Multiplex Berken HPL W10400 SD Opaque White

Thuiswinkel Waarborg

Configureer Multiplex Berken HPL W10400 SD Opaque White

Hulp nodig bij bestellen?

Productinformatie

  • Hard, slijt- en stootvaste toplaag
  • Klaar voor intensief gebruik
  • Gemakkelijk schoon te houden
  • Alleen voor gebruik binnenshuis
  • Wordt standaard zonder afgewerkte randen geleverd

Beschrijving

is een decoratieve plaat met standaard multiplex berken als drager. Het wordt vaak gebruikt voor werkbladen, kasten en het plaatsen van scheidingswanden. De HPL-toplaag zorgt ervoor dat je dit materiaal niet meer hoeft te schilderen en maakt dat dit plaatmateriaal gemakkelijk in onderhoud is.

Lees meer

Product eigenschappen

Soortelijk gewicht (kg/m3)720
UitstralingParelmoer
Dikte10 mm, 16 mm, 19 mm
Type Multiplex HPL
VariantMultiplex Berken HPL W10400 SD Opaque White
NerfNee
Toepassing (klimaat)Binnen
Houtsoort toplaagBerken
Functioneel gebruikDecoratief
KleurWit
GegrondNee
Type toplaagHPL
Toplaag2 zijdes

Multiplex Berken HPL W10400 SD Opaque White platen op maat online bestellen

Bestel op maat gezaagd Multiplex Berken HPL W10400 SD Opaque White gemakkelijk online. Multiplex met een HPL-toplaag kan je tot op de millimeter nauwkeurig op maat laten zagen. Wij bezorgen het paneel binnen enkele werkdagen bij je thuis. Ben jij benieuwd naar de mogelijkheden? Configureer je product en maak snel en gemakkelijk jouw project af. 

Multiplex Berken HPL W10400 SD Opaque White: wat is het?

Multiplex berken, de kern van dit plaatmateriaal, is de populairste variant van multiplex plaatmateriaal voor binnen omdat het kwalitatief de beste keuze is. Het is standaard watervast verlijmd en bovendien is berken een hardhoutsoort. Hierdoor kan dus tegen een stootje!

Multiplex berken is opgebouwd uit verschillende berken fineerlagen. Deze lagen worden kruisling op elkaar verlijmd. Dit leidt tot een stabiele plaat en een zeer fraaie rand. Toch blijft het hout dat verlijmd is, tijdens het zagen en bewerken van multiplex berken kan er spanning vrij komen. Hierdoor is het belangrijk dit plaatmateriaal altijd te fixeren. 

Multiplex Berken HPL W10400 SD Opaque White, plaatmateriaal met een HPL-toplaag

HPL staat voor High Pressure Laminate. Het wordt gemaakt door verschillende papierlagen samen te persen met een thermohardende kunsthars. Het materiaal is kras- en stootvast. De structuur van HPL wordt met een computer samengesteld. Daardoor is elke plaat hetzelfde en is er geen kleur- en patroonverschil zichtbaar. Panelen kunnen één- en tweezijdig afgewerkt zijn met een HPL-toplaag, bekijk de producteigenschappen voor meer informatie. 

Plaatmateriaal met Pfleiderer toplaag

Pfleiderer is een grote fabrikant van HPL-toplagen. Deze fabrikant heeft een uitgebreid assortiment aan HPL, melamine en andere hoge kwaliteit toplagen. De designs, kleuren en patronen worden zorgvuldig samengesteld aan de hand van nieuwe trends, moderne stijl en altijd met de nieuwste innovatieve technieken.

De verschillende varianten van Pfleiderer

De mogelijkheden qua decoren van Pfleiderer zijn eindeloos. De structuur van de productnamen is op een handige manier opgebouwd. Het bestaat altijd uit drie onderdelen: een Letter (U) een kleurcode (12000) en een afwerking (SD). Om de juiste keuze te maken voor jouw project is het handig je hier in te verdiepen. Wil je alles weten over de betekenis en de naamopbouw van Pfleiderer? Lees dan verder in dit artikel over de naamstructuur van Pfleiderer.

Pfleiderer sample service

Ben je benieuwd naar dit materiaal? Bestel een sample op de website van Pfleiderer. Beoordeel het materiaal en laat het vervolgens op maat gezaagd thuisbezorgen door dé online zagerij. 

Beschikbare diktes van Multiplex Berken HPL W10400 SD Opaque White

Bij ons bestel je MDF met een HPL-toplaag op maat van hoge kwaliteit en vaak in verschillende diktes. Je kunt gemakkelijk de gewenste dikte aangeven in de product configurator. Zo weet je zeker dat het plaatmateriaal voldoet aan jouw eisen. De volgende diktes zijn beschikbaar: 10 mm, 16 mm en 19 mm.

Bewerken van multiplex berken-platen met een HPL-toplaag

Multiplex is een eenvoudig te bewerken plaatmateriaal, wanneer je over scherp gereedschap beschikt. Voor het boren van gaten, raden wij een houtboor met centreerpunt aan. Ook is voorboren aan te raden bij dit plaatmateriaal. Laat het daarom professioneel door ons op maat zagen, zo heb je gegarandeerd een strak resultaat. Door het zagen liggen de randen 'open'. Deze moeten nog wel afgewerkt worden, dit kan met ABS-band. 

HPL is een afgewerkte toplaag. Het voordeel hiervan is dat je het niet meer hoeft te schilderen of af te werken. Plan daarom de montage vooraf: de verbindingen kan je naderhand lastiger wegwerken. Denk hier bijvoorbeeld aan montage vanaf de onderkant of de binnenkant. 

Specifieke toepassingen van multiplex berken met een HPL-toplaag

Multiplex berken met een HPL-toplaag is een populaire keuze voor meubelwerk en interieurtoepassingen. De fraaie rand die open blijft tijdens het zagen, geeft dit plaatmateriaal een unieke uitstraling. Daarom is multiplex met een HPL-toplaag bij uitstek geschikt voor tafelbladen, keukenkastjes, aanrechtbladen en bureaubladen. Wel kan multiplex kromtrekken wanneer er spanning vrij komt tijdens het zagen of bewerken, daarom adviseren we dit plaatmateriaal altijd te fixeren. Maar dat maakt het materiaal niet minder favoriet voor het maken van meubels in het algemeen. Dus laat je niet beperken door deze lijst met voorbeelden! 

Alternatieven voor berken multiplex platen CP/CP

Is Multiplex Berken HPL W10400 SD Opaque White toch niet de juiste houtsoort voor jouw klus? Wanneer je op zoek bent naar multiplex voor buiten is multiplex okoumé watervast een goed alternatief. Toch op zoek naar een andere uitstraling? Of bekijk hier onze andere multiplex panelen met een HPL-toplaag:

DIY Inspiratieblog

Laat je inspireren door anderen

DIY Inspiratieblog

Bekijk alle inspiratie projecten

Vergelijkbare producten

Maak je project compleet