Open kasten in underlayment, door Nele

Gerelateerde projecten
TOSIZE Furniture
Nieuw!
Wij maken klussen nóg makkelijker!
Logo OPMAATZAGEN.nl
Start met ontwerpen

Maak dit project zelf met plaatmateriaal op maat gezaagd door OPMAATZAGEN.nl!

Nele

Nele

BE

Gemiddeld

2 minuten

Op deze pagina vind je het DIY project van Nele. Nele heeft open kasten gemaakt van underlayment, hierdoor komt er enorm veel opbergruimte vrij. Ze deelt haar avontuur en de stappen die ze heeft genomen om deze unieke kasten te creëren. De uitgebreide schetsen helpen bij de voorbereidingen van het project. Daarnaast beschrijft Nele hoe ze het hout heeft opgemeten, gezaagd en in elkaar heeft gezet. Ze legt ook uit hoe ze de kasten heeft afgewerkt en een persoonlijk tintje heeft gegeven met decoratieve elementen. Het resultaat is een trendy en functionele opbergruimte die perfect past bij de ruimte. Als je zelf open kasten wilt maken, volg dan Nele's tips en inspiratie op deze pagina.

Omschrijving van Nele

Ik maakte in totaal zes verschillende kastjes, dit is het duidelijkst te zien op mijn werktekeningen. De 'grote' wandkast voor de keuken bestaat eigenlijk uit vier losse kasten, om het project iets handelbaarder te maken. Naast deze grote kast heb ik twee gelijkaardige lage kasten gemaakt voor in ons salon, in twee verschillende maten.

Hoe ik dit project gemaakt heb

Ik heb de panelen eerst aan elkaar gekleefd met houtlijm (griffon ES30 sneldrogend, is op 3 minuten transparant opgedroogd) en vastgezet met hoekklemmen (ik had er maar vier ter beschikking, maar zes of zelfs acht zou beter zijn geweest). Vervolgens heb ik simpelweg gaten geboord en vastgezet met universele schroef (met pozy/Z2 kop, 4x60). Op de hoeken heb ik telkens 3 schroeven gebruikt over de volledige diepte van de kasten, voor de middelste planken maar 2 door de dikte van het plaatmateriaal (1,8cm) is dit voldoende stevig.

Afmetingen van mijn DIY project

Er zijn verschillende onderdelen, hieronder per onderdeel de afmetingen:

  • Kastje kachel: 165x35x40 cm
  • Kastje zetel: 175x35x30 cm
  • Wandkast keuken volledig: 306x145x40 cm
  • Wandkast keuken deel A: 51,6x145x40 cm
  • Wandkast keuken deel B: 101,4x80x40 cm
  • Wandkast keuken deel C: 51,6x105x40 cm
  • Wandkast keuken deel D: 101,4x72x40 cm

In deze DIY video ontdek je hoe je projecten van anderen als inspiratie kunt gebruiken voor je eigen klus. Zie hoe TOSIZE Furniture kasten gemaakt zijn en pas ze aan naar jouw smaak. Leer hoe je bestaande zaaglijsten overneemt en ze aanpast aan je eigen behoeften. Met handige tips en stap-voor-stap uitleg, wordt het makkelijk om je eigen project te starten en te voltooien. Begin vandaag nog met jouw unieke DIY project!

Hoe nu verder?

Wil jij dit DIY project maken? Bekijk de zaaglijst van Nele en maak jouw bestelling eenvoudig compleet.

€ 296,20


Alle gebruikte materialen

Uitleg

Alle plaatmaterialen bekijken