Een grote STULPR woonkamer kast op maat, door Paul

Gerelateerde projecten
TOSIZE Furniture
Nieuw!
Wij maken klussen nóg makkelijker!
Logo OPMAATZAGEN.nl
Start met ontwerpen

Maak dit project zelf met plaatmateriaal op maat gezaagd door OPMAATZAGEN.nl!

Paul

Paul

NL

Makkelijk

2 minuten

Het voordeel van een kast op maat is dat deze altijd past. En helemaal naar je smaak is! In dit DIY project laat Paul zien hoe hij zelf een grote STULPR vakkenkast op maat heeft ontworpen, in elkaar heeft gezet en geschilderd. Het resultaat is een prachtige moderne kast voor de woonkamer.

Omschrijving van Paul

Te weinig opbergruimte is altijd een probleem. Er moest dus een grote kast komen. Niet met teveel open vlakken, dat oogt voor ons te rommelig, maar ook niet geheel dicht wat te massief oogt met deze maten. Het mooie is dat je alles helemaal zelf kan ontwerpen. We hebben nu een prachtige kast met ruim voldoende opbergruimte en esthetisch precies voldoet aan onze wensen.

Hoe ik dit project gemaakt heb

Het mooie is dat je alles geheel zelf kan ontwerpen. Zo kan je dus een kast maken die precies voor jouw huis naar jouw smaak gemaakt is. Het ontwerpen van onze kast heeft mij veel meer tijd gekost dan het in elkaar zetten. Ongelofelijk, hoe snel een kast van meer dan 300,0 cm breed zo snel in elkaar zit (slechts een paar uur!). Wij zijn gegaan voor een grote kast, met deurtjes. Maar in het midden een drietal open vakken (twee liggend en een staand) om de kast wat minder massief te maken en om ruimte te hebben om foto's en dergelijke kwijt te kunnen. Ik ben gaan schetsen en schetsen en uiteindelijk hebben we voor deze uitvoering gekozen. Het gehele bouwpakket wordt na goedkeuring van de werktekening keurig afgeleverd. Het is nog makkelijker dan IKEA en de kast zit zo in elkaar. Een stappenplan is meegeleverd, inclusief al de montage onderdelen. Eerst hebben we het buitenste frame in elkaar gezet waarna de liggers en staanders stuk voor stuk over de bevestigingslatjes kunnen worden geschoven. Als laatste hoeven enkel de deuren nog aan het frame geklikt te worden. Echt een aanrader!

Afmetingen van mijn DIY project

311,0 cm bij 225,0 cm

Tip! Bekijk ook onze handige klustips!

In deze DIY video ontdek je hoe je projecten van anderen als inspiratie kunt gebruiken voor je eigen klus. Zie hoe TOSIZE Furniture kasten gemaakt zijn en pas ze aan naar jouw smaak. Leer hoe je bestaande zaaglijsten overneemt en ze aanpast aan je eigen behoeften. Met handige tips en stap-voor-stap uitleg, wordt het makkelijk om je eigen project te starten en te voltooien. Begin vandaag nog met jouw unieke DIY project!

Hoe nu verder?

Dit is een project ter inspiratie. Doordat ons assortiment gewijzigd is, is (een deel van) de producten niet langer beschikbaar.


Alle plaatmaterialen bekijken