Zelf ontworpen kastenwand van MDF Lakdraag

Gerelateerde projecten
TOSIZE Furniture
Nieuw!
Wij maken klussen nóg makkelijker!
Logo OPMAATZAGEN.nl
Start met ontwerpen

Maak dit project zelf met plaatmateriaal op maat gezaagd door OPMAATZAGEN.nl!

Bovengemiddeld

2 minuten

Omschrijving

We wilden een grote kastenwand in onze woonkamer. We hadden wel wat ideeën, maar wisten niet goed waar we moesten beginnen. Gelukkig konden we de basis bij OPMAATZAGEN.nl laten uitwerken, waarop wij vervolgens de afwerking hebben gedaan.

Hoe heb je deze kast gemaakt?

Het ontwerp van deze kastenwand hebben mijn vriendin en ikzelf gemaakt.
Daarbij hebben we met verschillende zaken rekening gehouden zoals:


  • Vakken met afwijkende afmetingen (speels karakter) voor het plaatsen van verzamelde objecten;

  • Opbergruimte in de vorm van lades en kastdeurtjes waarbij in de linker kastenwand in de kastdeurtjes een gat is gemaakt ten behoeve van de (niet zichtbare) subwoofer;

  • Niet zichtbare uitsparingen in de staanders (links en recht van de tv-wand) zodat kabels van de TV, soundbar en subwoofer nog steeds bereikbaar zijn indien nodig;

  • De TV-wand is gemaakt van MDF en is daarna gestuct en vervolgens voorzien van een gouden behang;

  • De achterzijde van de TV en soundbar is zwart geverfd (dezelfde kleur als de kastenwand) zodat de TV en soundbar ‘wegvalt’;

  • Onderaan de TV-wand is een plint geplaatst, in dezelfde kleur als de kastenwand, om alles één geheel te maken.

  • Achter de plint van de kastenwand zit nog een gat zodat de kabels ook via de voorkant bereikbaar blijft.


De ontwerpschets hebben we vervolgens in 3D laten uitwerken door Ivonne. Vervolgens is de kast in productie gegaan. Na ontvangst van de kast hebben we deze in elkaar laten zetten. Hierna hebben we de gaten van alle schroefjes laten dicht zetten, de kopse kanten van de deuren/lades voorzien van randsealer, de kasten laten gronden en vervolgens afgelakt in RAL 9005 (zwart) met een matte afwerking.

Wat zijn de afmetingen?

Beide kasten zijn 150,0 cm breed en 264,0 cm hoog. De kast is 37,0 cm diep. De TV-wand (bedekt met behang) is ook 150,0 cm breed en 264,0 cm hoog.

In deze DIY video ontdek je hoe je projecten van anderen als inspiratie kunt gebruiken voor je eigen klus. Zie hoe TOSIZE Furniture kasten gemaakt zijn en pas ze aan naar jouw smaak. Leer hoe je bestaande zaaglijsten overneemt en ze aanpast aan je eigen behoeften. Met handige tips en stap-voor-stap uitleg, wordt het makkelijk om je eigen project te starten en te voltooien. Begin vandaag nog met jouw unieke DIY project!

Hoe nu verder?

Dit is een project ter inspiratie. Doordat ons assortiment gewijzigd is, is (een deel van) de producten niet langer beschikbaar.


Alle plaatmaterialen bekijken