Multifunctionele kindermeubel met boekenrek, door Gastouderopvang Rups en Co

Gerelateerde projecten
TOSIZE Furniture
Nieuw!
Wij maken klussen nóg makkelijker!
Logo OPMAATZAGEN.nl
Start met ontwerpen

Maak dit project zelf met plaatmateriaal op maat gezaagd door OPMAATZAGEN.nl!

Gemiddeld

5 minuten

Omschrijving

Speelgoedopberger op wielen voor de bakken van IKEA met aan de achterkant plaats voor activiteitenborden. Keukentje op wielen met lades van de bakken van IKEA met aan de achterkant een boekenrek.

Werkbeschrijving: hoe heb je je project gerealiseerd

Ik heb er voor gekozen eerst alles te verven en daarna te monteren, maar je kunt natuurlijk eerst alles monteren, schroefgaten plamuren en daarna alles verven.

1. De hoeken van de onderdelen waar nodig afronden met een bovenfrees.
2. Schaaf latten van 15,0 x 15,0 x 270,0 cm aan één zijde in een hoek van 45° op een lengte van 415 mm afzagen. 16 stuks voor de opbergkast en 8 stuks voor keukentje.
3. Alle onderdelen schuren en verven.
4. De schaaflatten voorboren en met schroeven van 3,0 x 25,0 op de juiste hoogte op 7 mm van de voorkant van de zijwanden en tussenwand monteren (zie foto 4).

Voor Speelgoedopberger:


 • Bovenkant bovenste lat op 22 mm vanaf bovenkant zijwand/tussenwand;

 • Bovenkant 2de lat op 110 mm vanaf bovenkant eerst lat;

 • Bovenkant 3de en volgende lat op 240 mm vanaf bovenkant bovenliggende lat (zie ook tekening).


Voor keukentje:

 • Bovenkant bovenste lat op 338 mm vanaf onderkant zijwand/tussenwand;

 • Bovenkant 2de lat op 110 mm vanaf bovenkant eerst lat.


5. De zwenkwielen geremd aan voorzijde op 80 mm van zijkant en 30 mm van voorkant met slotbouten M8 bevestigen.
6. De zwenkwielen aan achterzijde op 50 mm van zijkant en 30 mm van achterkant met slotbouten M8 x 30 bevestigen.
7. De plaats van de MDF schroeven aan de buitenkant van de zijwanden aftekenen.
8. Voor de montage van de achterwand op 66 mm vanaf de achterkant van de zijwand 5 schroeven in verticale lijn. De eerste en laatste schroef 100 mm van de boven/onderkant. Tussen de schroeven 160 mm.

Extra voor keukentje/boekenkast:

 • Voor de montage van het werkblad (keukentje) op 369 mm vanaf de onderkant zijwand 4 schroeven op horizontale lijn. De eerste schroef op 40 mm vanaf de voorkant, tussen de schroeven 120 mm.

 • Voor de montage van de boekenplanken: 4 schroeven op verticale lijn van 9 mm vanaf de achterkant op 30 mm, 350 mm, 555 mm, 710 mm vanaf de onderkant zijwand.

 • Voor de montage van de boekenplanken: 3 schroeven op verticale lijn van 35 mm vanaf de achterkant op 305 mm, 515 mm, 685 mm vanaf de onderkant zijwand.


9. Plaats van de schroeven op de bovenkant topplaat en onderkant bodemplaat aftekenen.

 • Voor de bevestiging van de zijwanden in een lijn van 9 mm van de zijkant: 5 schroeven. De eerste en laatste schroef op 30 mm vanaf de voor/achterkant, tussen de schroeven 110 mm afstand (voor de topplaat keukentje 3 schroeven).

 • Voor de bevestiging van de achterwand in een lijn van 66 mm vanaf de achterkant 5 schroeven. De eerste en laatste schroef op 50 mm van de zijkant, tussen de schroeven 140 mm afstand.

 • Voor de bevestiging van de tussenwand in een lijn van 337 mm van de zijkant 4 schroeven. De eerste schroef op 30 mm vanaf de voorkant, tussen de schroeven 110 mm afstand. Let op, voor het keukentje deze alleen in de bodemplaat.

 • Extra voor keukentje/boekenkast:

 • Voor de bevestiging van de onderste boekenplank aan de bodem in een lijn van 9 mm vanaf de achterkant 4 schroeven. De eerste en laatste schroef op 100 mm vanaf de zijkant, tussen de schroeven 160 mm afstand.


10. Plaats van de schroeven op de achterwand van keukentje/boekenrek aftekenen.

 • Voor de bevestiging van de tussenwand in een verticale lijn op 319 mm vanaf de zijkant 4 schroeven. De eerste schroef op 30 mm vanaf de onderkant en tussen de schroeven 105 mm.


11. Voor keukentje/boekenrek: de plankjes voor boekenrek op bodem boekenrek schroeven. 4 schroeven in een lijn op 9 mm vanaf achterkant bodemplank.
12. Aan de binnenkant zijwanden de plaats van achterwand aftekenen. De achterkant achterwand op 57 mm vanaf achterkant zijwanden, de zijwanden aan de achterwand schroeven.
13. De bodem aan de zijwanden en achterwand schroeven.
14. De topplaat aan de zijwanden en achterwand schroeven.
15. De plaats van de tussenwand op binnenkant bodem en topplaat aftekenen (voor keukentje op bodem en achterwand) en monteren.

Verder voor keukentje/boekenrek:

16. De plaats van werkblad van keukentje op binnenkant zijwanden aftekenen en monteren. Onderkant werkblad op 360 mm van bovenkant bodem.
17. De plaats van boekenplanken op binnenkant zijwanden aftekenen en monteren. Onderste boekenplank op bodem, 2de met onderkant op 295 mm 3de met onderkant op 505 mm, 4de met onderkant op 675 mm vanaf bovenkant bodem.
18. Maak kookplaatjes van oude cd's of hout en plak deze op het werkblad.
Monteer eventueel een kraan erbij. Plak tegen de achterwand een spiegel van plexiglas.

Eindformaat: Wat zijn de buitenmaten?

67,4(b)x 50,0(d) x 94,0(h)cm

Tip! Bekijk ook onze handige klustips!

In deze DIY video ontdek je hoe je projecten van anderen als inspiratie kunt gebruiken voor je eigen klus. Zie hoe TOSIZE Furniture kasten gemaakt zijn en pas ze aan naar jouw smaak. Leer hoe je bestaande zaaglijsten overneemt en ze aanpast aan je eigen behoeften. Met handige tips en stap-voor-stap uitleg, wordt het makkelijk om je eigen project te starten en te voltooien. Begin vandaag nog met jouw unieke DIY project!

Hoe nu verder?

Dit is een project ter inspiratie. Doordat ons assortiment gewijzigd is, is (een deel van) de producten niet langer beschikbaar.


Alle plaatmaterialen bekijken