Underlayment Elliotis Pine C+/C-

Thuiswinkel Waarborg

Configureer Underlayment Elliotis Pine C+/C-

Hulp nodig bij bestellen?

Productinformatie

  • Gemakkelijk te bewerken en te monteren
  • Geschikt voor gebruik in vochtige ruimtes
  • Goedkoop
  • Dragende functie
  • Sterk plaatmateriaal
  • Door de grove structuur kans op splinteren
  • Niet geschikt voor decoratieve toepassingen
  • C+/C- kwaliteit
  • Trekt snel krom

Beschrijving

Underlayment is een constructieve plaat die voornamelijk wordt gebruikt als ondervloer. Daaraan dankt het ook zijn Engelse naam. Maar intussen wordt de plaat voor veel meer toepassingen gebruikt. Denk bijvoorbeeld ook aan wanden en daken. Deze underlayment variant (C+/C-) is ontwikkeld voor constructieve doeleinden. 

Lees meer

Product eigenschappen

Soortelijk gewicht (kg/m3)550
UitstralingNatuurlijk
ZichtkwaliteitC+/C-
Dikte9 mm, 12 mm, 15 mm, 18 mm
Type Underlayment
VariantUnderlayment Elliottis Pine
NerfJa, lengte richting
Toepassing (klimaat)Vochtige ruimtes, mits voorbehandeld
Houtsoort toplaagElliotis Pine
Functioneel gebruikBouw- en timmerhout
KleurBeige / Bruin
ZichtzijdeJa
GegrondNee
VerlijmingWBP, Exterieur
KeurmerkFSC® mix 70%
PlaatopbouwMeerdere lagen
Type toplaagOnafgewerkt

Underlayment Elliotis pine platen op maat online bestellen

Underlayment Elliotis pine is een constructieplaat die voornamelijk wordt gebruikt als ondervloer. Hieraan heeft het zijn Engelse naam te danken. Maar omdat de plaat zo sterk is, wordt het ook vaak gebruikt voor wanden en daken. Underlayment heeft vochtwerende eigenschappen, waardoor het beter tegen vocht kan dan multiplex berken.

Bestel je op maat gezaagde underlayment Elliotis pine panelen gemakkelijk online. Underlayment kan je in diverse vormen op maat laten zagen of frezen. De meest gekozen vorm hierin is een rechthoek, maar wij frezen ook cirkels, ovalen, zeshoeken of zelfs parallellogrammen voor je op maat. Wil je jouw doe-het-zelf project netjes afgewerkt hebben? Kies dan voor één van de beschikbare (rand)afwerkingen.

Underlayment Elliotis pine: wat is het?

Underlayment Elliotis pine is een multiplex dat wordt gemaakt van dennenhout. Underlayment heeft een aantal unieke eigenschappen in vergelijking met ander plaatmateriaal. Dit plaatmateriaal is erg sterk, veerkrachtig en het kan veel gewicht dragen. De lichte tekening van het naaldhout zorgt voor een natuurlijke uitstraling. Onze underlayment platen zijn enkel geschikt voor horizontale toepassingen, hierbij kun je denken aan tafelbladen, vensterbanken, etc. Voor verticale projecten als deuren en roomdividers zijn deze platen niet geschikt.

Net als andere soorten multiplex bestaat underlayment Elliotis pine uit verschillende lagen houtfineer. Deze lagen worden kruislings op elkaar verlijmd, waardoor de plaat zeer sterk is maar ook spanning op de plaat komt te staan. Tijdens het zagen en bewerken van Underlayment Elliotis Pine C+/C- kan er spanning vrij komen waardoor de platen een kromming kunnen hebben.

De richting van de houtnerf

Bij underlayment is er een houtnerf te zien. De tekening van de houtnerf loopt altijd in de lengterichting. Bij het zagen van de plaat houden wij aan dat de lengtemaat ook de lengterichting van de houtnerf is. Let dus goed op bij het invullen van de maten, zodat de vlammen van de houtnerf allemaal in de juiste richting doorlopen!

Zichtkwaliteit underlayment C+/C-

De kwaliteit van de toplagen van multiplex wordt aangeduid met lettercombinaties. Er is een letteraanduiding voor de zichtzijde (bovenzijde) en een voor de achterzijde (onderzijde). Het gaat hier over de kwaliteit van het dekfineer, de kwaliteit van bijvoorbeeld de verlijming wordt anders aangeduid. B/BB is een voorbeeld van een veel voorkomende kwaliteit, die gebruikt kan worden voor decoratieve toepassingen. Hierin betekent de eerste letter (in dit geval B) de kwaliteit van de zichtzijde en de tweede letter (in dit geval BB) de kwaliteit van de achterzijde. Lees hier meer over alle zichtkwaliteiten.

Dit plaatmateriaal heeft ook twee zichtzijdes. Deze wordt aangeduid met C+/C-. De bovenzijde heeft zichtkwaliteit C+. C+ kwaliteit geeft aan dat er meer gebreken in het fineer zijn toegestaan, en dat eventuele toegestane gebreken zoals open kwastgaten zijn gerepareerd. Dit fineer is de laagste kwaliteit underlayment en is enkel geschikt voor constructieve doeleinden. Vaak zijn deze fineren dicht geplamuurd met een vulmiddel, in plaats van gepropt. Scheurtjes zijn toegestaan en ook uitgevallen kwasten (knoesten) zijn toegestaan. De onderzijde is nog grover, deze heeft de zichtkwaliteit C. Bij C-kwaliteit fineren zijn niet geschikt voor decoratieve toepassingen vanwege de toegestane gebreken die niet gerepareerd worden. Ook is deze zijde niet geschuurd. Constructief is dit nog steeds een goede plaat en deze wordt daarom vaak gebruikt als constructieplaat of verpakkingsmateriaal.

Beschikbare diktes underlayment Elliotis pine

Underlayment Elliotis pine kun je bestellen in verschillende diktes. Je kunt gemakkelijk je gewenste dikte aangeven tijdens het bestelproces. Zo weet je zeker dat het plaatmateriaal voldoet aan jouw eisen: zowel het formaat als de dikte van het materiaal. De volgende diktes zijn beschikbaar: 9 mm, 12 mm, 15 mm en 18 mm.

Bewerken van underlayment Elliotis pine platen

Vurenhout is eenvoudig te bewerken. Houd er wel rekening mee dat dit plaatmateriaal over tijd verkleurt. Gebruik een olie, lak of beits om verkleuring tegen te gaan. Schuur het materiaal voordat je gaat lakken licht op. De kopse kanten kunnen splinters bevatten, dus geef deze extra aandacht. Tenslotte kun je de kopse kanten behandelen met een randsealer, deze zijn namelijk erg ruw. Ook is het belangrijk het plaatmateriaal voor te boren. Het plaatmateriaal kan namelijk splijten.

Specifieke toepassingen van underlayment Elliotis pine

Underlayment Elliotis pine is een constructieve plaat met een lage zichtkwaliteit. Dit betekent dat we adviseren dit plaatmateriaal niet in te zetten voor zichtwerk. Het is wél uitermate geschikt voor vloerbekleding, constructiewerk of andere projecten waarin het materiaal sterk moet zijn, maar niet in het zicht zit. Gebruik het materiaal alleen binnenshuis, voor langdurig plezier van het plaatmateriaal.

Alternatieven voor underlayment Elliotis pine

Is underlayment Elliotis pine toch niet de juiste houtsoort voor jouw klus? Ga dan voor bijvoorbeeld OSB of MDF, of ga voor Underlayment Fins vuren:

Aanbevolen combinaties

DIY Inspiratieblog

Laat je inspireren door anderen

DIY Inspiratieblog

Bekijk alle inspiratie projecten

Vergelijkbare producten

Maak je project compleet