Nieuwe platen in ons assortiment, bekijk ze hier!

We hebben sinds kort heel veel nieuwe soorten plaatmaterialen in ons assortiment. Van nieuwe varianten MDF en spaanplaat tot nieuwe soorten betonplex en multiplex. Benieuwd? Lees dan snel verder!

Ons nieuwe assortiment

De afgelopen tijd zijn we hard aan het werk geweest. We hebben onze zaagservice kunnen uitbreiden met 3D-vormen, je kunt nu op afspraak langs komen in onze showroom én we zijn druk in de weer geweest met nieuwe plaatmaterialen voor ons assortiment! Nu is het dan eindelijk zover, 14 nieuwe soorten plaatmateriaal zijn in verschillende diktes toegevoegd aan ons assortiment en kun je per direct bestellen! Benieuwd naar de nieuwe platen? We lopen ze even langs.

Bekijk hier ons assortiment!

Betonplex

Betonplex Berken Lichtbruin

Betonplex Berken Lichtbruin is een nieuwe variant van het oersterke Betonplex Berken. Dit materiaal wordt oorspronkelijk gebruikt voor betonbekistingen maar is dankzij de kras- en stootvaste toplaag ook toepasbaar voor veel andere projecten. Je ziet het bijvoorbeeld terug in dierenhokken en in de standbouw. Met een goede behandeling van de kopse kanten kan het ook buiten worden gebruikt voor bijvoorbeeld speeltoestellen als klimrekken en glijbanen. Deze variant heeft een lichtbruine toplaag.

Bekijk Betonplex Berken Lichtbruin in de webshop

Betonplex Berken Zwart

Betonplex Berken Zwart is net zoals Betonplex Berken Lichtbruin een variatie op Betonplex Berken. Aangezien de toplaag al helemaal is afgewerkt en je er dus niets meer aan hoeft te doen is het handig om deze laag in verschillende kleuren aan te bieden. De kleuren donkerbruin en Wit hadden we al in ons assortiment en nu hebben we dus ook de kleuren lichtbruin en zwart. Zo kan jij kiezen welke kleur het beste past bij jouw klus!

Bekijk Betonplex Berken Zwart in de webshop

MDF

MDF Brandvertragend

MDF Brandvertragend is een speciale variant van MDF. Tijdens het productieproces zijn namelijk speciale brandvertragende zouten toegevoegd aan het materiaal. Hierdoor draagt MDF Brandvertragend de Europese vuurreactie classificatie B, wat betekent dat het de verbranding vertraagd én niet bijdraagt aan vlamverspreiding. Handig dus, als brandveiligheid extra belangrijk is bij jouw project!

Bekijk MDF Brandvertragend in de webshop

MDF Buigbaar Dwars Gegroefd

MDF is een vrij sterk plaatmateriaal wat moeilijk te buigen is. Toch zijn er talloze toepassingen waar buigbaar MDF goed van pas zou komen. Daarom is er een speciale variant van MDF gemaakt die wél buigbaar is. Door het maken van groeven in het materiaal is het materiaal buigbaar gemaakt. Bij MDF Buigbaar Dwars Gegroefd lopen de groeven in de richting van de brede zijdes. Dit betekent dat het materiaal in de richting van de lange zijdes buigbaar is. Ideaal voor een brede, lage balie met een ronding!

Bekijk MDF Buigbaar Dwars Gegroefd in de webshop

MDF Buigbaar Lang Gegroefd

MDF Buigbaar Lang Gegroefd is net als MDF Buigbaar Dwars Gegroefd buigbaar doordat er groeven zijn aangebracht op het materiaal. Bij MDF Buigbaar Lang Gegroefd zijn deze groeven echter in de richting van de lange zijdes gemaakt. Hierdoor is het materiaal buigbaar in de richting van de brede zijdes en kan het worden gebruikt voor het maken van bijvoorbeeld een lange, smalle pilaar.

Bekijk MDF Buigbaar Lang Gegroefd in de webshop

MDF Gegrond V313

MDF is een veelzijdig plaatmateriaal wat gebruikt kan worden voor veel verschillende toepassingen. Het moet voor gebruik wel voorzien worden van een grondlaag, aangezien MDF een sterk zuigende werking heeft. Dit kan een tijdrovende klus zijn, daarom is er een MDF variant ontwikkeld waar al een grondlaag op is aangebracht. Ideaal, want dan kan je het materiaal direct aflakken in je favoriete kleur! Blank MDF en MDF Gegrond zijn alleen niet te gebruiken in vochtige ruimtes, daar is MDF Vochtwerend voor nodig. Daarom is er nu ook vochtwerend MDF met een grondlaag! Deze variant is herkenbaar aan de groene kleur die het materiaal heeft gekregen. De grondlaag van MDF Gegrond V313 is stroef, mat en heeft een lichtgrijze tint.

Bekijk MDF Gegrond V313 in de webshop

MDF Grijs V313

Doordat MDF bestaat uit kleine houtvezels die onder hoge druk en temperatuur geperst worden tot een plaat, zijn er heel veel aanpassingen die er kunnen worden gemaakt aan het materiaal. Dit kan relatief eenvoudig worden gedaan door stoffen toe te voegen tijdens het productieproces. Een van de varianten van MDF die op deze manier wordt gemaakt is gekleurd MDF. Door een kleurstof toe te voegen tijdens het productieproces wordt de hele plaat gekleurd. MDF Zwart is een variant daarvan die wij al in ons assortiment hadden, samen met een vochtwerende variant: MDF Zwart V313. We hebben nu ook MDF Grijs V313 aan het assortiment toegevoegd. Dit plaatmateriaal is tot in de kern grijs gekleurd én gemaakt met watervaste lijm. Hierdoor is het materiaal ook nog vochtwerend en kan het dus worden gebruikt in vochtige ruimtes binnenshuis, bijvoorbeeld in een badkamer of keuken.

Bekijk MDF Grijs V313 in de webshop

MDF Lakdraag V313

MDF Lakdraag is een ideale oplossing als je MDF direct wilt aflakken. De lakdragende folie zorgt ervoor dat gronden niet meer nodig is en dat je gelijk jouw favoriete kleur op het materiaal kunt aanbrengen. MDF Lakdraag is echter niet bestand tegen vocht en kan dus niet in vochtige ruimtes gebruikt worden. Om die reden hebben we nu ook MDF Lakdraag V313 in ons assortiment! Deze variant is beter bestand tegen vocht en kan dus worden gebruikt in vochtige ruimtes binnenshuis. Ideaal dus voor in de keuken of badkamer!

Bekijk MDF Lakdraag V313 in de webshop

MDF Zwart V313 Gelakt

MDF Zwart is een variant van MDF die door de gehele plaat is gekleurd met een zwart pigment. Zwart MDF hoef je in principe alleen nog maar af te lakken en dan is het klaar voor gebruik. Er bestaat echter ook een variant die al gelakt is, MDF Zwart Gelakt V313! Dit plaatmateriaal is tot in de kern zwart gekleurd, voorzien van een glanzende laklaag én gemaakt van vochtwerend MDF! Hierdoor kan het direct worden toegepast in niet alleen droge ruimtes, maar ook vochtige ruimtes binnenshuis! Als in jouw project de kopse kanten van het materiaal nog zichtbaar zijn is het nog wel aanbevolen om deze af te werken met bijvoorbeeld een randsealer, je kunt de kopse kanten daarna ook mooi aflakken om ze hetzelfde uiterlijk te geven als de rest van de plaat.

Bekijk MDF Zwart Gelakt in de webshop

Multiplex

Multiplex Buigbaar Dwars

Multiplex is een oersterk plaatmateriaal. Doordat het bestaat uit meerdere lagen dun houtfineer wat kruislings op elkaar is verlijmd, zal het niet gaan buigen als er druk op wordt uitgeoefend. Dit is een goede eigenschap van het materiaal en maakt het dan ook tot een favoriet bij het maken van verschillende constructies. Soms wil je juist wél dat het materiaal buigbaar is om er bijvoorbeeld ronde afwerkingen mee te maken. Voor die toepassing is buigbaar multiplex ontwikkeld. Dit plaatmateriaal is een stuk dunner dan het traditionele multiplex en is buigbaar in de richting van de houtnerf. Bij Multiplex Buigbaar Dwars loopt deze houtnerf in de richting van de brede zijdes. Hierdoor is het materiaal in de richting van de lange zijdes buigbaar. Handig voor de afwerking van een brede, lage constructie als een balie of verhoging.

Bekijk Multiplex Buigbaar Dwars in de webshop

Multiplex Buigbaar Lang

Buigbaar multiplex is uiteraard niet alleen toepasbaar voor de afwerking van een brede, lage constructie. Ook projecten die smal en hoog zijn kunnen worden afgewerkt met buigbaar multiplex. Hiervoor is het wel handig als het materiaal buigbaar is in de richting van de brede zijdes. Om die reden is er naast Multiplex Buigbaar Dwars ook Multiplex Buigbaar Lang. Bij deze variant van buigbaar multiplex loopt de houtnerf in de richt van de lange zijdes, waardoor het materiaal buigbaar is in de richting van de brede zijdes. Dit is bijvoorbeeld handig als je een ronde sokkel of zuil wilt maken.

Bekijk Multiplex Buigbaar Lang in de webshop

Multiplex Interieur Beuken

Multiplex heeft een mooie, natuurlijke uitstraling. Dit komt doordat het bestaat uit dunne laagjes massief hout. Dit maakt het niet alleen heel sterk, het is ook nog eens mooi om te zien! De nieuwe variant van multiplex in ons assortiment, Multiplex Interieur Beuken, heeft een mooi, rustig uiterlijk van lichtbruin hout. Een bijkomend voordeel is dat het geen geur of smaak achterlaat. Het wordt om die reden dan ook veel gebruikt in de voedselindustrie. Multiplex Interieur Beuken is, zoals de naam al doet vermoeden, toe te passen in droge ruimtes binnenshuis.

Bekijk Multiplex Interieur Beuken in de webshop

Multiplex Interieur Pools Grenen

Grenenhout is een wat taaiere houtsoort. Het is daardoor vrij gemakkelijk te bewerken. Klussen met multiplex van Pools grenen is dan ook relatief eenvoudig. Multiplex Interieur Pools Grenen heeft een vrij druk uitziend oppervlak, dankzij de vele, goed zichtbare vlammen. Mocht dat niet gewenst zijn kun je het natuurlijk schilderen. Je ziet Multiplex Interieur Pools Grenen terug in verschillende meubels in droge ruimtes binnenshuis.

Bekijk Multiplex Interieur Pools Grenen in de webshop

Spaanplaat

Spaanplaat Zwart Gemelamineerd

Spaanplaat wordt al voor een lange tijd gebruikt in de meubelindustrie. Het is makkelijk te maken en te bewerken en kent dus vele toepassingen. Het is vaak wel wat lastiger om de toplagen mooi egaal gekleurd te krijgen. Doordat de plaat is gemaakt van houtspaanders is het oppervlak niet helemaal glad en heeft een sterk zuigende werking. Om dit tegen te gaan wordt er wel een gebruik gemaakt van melamine-laag die als toplaag wordt aangebracht. Hierdoor zijn de toplagen in één keer mooi vlak én egaal gekleurd. Spaanplaat Gemelamineerd Wit is een voorbeeld hiervan, wat we al een tijdje in ons assortiment hebben. En nu hebben we ook nog een variant met een zwarte toplaag; Spaanplaat Zwart Gemelamineerd! Je kunt sinds kort jouw plaatmateriaal ook laten afwerken met ABS band. Dit is een perfecte combinatie met gemelamineerd spaanplaat!

Bekijk Spaanplaat Zwart Gemelamineerd in de webshop

Ga aan de slag!

Met al deze nieuwe producten in onze webshop zijn er weer tal van nieuwe projecten te verzinnen. Heb jij zin om je handen uit de mouwen te steken en weer lekker aan de slag te gaan? Bestel dan jouw hout en plaatmateriaal op maat bij OPMAATZAGEN.nl Dan zagen wij het voor je op maat in de gewenste vorm en afmeting. Mocht je het willen kunnen we ook nog de kopse kanten voor je afwerken, zo wordt klussen wel heel makkelijk! Kijk snel in ons assortiment en ga aan de slag!

Bekijk ons complete assortiment!