MDF HPL U11026 HG Crystal white

Thuiswinkel Waarborg

Configureer MDF HPL U11026 HG Crystal white

Hulp nodig bij bestellen?

Productinformatie

  • Hard, slijt- en stootvaste toplaag
  • Klaar voor intensief gebruik
  • Gemakkelijk schoon te houden
  • Alleen voor gebruik binnenshuis
  • Wordt standaard zonder afgewerkte randen geleverd

Beschrijving

MDF HPL U11026 HG Crystal white is een decoratieve plaat met standaard MDF als drager. Het wordt vaak gebruikt voor werkbladen, kasten en het plaatsen van scheidingswanden. De HPL-toplaag zorgt ervoor dat je dit materiaal niet meer hoeft te schilderen en maakt dat dit plaatmateriaal gemakkelijk in onderhoud is.

Lees meer

Product eigenschappen

Soortelijk gewicht (kg/m3)720
UitstralingHoogglans
Type MDF HPL
VariantMDF HPL U11026 HG Crystal white
NerfNee
Toepassing (klimaat)Binnen
Houtsoort toplaagMDF
KernMDF
Functioneel gebruikDecoratief
KleurWit
Kleurcode~ RAL 9016
GegrondNee
PlaatopbouwVezelplaat
Type toplaagHPL
Toplaag2 zijdes

MDF HPL U11026 HG Crystal white platen op maat online bestellen

Bestel op maat gezaagd MDF HPL U11026 HG Crystal white gemakkelijk online. MDF met een HPL-toplaag kan je tot op de millimeter nauwkeurig op maat laten zagen. Wij bezorgen het paneel binnen enkele werkdagen bij je thuis. Ben jij benieuwd naar de mogelijkheden? Configureer je product en maak snel en gemakkelijk jouw project af. 

MDF HPL U11026 HG Crystal white: wat is het?

MDF is een populair plaatmateriaal dat voor ontelbaar veel projecten gebruikt kan worden. Een MDF-plaat is opgebouwd uit gedroogde houtvezels en lijm. Deze houtvezels zijn vervolgens onder hoge druk en temperaturen samengeperst tot een MDF-plaat. Hierdoor is het een stabiele plaat, die niet snel kromtrekt, en uitermate geschikt als drager voor HPL of andere soorten toplagen. 

MDF HPL U11026 HG Crystal white, plaatmateriaal met een HPL-toplaag

HPL staat voor High Pressure Laminate. Het wordt gemaakt door verschillende papierlagen samen te persen met een thermohardende kunsthars. Het materiaal is kras- en stootvast. De structuur van HPL wordt met een computer samengesteld. Daardoor is elke plaat hetzelfde en is er geen kleur- en patroonverschil zichtbaar. Panelen kunnen één- en tweezijdig afgewerkt zijn met een HPL-toplaag, bekijk de producteigenschappen voor meer informatie. 

Plaatmateriaal met Pfleiderer toplaag

Pfleiderer is een grote fabrikant van HPL-toplagen. Deze fabrikant heeft een uitgebreid assortiment aan HPL, melamine en andere hoge kwaliteit toplagen. De designs, kleuren en patronen worden zorgvuldig samengesteld aan de hand van nieuwe trends, moderne stijl en altijd met de nieuwste innovatieve technieken.

De verschillende varianten van Pfleiderer

De mogelijkheden qua decoren van Pfleiderer zijn eindeloos. De structuur van de productnamen is op een handige manier opgebouwd. Het bestaat altijd uit drie onderdelen: een Letter (U) een kleurcode (12000) en een afwerking (SD). Om de juiste keuze te maken voor jouw project is het handig je hier in te verdiepen. Wil je alles weten over de betekenis en de naamopbouw van Pfleiderer? Lees dan verder in dit artikel over de naamstructuur van Pfleiderer.

Pfleiderer sample service

Ben je benieuwd naar dit materiaal? Bestel een sample op de website van Pfleiderer. Beoordeel het materiaal en laat het vervolgens op maat gezaagd thuisbezorgen door dé online zagerij. 

Beschikbare diktes van MDF HPL U11026 HG Crystal white

Bij ons bestel je MDF met een HPL-toplaag op maat van hoge kwaliteit en vaak in verschillende diktes. Je kunt gemakkelijk de gewenste dikte aangeven in de product configurator. Zo weet je zeker dat het plaatmateriaal voldoet aan jouw eisen. De volgende diktes zijn beschikbaar: 18.6 mm.

Bewerken van MDF-platen met een HPL-toplaag

De kern van dit plaatmateriaal is MDF. MDF is gemakkelijk te bewerken en monteren. De HPL-toplaag vraagt wel wat meer aandacht. Frees of zaag je MDF, dan splintert het materiaal niet, maar door de HPL-toplaag vraagt het bewerken iets meer aandacht. Scherp en fijngetand gereedschap is van belang. Laat het daarom professioneel door ons op maat zagen, zo heb je gegarandeerd een strak resultaat. Door het zagen liggen de randen 'open'. Deze moeten nog wel afgewerkt worden, dit kan met ABS-band. 

HPL is een afgewerkte toplaag. Het voordeel hiervan is dat je het niet meer hoeft te schilderen of af te werken. Plan daarom de montage vooraf: de verbindingen kan je naderhand lastiger wegwerken. Denk hier bijvoorbeeld aan montage vanaf de onderkant of de binnenkant. 

Specifieke toepassingen van MDF met een HPL-toplaag

MDF met een HPL-toplaag is hét materiaal voor meubelwerk en interieurtoepassingen. De homogene opbouw maakt MDF in vergelijking tot ander plaatmateriaal minder gevoelig voor krimpen en uitzetten bij wisselende temperaturen. Door de interieurverlijming van standaard MDF, is dit materiaal niet geschikt voor toepassingen in vochtige ruimtes of buitenshuis.

MDF met een HPL-toplaag bij uitstek geschikt voor tafelbladen, keukenkastjes, aanrechtbladen en bureaubladen. Het is heel populair voor het maken van meubels in het algemeen. Dus laat je niet beperken door deze lijst met voorbeelden! 

Alternatieven voor MDF-platen

Is MDF HPL U11026 HG Crystal white toch niet de juiste houtsoort voor jouw klus? Op zoek naar plaatmateriaal met een nerf? Ga dan voor multiplex populier. Wil je plaatmateriaal dat buiten toepasbaar is? Bekijk dan ook betonplex, MDF tricoya of multiplex okoumé. Of bekijk hier onze andere MDF panelen met een HPL-toplaag:

DIY Inspiratieblog

Laat je inspireren door anderen

DIY Inspiratieblog

Bekijk alle inspiratie projecten