Ton sur ton

Als je houdt van een strakke, moderne uitstraling in je interieur, dan is de ton-sur-ton stijl misschien iets voor jou. Deze stijl maakt gebruik van verschillende tinten van dezelfde kleur om een rustige en harmonieuze sfeer te creëren. En met op maat gezaagd mdf, multiplex, gemelamineerd spaanplaat of HPL kun je prachtige meubels en decoraties maken die perfect passen bij deze stijl.

Een leuk DIY-project is het maken van een ton-sur-ton boekenkast van op maat gezaagd mdf. Kies een neutrale kleur, zoals grijs of beige, en zaag het mdf op maat om planken en zijpanelen te maken. Ben je een beginnende klusser? Maak dan gebruik van onze TOSIZE Furniture lijn. Zo maak jij jouw maatwerk vakkenkast, met een klein beetje hulp van ons. Maak het meubel af door het meubel in verschillende tinten van dezelfde kleur te schilderen. 

Een ander idee is het maken van een ton-sur-ton wandplank van op maat gezaagd multiplex. Kies een rustige houtsoort zoals multiplex berken en laat het op maat zagen in de door jou gewenste afmetingen om vervolgens een langwerpige plank te maken. Schilder de plank in verschillende tinten van dezelfde kleur en bevestig het aan de muur met onzichtbare beugels. Gebruik de wandplank om boeken, fotolijstjes en andere decoratieve items op te zetten.

Tot slot kun je ook een ton-sur-ton bijzettafeltje maken van op maat gezaagd gemelamineerd spaanplaat. Kies een mooie tint uit en geef de gewenste afmetingen door. Je hoeft deze panelen niet meer te schilderen. Dat maakt dat jouw project snel en eenvoudig te realiseren is. Zo heb je snel een prachtig meubel gemaakt dat perfect past bij de ton-sur-ton stijl.

Kortom, met op maat gezaagd mdf, multiplex, gemelamineerd spaanplaat of hpl kun je prachtige DIY-projecten maken in de ton-sur-ton stijl. Gebruik verschillende tinten van dezelfde kleur om een rustige en harmonieuze sfeer te creëren in je interieur. Laat je creativiteit de vrije loop en maak unieke en persoonlijke meubels en decoraties die perfect passen bij jouw stijl.