Zelfgemaakte luik voor de kruipruimte van watervast multiplex, door Wouter

Gerelateerde projecten
TOSIZE Furniture
Nieuw!
Bekijk onze nieuwe vakkenkasten 3D configurator
Logo OPMAATZAGEN.nlStart direct met samenstellen

Maak dit project zelf met plaatmateriaal op maat gezaagd door OPMAATZAGEN.nl!

Wouter

Wouter

NL

Makkelijk

2 minuten

Samenvatting

Op deze pagina deelt Wouter zijn ervaring met het maken van een luik voor de kruipruimte van watervast multiplex. Hij geeft handige stappen en tips voor deze praktische klus. Met zijn DIY-aanpak heeft Wouter een stevig en duurzaam luik gecreëerd dat de toegang tot de kruipruimte gemakkelijk maakt en goed bestand is tegen vocht. Volg zijn stappen en maak je eigen luik voor de kruipruimte.

Omschrijving van Wouter

Het luik boven het gat van de kruipruimte zakte door. In de kruipruimte staat altijd water. Er moest dus een nieuw, waterbestendig en stevig luik komen, waar je zonder gevaar voor eigen leven op kan staan.

Hoe ik dit project gemaakt heb

De opening meet 80,0 x 60,0 cm. Deze heeft rondom een metalen hoekprofiel van 3,0 cm hoog. Hierin passen twee watervast op elkaar gelijmde lagen multiplex 15 mm. Daarboven, in de tegelvloer, is een uitsparing van 124,0 x 120,0 cm. Hierin past het grote stuk multiplex. Dit grote stuk wordt op de kleinere gelijmd en er ontstaat daardoor een zéér stevig luik dat uit drie lagen watervast multiplex bestaat. Deze is aan de kanten geseald en daarna in de grondverf en in de hoogglans gezet. Er zijn uitsparingen voor twee handgrepen in gefreesd. Daarna is het luik aan de kanten geseald, en rondom in de grondverf en daarna in de hoogglans afgelakt. Als laatste zijn de handgrepen bevestigd.

Afmetingen van mijn DIY project

124,0 x 120,0 x 4,2 cm

Hoe nu verder?

Wil jij dit DIY project maken? Bekijk de zaaglijst van Wouter en maak jouw bestelling eenvoudig compleet.

2 items in totaal

€ 116,04


Alle gebruikte materialen

Uitleg
Uitleg

Alle plaatmaterialen bekijken