Thuiswinkel Waarborg

Prikbord canvas van zachtboard en MDF, door Nynke

Prikbord canvas van zachtboard en MDF, door Nynke
Prikbord canvas van zachtboard en MDF, door Nynke
Prikbord canvas van zachtboard en MDF, door Nynke
Prikbord canvas van zachtboard en MDF, door Nynke

Maak dit project zelf met plaatmateriaal op maat gezaagd door OPMAATZAGEN.nl!

2 minuten

Heel makkelijk

Als interieurontwerper neem je graag je klanten mee in je ideeën. En hoe leuk en handig is het om te werken met je zelf gemaakte prikbord op maat. Door gezaagd zachtboard en MDF blank online te bestellen is het ook nog eens een eenvoudig uit te voeren DIY-project. 

Omschrijving van Nynke

Ik heb van een plaat zachtboard, een plaat mdf en een lap stof een prikbord gemaakt. Voor mijn werk als interieur ontwerper heb ik veel losse stof en materiaal stalen, deze wil ik overzichtelijk kunnen presenteren aan de klant. Ik heb in totaal 3 prikborden gemaakt van 80,0 X 100,0 cm

Hoe ik dit project gemaakt heb

De eerste stap is het bestellen van het hout op de juiste maat, na een weekje geduld kan het project van start gaan. Maak de MDF plaat en de softboard plaat stofvrij met een stoffer. Pak de houtlijm en smeer de MDF plaat hiermee in. Bij mijn houtlijm moest ik 3 minuten wachten, kijk zelf hoe lang de wachttijd bij jouw houtlijm is! Nu de lijm klaar voor gebruik is, kan je de sofboard plaat op de MDF plaat leggen. Oefen veel druk uit zodat de lijm mooi verdeeld wordt. Het meest handige is om lijmklemmen te gebruiken, deze heb ik niet dus het werden behang boeken. Het gaat er in ieder geval om dat er iets zwaars ligt op de gelijmde platen. Na 24 uur de platen te laten drogen, kan je door naar de volgende stap. Pak de stof, knip deze op maat en begin met nieten. Aan de achterkant, op de MDF plaat, niet je de stof vast. Begin aan een kant, zodra die klaar is doe je de andere kant. Let er hierbij op dat je de stof goed strak trekt! De hoekjes kan je omvouwen alsof je een cadeautje inpakt. En klaar is kees! Mijne staat tegen de wand, je kan het bord uiteraard ook tegen de wand bevestigen.

Afmetingen van mijn DIY project

100,0 X 80,0 cm

Mijn kluservaring

Wat een top bedrijf!

Wat anderen met Board en MDF maakten

Geen resultaten gevonden