Underlayment Fins Vuren

Thuiswinkel Waarborg

Configureer Underlayment Fins Vuren

Hulp nodig bij bestellen?

Productinformatie

  • Licht en sterk plaatmateriaal
  • Gemakkelijk te bewerken
  • Snelle montagetijd
  • Voorzijde geschikt voor decoratieve toepassingen
  • Achterzijde is geen zichtkwaliteit
  • Dunnere varianten kunnen sneller gaan kromtrekken

Beschrijving

Underlayment fins vuren is een multiplex gemaakt van Fins vurenhout. Het wordt veel gebruikt voor constructies en wordt daarom ook wel constructietriplex genoemd. Het is zeer geschikt voor het maken van vloeren, doordat het een grote buigsterkte heeft. De blanke kleur en de mooie houtnerf zorgen ervoor dat het materiaal ook decoratief toe te passen is.

Lees meer

Product eigenschappen

Soortelijk gewicht (kg/m3)460
UitstralingNatuurlijk
MerkWISA
ZichtkwaliteitB/CP
Dikte9 mm, 12 mm, 15 mm, 18 mm
Type Underlayment
VariantUnderlayment Fins Vuren
NerfJa, lengte richting
Toepassing (klimaat)Binnen
Houtsoort toplaagFins vuren
Functioneel gebruikBouw- en timmerhout
KleurBeige / Bruin
ZichtzijdeJa
GegrondNee
Keurmerk80% PEFC
PlaatopbouwMeerdere lagen
Type toplaagOnafgewerkt

Underlayment Fins vuren platen op maat online bestellen

Breng met Fins vuren de Scandinavische interieurstijl in je huis. Bestel op maat gezaagde underlayment Fins vuren panelen gemakkelijk online. Underlayment kan je in diverse vormen op maat laten zagen of frezen. De meest gekozen vorm hierin is een rechthoek, maar wij frezen ook cirkels, ovalen, zeshoeken of zelfs parallellogrammen voor je op maat. Wil je jouw doe-het-zelf project netjes afgewerkt hebben? Kies dan voor één van de beschikbare (rand)afwerkingen.

Underlayment Fins vuren: wat is het?

Underlayment Fins vuren is een multiplex dat wordt gemaakt van Fins vurenhout. Underlayment heeft een aantal unieke eigenschappen in vergelijking met ander plaatmateriaal. Het heeft ook relatief weinig structuur. Daarnaast is dit plaatmateriaal erg sterk, veerkrachtig en kan het veel gewicht dragen. Underlayment Fins vuren is een licht, witachtig tot crème houtsoort. De lichte tekening van het naaldhout zorgt voor een natuurlijke uitstraling. Dit plaatmateriaal wordt ook wel Pellos Floor genoemd. Onze underlayment platen zijn enkel geschikt voor horizontale toepassingen, hierbij kun je denken aan tafelbladen, vensterbanken, etc. Voor verticale projecten als deuren en roomdividers zijn deze platen niet geschikt.

Net als andere soorten multiplex bestaat underlayment Fins vuren uit verschillende lagen houtfineer. In het geval van 18 mm is het een 7-laags paneel. Deze lagen worden kruislings op elkaar verlijmd, waardoor de plaat zeer sterk is. Dit leidt tot een stabiele plaat. De kopse kanten zijn door de laagjes fraai om te zien en worden vaak in het zicht gehouden.

De richting van de houtnerf

Bij underlayment is er een houtnerf te zien. De tekening van de houtnerf loopt altijd in de lengterichting. Bij het zagen van de plaat houden wij aan dat de lengtemaat ook de lengterichting van de houtnerf is. Let dus goed op bij het invullen van de maten, zodat de vlammen van de houtnerf allemaal in de juiste richting doorlopen!

Zichtkwaliteit underlayment II/III

De kwaliteit van de toplagen van multiplex wordt aangeduid met lettercombinaties. Er is een letteraanduiding voor de zichtzijde (bovenzijde) en een voor de achterzijde (onderzijde). Het gaat hier over de kwaliteit van het dekfineer, de kwaliteit van bijvoorbeeld de verlijming wordt anders aangeduid. B/BB is een voorbeeld van een veel voorkomende kwaliteit, die gebruikt kan worden voor decoratieve toepassingen. Hierin betekent de eerste letter (in dit geval B) de kwaliteit van de zichtzijde en de tweede letter (in dit geval BB) de kwaliteit van de achterzijde. Lees hier meer over alle zichtkwaliteiten.

Dit plaatmateriaal heeft ook twee zichtzijdes. Deze wordt aangeduid met II/III. De bovenzijde heeft de zichtkwaliteit II, deze zichtkwaliteit is afhankelijk van de batch en zit tussen B en BB kwaliteit in. Bij BB-kwaliteit fineren zijn proppen toegestaan. Dat zijn kleine uitsneden uit het fineer die vervangen zijn door een foutloos stukje fineer. Proppen is dus een manier om gebreken te repareren. Ook zijn (opgevulde) knoesten en reparaties in het fineer toegestaan en zijn er zichtbaar kleurverschillen.

De onderzijde is grover. Deze heeft de zichtkwaliteit III, ook wel bekend als BBB-kwaliteit. Bij BBB-kwaliteit zijn over het algemeen gerepareerde dekfineren. Er zijn kleine, open gebreken, pitkwasten en kleurverschillen toegestaan. Kwasten en spinthout kunnen aanwezig zijn, of gerepareerd zijn met vloeibaar hout. Dit is dus een grove deklaag, niet geschikt voor zichtkwaliteit.

Beschikbare diktes underlayment Fins vuren

Underlayment Fins vuren kun je bestellen in verschillende diktes. Je kunt gemakkelijk je gewenste dikte aangeven tijdens het bestelproces. Zo weet je zeker dat het plaatmateriaal voldoet aan jouw eisen: zowel het formaat als de dikte van het materiaal. De volgende diktes zijn beschikbaar: 9 mm, 12 mm, 15 mm en 18 mm.

Bewerken van underlayment Fins vuren platen

Vurenhout is eenvoudig te bewerken. Dit plaatmateriaal verkleurt over tijd. Gebruik een olie, lak of beits om verkleuring tegen te gaan. Schuur het materiaal voordat je gaat lakken licht op. De kopse kanten kunnen splinters bevatten, dus geef deze extra aandacht. Tenslotte kun je de kopse kanten behandelen met een randsealer, deze zijn namelijk erg ruw. Ook is het belangrijk het plaatmateriaal voor te boren. Het plaatmateriaal kan namelijk splijten.

Specifieke toepassingen van underlayment Fins vuren

Underlayment Fins vuren is een constructieve plaat en zonder afwerking niet geschikt voor decoratieve toepassingen. Wanneer je de plaat goed afwerkt is deze ook geschikt voor meubels en andere decoratieve toepassingen. Ook is het uitermate geschikt voor vloerbekleding, lijsten etc. Gebruik het materiaal alleen binnenshuis, voor langdurig plezier van het plaatmateriaal.

Naast dat wij het materiaal tot op de mm nauwkeurig voor je op maat zagen, kun je ook kiezen uit diverse vormen en afwerkingen. Heb je bijvoorbeeld een rechthoekige eettafel in gedachten, kies dan voor de vorm 'rechthoek', of ga voor een rechthoek met afgeronde hoeken. Bekijk de beschikbare vormen en afwerkingen die bij het product van toepassing zijn of bekijk alle mogelijkheden op de vormen of afwerkingen pagina.

Alternatieven voor underlayment Fins vuren

Is underlayment Fins vuren toch niet de juiste houtsoort voor jouw klus? Ga dan voor bijvoorbeeld OSB of MDF.

Aanbevolen combinaties

DIY Inspiratieblog

Laat je inspireren door anderen

DIY Inspiratieblog

Bekijk alle inspiratie projecten

Vergelijkbare producten

Maak je project compleet