard toch niet de juiste houtsoort voor jouw klus? Op zoek naar plaatmateriaal met een nerf? Ga dan voor multiplex populier. Wil je plaatmateriaal dat buiten toepasbaar is? Bekijk dan ook betonplex, MDF tricoya of multiplex okoumé

DIY Inspiratieblog

Laat je inspireren door anderen

DIY Inspiratieblog

Bekijk alle inspiratie projecten

Wat anderen maakten

Vergelijkbare producten

Maak je project compleet