HDF Compacmel plus 53S Moka chic

Thuiswinkel Waarborg

Configureer HDF Compacmel plus 53S Moka chic

Hulp nodig bij bestellen?

Productinformatie

 • Gebruiksklaar oppervlak
 • Goede grip op schroeven
 • Hoge buigsterkte
 • Hoge persing en dichte structuur
 • Naadloos te combineren met HPL en ABS-kantenband vanwege de kleurkoppeling
 • Alleen voor binnenshuis

Beschrijving

HDF Compacmel plus 53S Moka chic is een decoratieve plaat van het merk FINSA met HDF als drager. Het wordt vaak gebruikt voor badkamers, keukens en bijvoorbeeld kleedkamers, sportscholen of sauna's. De melamine toplaag zorgt ervoor dat het materiaal direct gebruiksklaar is. Compacmel Plus meubelpaneel met een melamine laag is beschikbaar in verschillende kleuren en structuren. Door de één op één kleurkoppeling zijn melamine, HPL en ABS band goed met elkaar te combineren. Zo combineer je in één project de verschillende voordelen van de variatie dragers zonder dat er kleurverschil te bespeuren is.

Lees meer

Product eigenschappen

Soortelijk gewicht (kg/m3)1100
MerkFinsa
Dikte13 mm
Type HDF
VariantHDF Compacmel plus 53S Moka chic
NerfNee
Toepassing (klimaat)Vochtige ruimtes
Houtsoort toplaagHDF
Functioneel gebruikBouw- en timmerhout, Decoratief
KleurBeige / Bruin
GegrondNee
KeurmerkFSC Mix Credit
Type toplaagMelaminelaag
Toplaag2 zijdes

Toepassingen

 • Interieur
 • Badkamers
 • Keukens
 • Wandbekleding
 • Spatschermen
 • Kleedkamers
 • Winkels
 • Restaurants
 • Cafés
 • Bibliotheken
 • Scholen
Thuiswinkel WaarborgTOSIZE Furniture
Logo OPMAATZAGEN.nl
Nieuw!
Bekijk onze nieuwe vakkenkasten 3D configurator
Wij maken klussen nóg makkelijker!
Benieuwd naar de 3D configurator?
Start direct met samenstellen

HDF Compacmel plus 53S Moka chic online op maat bestellen

HDF, het sterkere broertje van MDF. Minder bekend, maar wel minstens zo interessant! Bouw prachtige en functionele ruimtes met HDF meubelpaneel. Bestel HDF meubelpanelen online tot op de millimeter nauwkeurig op maat gezaagd. Wij bezorgen het paneel volledig op maat thuis. Ben jij benieuwd naar de mogelijkheden? Configureer je product en jij hebt binnen een handomdraai jouw project af.

HDF Compacmel plus 53S Moka chic: wat is dat?

HDF Compacmel plus 53S Moka chic zijn stereke panelen die ideaal inzetbaar zijn als interieurtoepassing waar een hogere luchtvochtigheid en een langdurig zwaardere belasting een rol speelt. Deze krachtige panelen hebben een kern van HDF en een elegante FINSA melamine toplaag. 

Toplaag van melamine

De meubelpanelen beschikken over een sterke en harde melamine toplaag, dit geeft de houtplaten een fraai uiterlijk en maakt dat het hout tegen een stootje kan. De melamine toplaag heeft een hoge dichtheid, hier heeft deze toplaag ook zijn harde en sterke eigenschappen aan te danken. Een melamine toplaag is waterafstotend, makkelijk af te nemen met een doekje en tot op zekere hoogte hittebestendig. Eigenschappen die erg prettig zijn bij elke interieurtoepassing! Door gebruik te maken van kleurkoppelingen kunnen materialen zoals HPL in dezelfde kleur en textuur afgeleverd worden. Dit maakt jouw klusproject nog veelzijdiger! 

In het kort nog een keer de voordelen van gemelamineerd plaatmateriaal:

 • Direct gebruiksklaar
 • Sterk en waterafstotend
 • Vaste kleurstelling
 • Ruime keuze aan kleuren en texturen
 • Één op één kleurkoppeling met HPL en ABS band

Drager van HDF

HDF is een sterke, hard geperste plaat. De naam HDF staat voor High Pressure Laminate. HDF is de krachtige broer van MDF. Door de hoge druk die tijdens het persen wordt toegepast, is de plaat steviger en sterker dan MDF. Omdat het absorberend vermogen minder wordt naarmate de druk verhoogt, is deze plaat ook beter bestand tegen vocht dan normaal MDF. Dit maakt HDF, ook vanwege de prijs, een uitstekend alternatief voor HPL compactplaten.

De stevigheid van HDF maakt dat deze Compacmel Plus platen geschikt zijn voor ruimtes waar luchtvochtigheid en intensief gebruik van meubels een grote rol spelen. Je kunt hierbij denken aan badkamers en keukens maar ook aan bijvoorbeeld kleedkamers in sportscholen of sauna's. HDF dragers zijn niet watervast en dus niet geschikt voor directe blootstelling aan grote hoeveelheden vocht of voor toepassingen buiten. Voor deze toepassingen zijn HPL compactplaten of MDF tricoya beter geschikt.

HDF vs. MDF

We kennen MDF als een zeer universeel bruikbare plaat. HDF is een wat minder bekend paneel, maar heeft ten opzichte van MDF wel een aantal voordelen. Zo is het een stuk steviger dan MDF en zonder speciale verlijming ook vochtbestendiger. De keuze tussen MDF en HDF wordt vooral gemaakt op basis van het gebruik van de meubels. HDF is namelijk duurder dan MDF, maar wel veel duurzamer in gebruik waardoor het als deur of werkblad veel langer meegaat dan MDF. Kortom, als het puur decoratief of sporadisch gebruikt wordt, is MDF de juiste optie. Gaat het om meubels met een hoge intensiteit aan gebruik? Dan is HDF de juiste keuze.

Voorbeelden van toepassingen met MDF

 • Meubels algemeen
 • Omlijsting
 • Decoratieve toepassingen
 • Wandpanelen
 • Vakkenkasten

Voorbeelden van toepassingen met HDF

 • Deuren
 • Spatschermen
 • Meubels met een intensief gebruik: Kluisjes, werkbladen etc.
 • Wandpanelen voor ruimtes met een hogere luchtvochtigheid zoals wc's en keukens.
 • Balies, toonbanken en tafels in publieke ruimtes zoals scholen, restaurants en ziekenhuizen.

Op maat gezaagde FINSA Compacmel Plus panelen

FINSA wordt geïnspireerd door de samenkomst van techniek en creativiteit. Waar de uitgebreide productlijn van superPan panelen ook inzet op de verschillende decoren, zet Compacmel Plus vooral in op de krachtige eigenschappen van de drager. FINSA biedt met Compacmel Plus een perfect alternatief voor een oplossing tussen MDF meubelpaneel en HPL compactplaten. Door vochtwerende eigenschappen, grote draagkracht en voordelige productiekosten, wordt er een interessant product gecreëerd. FINSA is hiermee een grote speler in de afdeling meubelpanelen. Ben je op zoek naar een ander decor? Andere producenten van gemelamineerde platen zijn onder andere Pfleiderer, UNILIN en MAXXI.

Hieronder lees je meer over de unieke eigenschappen van FINSA Compacmel Plus.

FINSA Compacmel Plus met melamine toplaag

FINSA heeft een groot aanbod aan gemelamineerde meubelpanelen. Compacmel Plus is hier één van. Dit Compacmel Plus gemelamineerde plaatmateriaal worden geleverd op een HDF drager. De melamine toplagen zijn antibacterieel en daardoor een geschikte keuze voor badkamers, klaslokalen, restaurants of kleedkamers. De melamine decoren, beter bekend als de Gama Duo melamine collectie, hebben allemaal een één op één kleurkoppeling met HPL en ABS kantenband. De technische eigenschappen van de toplagen én de unieke dragers zoals superPan en Compacmel Plus van FINSA zijn op deze manier naadloos door elkaar te gebruiken! De stevigheid van HDF maakt dat de Compacmel Plus platen zeer geschikt zijn voor ruimtes waar vocht en intensief gebruik van meubels een grote rol spelen.

Compacmel Plus is dus een ideale oplossing voor de klusser die een gouden middenweg tussen gemelamineerd MDF en HPL compactplaten zoekt. Het heeft de stevigheid en bewerkbaarheid die in de buurt komt van HPL compactplaten, maar tegelijk een lager prijskaartje. Hoewel de platen niet buiten te gebruiken zijn, kan het prima gebruikt worden in ruimtes met een hoge luchtvochtigheid. De HDF kern zorgt voor een sterke basis voor draagkracht. Door de compactere persing van het HDF grijpen schroeven ook beter in het materiaal dan bij normaal MDF.

De verschillende toplagen van Compacmel Plus

FINSA biedt met Compacmel Plus een variatie aan texturen en kleuren. De kleuren van Compacmel Plus zijn één op één te combineren met het grote assortiment van superPan. Doordat er bij beide productlijnen een mix van texturen en kleuren gebruikt wordt, zul je altijd een passende combinatie vinden. De kleuren en texturen worden aangeduid met de kleurcode, die altijd uit een combinatie van drie cijfers en letters bestaat. Daarop volgt een textuur code welke uit twee letters of cijfers bestaat. Als laatste volgt een omschrijvende naam die de sfeer van de textuur en kleur moet omvangen. Wil je meer weten over de verschillende afwerkingen, texturen en kleuren van FINSA Compacmel Plus? Lees dan verder in dit artikel over de naamstructuur van FINSA.

FINSA sample service

Ben je benieuwd naar dit materiaal? Bestel een sample op de website van FINSA. Beoordeel het materiaal en laat het vervolgens op maat gezaagd thuisbezorgen door dé online zagerij. 

Beschikbare diktes van HDF Compacmel plus 53S Moka chic

De beschikbare diktes van HDF Compacmel plus 53S Moka chic kies je gemakkelijk via de productconfigurator.

Bewerken van HDF meubelpaneel

Compacmel Plus met een melamine toplaag heeft als voordeel dat het een goed bewerkbare dragerplaat is. De kern is namelijk van HDF, een compactere en sterkere variant van MDF. Het materiaal splintert minder en houdt schroeven beter dan normaal MDF. Houd er wel rekening mee dat de melamine toplaag dus wel gevoelig is wanneer je het gaat bewerken! Tijdens het monteren van het plaatmateriaal is het aan te raden de schroeven aan de achter- of onderzijde te schroeven (let wel op dat je niet door het materiaal heen gaat!). Op die manier zijn de schroefgaten niet zichtbaar en voorkom je zichtbare splinters van het melamine. Ga je wel aan de zichtzijde monteren? Plaats dan eerst schilderstape op de plek waar je de plaat gaat bewerken. Zo vangt de tape het eerste contact tussen het gereedschap en de plaat af en is de kans op splinteren kleiner. 

Specifieke toepassingen van HDF meubelpanelen

Meubelpaneel wordt ook wel gemelamineerd of decoratief plaatmateriaal genoemd. Het is een veelzijdig product waardoor het voor veel doeleinden ingezet kan worden. Badkamers, bibliotheken, restaurants en cafés, maar ook kleedkamers in sportscholen en zwembaden worden met de juiste combinatie van kleuren en texturen omgevormd tot elegante en praktische ruimtes. Meubelpaneel is met zijn waterafstotende toplaag voor veel interieurtoepassingen te gebruiken. Door gebruik te maken van plaatmateriaal met een melamine toplaag hoef je het plaatmateriaal niet meer te schilderen en heb je in een handomdraai de meest prachtige decoren staan. 

Alternatieven voor meubelpaneel

Is HDF Compacmel plus 53S Moka chic toch niet de juiste keuze voor jouw klus? Ben je op zoek naar een basismateriaal om zelf af te werken? Bekijk dan ook MDF lakdraagfolie. Dit plaatmateriaal verf je gemakkelijk met in jouw favoriete kleur. Of bekijk onze andere gemelamineerde meubelpanelen.

DIY Inspiratieblog

Laat je inspireren door anderen

DIY Inspiratieblog

Bekijk alle inspiratie projecten

Vergelijkbare producten

Maak je project compleet

HDF Compacmel plus 231 Negro
HDF Compacmel plus 231 Negro

Vanaf

189,52

p/m2

HDF Compacmel plus 71A Gris gu
HDF Compacmel plus 71A Gris gu

Vanaf

189,52

p/m2

HDF Compacmel plus 78E White
HDF Compacmel plus 78E White

Vanaf

118,00

p/m2

HDF Zwart
HDF Zwart

Vanaf

89,19

p/m2