Zelf een hoge opbergkast maken voor in de bijkeuken, door Floris

Gerelateerde projecten
TOSIZE Furniture
Nieuw!
Bekijk onze nieuwe vakkenkasten 3D configurator
Logo OPMAATZAGEN.nl
Start direct met samenstellen

Maak dit project zelf met plaatmateriaal op maat gezaagd door OPMAATZAGEN.nl!

Floris

Floris

NL

Bovengemiddeld

3 minuten

Op deze pagina vertelt Floris over zijn zelfgemaakte opbergmeubel voor in de bijkeuken. Deze hoge opbergkast geeft ruimte om veel spullen achter te verbergen! Floris deelt zijn avontuur en de stappen die hij heeft genomen om deze functionele kast te bouwen. Hij beschrijft hoe hij het ontwerp heeft bedacht, de materialen heeft gekozen en de kast in elkaar heeft gezet. Floris geeft handige tips over het gebruik van de juiste gereedschappen en het creëren van voldoende opbergruimte. Met zijn zelfgemaakte opbergkast heeft Floris zijn bijkeuken georganiseerd en praktisch ingericht. Volg Floris' stappen en maak je eigen op maat gemaakte opbergkast voor de bijkeuken.

Omschrijving van Floris

In mijn bijkeuken heb ik een reeds bestaande kast verbouwd, waarin deels mijn CV is te vinden (rechts) en deels een opbergkast was gebouwd (links). Deze kast wilde ik graag doortrekken van muur tot muur en een andere indeling geven, waardoor er aanzienlijk meer opbergruimte is, en het geheel er beter uitziet.

Hoe ik dit project gemaakt heb

Het CV-gedeelte van de kast heb ik gelaten voor wat het is, maar het linker gedeelte heb ik afgebroken. Hierbij heb ik alleen het linker paneel (van vloer tot plafond) hergebruikt als linkerzijde van de nieuwe kast (dit is tegen de muur links). Hiermee zijn de afmetingen van het nieuwe gedeelte van de kast afgekaderd.

Vervolgens heb ik met vuren balkjes een simpel raamwerk gemaakt aan de voorzijde van de kast, waaraan de verschillende onderdelen bevestigd kunnen worden (balkjes van de vloer tot aan het plafond en daartussen, dus een rechthoek). Dit raamwerk is bevestigd aan de reeds geplaatste panelen links en rechts, en aan het plafond). Op dit raamwerk heb ik links, rechts, onder, en boven een paneel bevestigd, wat op deze manier stevig genoeg was om deuren aan het linker en rechter paneel te kunnen monteren.

Om de kast op te delen in tweeën, heb ik twee panelen aan elkaar gelijmd en in het midden van de kast geplaatst, deze worden door de planken en het frame op de plaats gehouden. Daarna heb ik de deuren bevestigd met een pianoscharnier en de planken geplaatst. Het geheel heb ik vervolgens (waar nodig) geschaafd, om zo te zorgen dat de kieren overal even breed zijn en het beter oogt. Ook heb ik de kast geschuurd, gegrond, en afgelakt, waarbij ik ook een omlijsting heb gemaakt met latjes.

Tot slot heb ik knopjes bevestigd met een stevige druksluiting (dit werkt beter dan magneetjes). De omlijsting moet ik nog afwerken, maar deze wil ik demontabel houden tot mijn nieuwe vloer is gelegd (dan fungeert de onderste lat direct als plint).

Afmetingen van mijn DIY project

230,0 x 110,0 cm (enkel het nieuwe gedeelte)

Tip! Bekijk ook onze handige klustips!

In deze DIY video ontdek je hoe je projecten van anderen als inspiratie kunt gebruiken voor je eigen klus. Zie hoe TOSIZE Furniture kasten gemaakt zijn en pas ze aan naar jouw smaak. Leer hoe je bestaande zaaglijsten overneemt en ze aanpast aan je eigen behoeften. Met handige tips en stap-voor-stap uitleg, wordt het makkelijk om je eigen project te starten en te voltooien. Begin vandaag nog met jouw unieke DIY project!

Hoe nu verder?

Wil jij dit DIY project maken? Bekijk de zaaglijst van Floris en maak jouw bestelling eenvoudig compleet.

€ 378,00


Alle gebruikte materialen

Uitleg

Alle plaatmaterialen bekijken