MDF met lakdraagfolie op maat bestellen?

MDF met lakdraagfolie is aan beide zijden voorzien van een lakdraagfolie in een witte kleur. De kopse kanten van MDF met lakdraagfolie zijn niet voorzien van deze afwerking. Deze MDF soort wordt vaak gebruikt wanneer een gladde en snelle afwerking wenselijk is. Je kunt bij OPMAATZAGEN.nl MDF lakdraagfolie kopen tegen een aantrekkelijke prijs. MDF met lakdraagfolie is beschikbaar in een blanke en vochtwerend (V313) variant. Wij staan garant voor de hoogwaardige kwaliteit van ons MDF met lakdraagfolie. Wil je bij ons MDF met lakdraagfolie bestellen? Geef dan de gewenste afmetingen door en wij zagen alles voor je op maat.

Wat is MDF met lakdraagfolie precies?

MDF met lakdraagfolie is in de basis standaard MDF. Dit betekent dat het een vezelplaat is, bestaande uit samengeperste houtvezels. De platen MDF met lakdraagfolie zijn aan beide zijden voorzien van een folie. Dit is een gladde, witgekleurde, harde folie die de basis vormt voor de laklaag. Wanneer deze platen worden geschilderd, dan wordt door de lakdraagfolie voorkomen dat de verf in de plaat trekt, waardoor er een oneffen resultaat ontstaat dat gewoonweg niet mooi is. Doordat absorptie wordt voorkomen kunnen de platen MDF met lakdraagfolie makkelijk worden geschilderd en wordt er een mooi en egaal eindresultaat verkregen. Dit betekent dat je de platen MDF met lakdraagfolie makkelijk iedere gewenste kleur kunt geven. In de regel is het de beste keuze om PU- lak te gebruiken, maar andere verfsoorten zijn ook mogelijk.

Tijd besparen op het schilderwerk

Wil je iets moois maken met MDF in een specifieke kleur, waardoor het nodig is om de MDF platen te schilderen? Dan kun je jezelf veel tijd besparen door te kiezen voor MDF met lakdraagfolie. Het is niet nodig om de folie te gronden, waardoor je ook hierop tijd kunt besparen. MDF met lakdraagfolie is matig stroef, schokbestendig en slijtvast. Hierdoor kun je er echt direct mee aan de slag.

Kopse kanten van platen MDF met lakdraagfolie zelf afwerken

Platen MDF met lakdraagfolie zijn aan twee zijden voorzien van de folie, maar eventuele freeskanten en zaagkanten zijn niet voorzien van de folie. Dit betekent dat deze kanten zelf afgewerkt moeten worden. Het is goed mogelijk om deze kanten zeer glad af te werken voor een mooi resultaat. Wil je de kanten er hetzelfde uit laten zien als de zijden, welke voorzien zijn van de lakdraagfolie? Dan is het belangrijk om de kanten eerst te gronden of te sealen. Vervolgens kun je de kanten verven. Het best gebruik je hiervoor PU lak, high solid of een verf op basis van acryl. PU- lak zorgt over het algemeen voor het beste resultaat, omdat het relatief krasvast is.

Verschillende dikten van MDF met lakdraagfolie

MDF met lakdraagfolie is niet standaard. Je kunt MDF met lakdraagfolie bestellen in diverse dikten. Zo kun je kiezen voor platen met een geringe dikte, van bijvoorbeeld 8 millimeter, maar er zijn ook platen die dikker zijn dan 3 centimeter. Welke dikte het best geschikt is, is vooral afhankelijk van je doeleinde. Wil je een meubelstuk maken? Dan is een grotere dikte in principe altijd beter. Vaak wordt er voor interieurtoepassingen gekozen voor platen MDF met lakdraagfolie met een dikte van 1,8 centimeter.

De voordelen van MDF met lakdraagfolie

MDF met lakdraagfolie biedt veel interessante voordelen. Veel mensen zijn goed bekend met MDF platen en in de basis is MDF met lakdraagfolie natuurlijk hetzelfde. De platen hebben een zeer hoge slijtvastheid, waardoor je kunt rekenen op een goede duurzaamheid. De buigsterkte ligt ook hoog, evenals het breekpunt. De dimensionale stabiliteit is uitzonderlijk en het materiaal laat zich makkelijk bewerken. Wanneer je kiest voor MDF met lakdraagfolie, dan kies je voor een plaat met een folie die ervoor zorgt dat verf goed hecht. Hierdoor kun je echt alle kanten op met MDF met lakdraagfolie. Je kunt er in een handomdraai de mooiste creaties van maken. Dit wordt nog makkelijker als je de platen MDF met lakdraagfolie komt kopen bij OPMAATZAGEN.nl, want wij maken alle platen alvast op maat voor je.

Waarvoor kun je MDF met lakdraagfolie gebruiken?

MDF met lakdraagfolie kan voor de meest uiteenlopende zaken worden toegepast. Hierbij kun je onder meer denken aan het realiseren van schuifdeuren, kamer- en winkelinrichting, radiatorbekleding en scheidingswanden. Ook binnen de meubelindustrie en de interieurbouw wordt er veel gebruik gemaakt van MDF met lakdraagfolie. Je kunt gebruik maken van MDF met lakdraagfolie voor de meest verschillende projecten. De goede kwaliteiten van de platen zorgen voor een hoogwaardig en duurzaam resultaat.

MDF met lakdraagfolie is alleen voor binnen gebruik

Het is belangrijk om te weten dat MDF met lakdraagfolie uitsluitend geschikt is voor toepassingen binnenshuis, in droge ruimtes. MDF platen, dus ook de varianten met lakdraagfolie, worden gemaakt van houtvezels. Deze worden natgemaakt en vervolgens onder hoge temperatuur en hoge druk samengeperst. De houtvezels behouden hierbij de zuigende werking. Vocht uit de lucht wordt makkelijk door de platen opgenomen, waardoor er direct een aardig deel van de stevigheid verloren gaat. De platen verliezen dus snel aan kwaliteit wanneer deze gebruikt worden in vochtige of natte ruimten. Wel zijn er speciale varianten van MDF die beter geschikt zijn voor gebruik in deze ruimten, zoals MDF vochtwerend.

MDF met lakdraagfolie kopen bij OPMAATZAGEN.nl

Je kunt eenvoudig online MDF met lakdraagfolie kopen bij OPMAATZAGEN.nl. In onze webwinkel zijn de meest uiteenlopende soorten MDF goed vertegenwoordigd. Van elke soort bieden wij weer meerdere varianten aan. Zo kun je platen in verschillende dikten bij ons bestellen. Wil jij MDF met lakdraagfolie bestellen? Dan kun je tijdens het bestelproces direct aangeven hoe groot de platen moeten zijn. Wij zullen de MDF platen met lakdraagfolie dan voor je op maat zagen. We kunnen de op maat gezaagde MDF platen bezorgen op het gewenste adres. Wil jij online MDF met lakdraagfolie bestellen bij OPMAATZAGEN.nl, maar heb je eerst meer informatie of advies nodig? Neem dan gerust vrijblijvend contact met ons op.

Bestel jouw MDF Lakdraag platen tot op de millimeter nauwkeurig op maat bij OPMAATZAGEN.nl. Je kunt kiezen uit verschillende vormen en ook er zijn verschillende randafwerkingen beschikbaar. Zo hoef je zelf niet meer met de zaag aan de slag!

Bestel jouw MDF lakdraagfolie op maat!