100% zuiver gezaagd plaatmateriaal voor Pieter zijn kastenwand

“Zodra vrienden of kennissen een mooi ontwerp zien, vragen ze mij of ik het kan maken. Deze kast heb ik bijvoorbeeld voor mijn dochter gemaakt. Sinds 2016 ben ik met pensioen en heb ik meer tijd voor mooie klussen. Voor deze klus had in 100% zuiver gezaagd plaatmateriaal, OPMAATZAGEN.nl komt haar woord na!”

Een klus met succes afronden is een héle prestatie en iets om trots op te zijn. OPMAATZAGEN.nl is onder de indruk van de mooie klussen die worden uitgevoerd en we geven de handige makers graag een plek op onze website. Misschien raak jij erdoor geïnspireerd! Dit keer tonen we de klus van Pieter. Lees je mee?

Het begint met een goede werktekening!

“Zodra vrienden of kennissen een mooi ontwerp zien, vragen ze mij of ik het kan maken. Deze kast heb ik bijvoorbeeld voor mijn dochter gemaakt. Sinds 2016 ben ik met pensioen en heb ik meer tijd voor mooie klussen. Mijn werkervaring in de installatietechniek en industriële automatisering dragen bij het technische gedeelte van de klus; het maken van een goede werktekening. Ik maak een overzicht van de benodigdheden en dit verzamel ik op een materiaallijst, zodat ik direct een idee heb van de kosten. Ik werk met goede materialen en als ik iets maak, dan moet het perfect mooi zijn.”

Klussen leerde Pieter van ...

“Ik probeer bij een ontwerp te achterhalen hoe het is gemaakt of ik het zou kunnen maken én of er nog iets te verbeteren is aan het ontwerp. Hout is mijn favoriete materiaal. Het is gemakkelijk te bewerken en ik heb al het gereedschap in mijn bezit. Mijn zaagmachine is 99% zuiver, maar voor deze kast had ik 100% zuiver gezaagd plaatmateriaal nodig. Daarom liet ik het zagen bij OPMAATZAGEN.nl.

Een uitdagend materiaal om mee te werken vind ik metaal; slijpen, lassen en boren. RVS heeft minder mijn interesse!”

 

Trots!

“Deze wandkast staat in het huis van mijn dochter. De stijl van ons eigen interieur is Engels, dit zie je bijvoorbeeld terug in het kraalwerk. Het is een sfeervol geheel. Ons huis heb ik bijna in zijn geheel zelf gebouwd. Het is de klus waar ik het meest trots op ben. Binnenkort verhuizen we naar een nieuw huis en creëren we een nieuwe stijl: modern en strak. Zelf ga ik aan de slag met de bad- en slaapkamer. Dit ga ik naar onze wensen aanpassen. Lieten we dit doen door de aannemer? Dan zou het kostenplaatje te hoog zijn. En ik heb weer een mooie klus om mee aan de slag te gaan!”

Over het ontwerp van de wandkast

“Ik koos voor MDF lakdraag (18mm) en heb dit aangevuld met Multiplex interieur berken (18mm). Dit laatste heb ik transparant afgelakt voor een strak resultaat.”

Tot slot

“Mijn tip voor OPMAATZAGEN.nl: Misschien is het mogelijk om naar aanleiding van de bestellijst een nummer op de gezaagde plaat te vermelden, die overeen komt met de bestelregel van de bestellijst.”

(red.: Goede tip Pieter! We zijn er mee aan de slag gegaan en sinds kort wordt elke gezaagde plaat geleverd met een kenmerk van de bestellijst.)