Hardboard/Zachtboard

Thuiswinkel Waarborg

Configureer Hardboard/Zachtboard

Hulp nodig bij bestellen?

Productinformatie

 • Geluiddempende werking
 • Eenvoudig te zagen
 • Isolerende eigenschappen
 • Ecologisch product: geen lijm toegevoegd
 • Alleen geschikt voor gebruik binnenshuis

Beschrijving

Hardboard-Zachtboard is een dun plaatmateriaal dat vooral gebruikt wordt het uitvullen en isoleren van vloeren. Hardboard-Zachtboard heeft een isolerende werking. Door deze eigenschap kan het ook gebruikt worden voor het aftimmeren van plafonds of als vulling voor een deur of scheidingswand. Het is alleen binnenshuis, in droge omstandigheden, te gebruiken.

Lees meer

Product eigenschappen

Soortelijk gewicht (kg/m3)650
UitstralingOnafgewerkt
Dikte13 mm
Type Board
VariantHardboard/Zachtboard
Toepassing (klimaat)Binnen
Drager / Hout typeHardhout (diverse)
Toepassing (algemeen)Constructief, Decoratief
GegrondNee
KeurmerkFSC® mix 70%
Type toplaagOnafgewerkt
ToplaagDoor en door

Toepassingen

 • Ondervloer
 • Vullen van deuren
 • Aftimmering plafonds
 • Geluiddemping
 • Scheidingswanden
 • Uitvlakken vloeren
 • Verpakking
Thuiswinkel Waarborg

Hardboard-Zachtboard platen op maat online bestellen

Bestel op maat gezaagd Hardboard-Zachtboard en ander Hout en plaatmateriaal gemakkelijk online. Hardboard-Zachtboard kan gemakkelijk op maat gezaagd en bewerkt worden. Dit dunne, middel en hard geperste, materiaal maakt jouw project helemaal af. Het materiaal is in de onderste laag relatief poreus en daarom niet geschikt voor het maken van meubels of andere stevige constructies. 

Hardboard-Zachtboard: wat is het?

Hardboard-Zachtboard is een dunne vezelrijke plaat die bij elkaar wordt gehouden door een natuurlijke bindstof, hierdoor is er geen extra lijm nodig voor de persing. De plaat is hierdoor, in zekere mate, zowel warmte als geluidsisolerend. Hardboard-Zachtboard bestaat, zoals de naam al doet vermoeden, uit twee lagen. De onderste laag is zachtboard en de bovenste laag is hardboard.

Hardboard-Zachtboard is voornamelijk een constructieve plaat. Dit plaatmateriaal heeft gladde toplaag en een vezelachtige zachte onderste laag.

Beschikbare diktes Hardboard-Zachtboard

Bij ons bestel je standaard Hardboard-Zachtboard op maat van hoge kwaliteit. Zo weet je zeker dat het plaatmateriaal voldoet aan jouw eisen: zowel het formaat als de dikte van het materiaal. De volgende diktes zijn beschikbaar: 13 mm. 10 mm zachtboard en 3 mm hardboard als toplaag. 

Bewerken van Hardboard-Zachtboard platen

De plaat bestaat uit houtvezels die onder middel hoge druk zijn samengeperst. Dit maakt dat het materiaal gemakkelijk te bewerken is. Bij het frezen of zagen splintert dit plaatmateriaal niet. Voor de montage kan je kiezen om dit materiaal te spijkeren of te schroeven. Ga je dit Hardboard-Zachtboard schilderen? Werk de randen af met een randsealer en schuur en schilder het daarna netjes af. Houd hierbij rekening dat enkel één zijde af te werken is. Daarbij is het belangrijk de plaat goed te ontvetten.

Specifieke toepassingen van Hardboard-Zachtboard

Hardboard-Zachtboard is een gemakkelijk te bewerken plaatmateriaal dat ingezet kan worden voor diverse binnenbetimmeringen. De platen zijn uitermate geschikt voor geluidsisolatie. Door de combinatie van de voordelen van zowel hardboard als zachtboard egaliseert de plaat ook kleine oneffenheden in de ondervloer. Als je voor de geluidsisolerende eigenschappen gaat, zorg er dan voor dat je de Hardboard-Zachtboard platen verlijmt en niet met spijkers of schroeven aan de ondervloer bevestigt. Spijkers en schroeven gedragen zich namelijk als een geluidsbrug wanneer deze contact maken met meerdere materialen. 

Alternatieven voor standaard board-platen

Is Hardboard-Zachtboard toch niet de juiste houtsoort voor jouw klus? Op zoek naar plaatmateriaal met een nerf? Ga dan voor multiplex populier. Wil je plaatmateriaal dat buiten toepasbaar is? Bekijk dan ook betonplex, MDF tricoya of multiplex okoumé

DIY Inspiratieblog

Laat je inspireren door anderen

DIY Inspiratieblog

Bekijk alle inspiratie projecten

Vergelijkbare producten

Maak je project compleet

Hardboard
Hardboard
Hardboard

Vanaf

10,37

p/m2

Lakboard
Lakboard

Vanaf

18,63

p/m2