• Home
Thuiswinkel Waarborg

Vuren latten online op maat bestellen

Vuren latten zijn voor velen de ideale keuze voor divers timmerwerk, maar ook voor constructieve toepassingen wordt er vaker gekozen voor vuren latten. Wil jij gaan starten aan een project waar je vuren latten voor nodig hebt? Dan kun je de juiste vuren latten bestellen bij OPMAATZAGEN.nl. Wij bieden je niet alleen een ruim assortiment vurenhouten producten, waaronder latten en balken, maar wij bieden je ook een zeer complete service. Zo kun je bij ons de vuren latten op maat bestellen, zodat jij jezelf de tijd van het zaagwerk kunt besparen. Wil jij vuren latten kopen bij ons? Bekijk dan ons online assortiment.

Bekijk hier ons hele assortiment

De toepassing van vuren latten

Vuren latten kunnen worden toegepast binnen de meest verschillende projecten. Zoals we eerder al hebben aangegeven wordt er voor verschillende soorten timmerwerk vaak gekozen voor het gebruik van vuren latten door de goede bewerkbaarheid. Daarnaast worden vuren latten voor diverse andere toepassingen gebruikt, waaronder binnen frames voor scheidingswanden en kasten. Er zijn meerdere soorten vuren latten beschikbaar, waardoor je altijd vuren latten kunt kopen die goed aansluiten bij het specifieke gebruik. Uiteraard zorgen wij er in alle gevallen graag voor dat de vuren latten op maat gezaagd worden door onze professionals.

Vuren latten bestellen in de juiste afmetingen

Heb je lange vuren latten nodig of wil je juist aan de slag met relatief korte latjes? Met vuren latten kun je natuurlijk alle kanten op, vooral omdat je er zo veel van kunt maken. Het zaagwerk kost veel tijd en is voor velen niet de meest favoriete klus binnen het project. OPMAATZAGEN.nl biedt daarom de service van het op maat zagen van alle houtproducten die je bij ons kunt bestellen. Wil jij vuren laten kopen? Geef dan binnen het bestelproces direct de gewenste afmetingen door. Wij zorgen ervoor dat de vuren latten volledig op maat gezaagd worden aangeleverd of kunnen worden opgehaald bij onze vestiging. Zo helpen wij jou om tijd te besparen op je project door al het zaagwerk vakkundig uit handen te nemen.

De afkomst van de vuren latten

Vuren latten worden vervaardigd uit hout van de fijnspar. Vurenhout is dus een naaldhoutsoort. In Nederland worden er vuren latten aangeboden die afkomstig zijn uit verschillende landen. Een heel groot deel is afkomstig uit Finland en Zweden. Hier is een belangrijke reden voor. In deze landen zijn namelijk aardig wat berggebieden te vinden waar de fijnspar groeit en het hout uit berggebieden is van betere kwaliteit dan het vurenhout uit vlakke gebieden. Er zijn zeker ook vuren latten die afkomstig zijn uit andere landen, zoals Tsjechië, Polen en Rusland.

Optimale bewerkbaarheid van vuren latten

Vuren latten laten zich heel makkelijk bewerken. Dit komt natuurlijk vooral door het feit dat de vuren latten relatief zacht zijn, waardoor het bewerken van de latten niet veel moeite kost. Dit betekent overigens ook dat je altijd met zorg om moet gaan met de vuren latten. De zachtheid zorgt voor een optimale bewerkbaarheid, maar ook voor een groter risico op beschadigen. Ook zijn de vuren latten relatief gevoelig voor vocht en ook dit is iets om goed rekening mee te houden, zeker wanneer de vuren latten uiteindelijk gebruikt gaan worden in een omgeving met een hogere luchtvochtigheid. Het is dan altijd aan te raden om de vuren latten eerst goed te behandelen, bijvoorbeeld door het te impregneren of door een grondlaag, beits of lak aan te brengen. Afhankelijk van de specifieke toepassing.

Milieuvriendelijkheid van de vuren latten

Je kunt goed vuren latten kopen als jij milieubewust wilt kopen. Wanneer we de vuren latten vergelijken met producten van tropisch hardhout, dan is het vurenhout een aanzienlijk betere keuze met het oog op de zorg voor de natuur. Tropisch hardhout komt van langzaam groeiende bomen. De bomen groeien langzamer dan wenselijk is voor de productie van hardhouten producten. Dit betekent dat er meer gekapt moet worden dan dat er nieuw groeit, waardoor er op jaarbasis vele hectaren aan bossen hardhout worden weggevaagd. Dit is niet alleen zonde, maar ook bedreigend voor de diersoorten die in de betreffende bossen leven. De groei van fijnspar is aanzienlijk sneller, waardoor er voor de productie van vuren latten evenwicht tussen bossen planten en bossen kappen eenvoudiger is te maken.

Certificering van vuren latten

Tegenwoordig is het verplicht dat hout is voorzien van een certificering dan wel keurmerk. Bij vuren latten is dit uiteraard ook het geval. Wel is het zo dat er verschillende certificeringen en keurmerken mogelijk zijn. Wanneer het gaat om Scandinavisch kwaliteitshout, dan wordt er het SLS-keurmerk gegeven aan de vuren latten. Zijn de vuren latten afkomstig uit duurzaam beheerde bossen? Dan kunnen de latten zijn voorzien van een PEFC of FSC-certificering. Het vurenhout in ons assortiment heeft een FSC-certificaat.

Online vuren latten kopen bij OPMAATZAGEN.nl

Bij OPMAATZAGEN.nl kun je kwalitatief hoogwaardige vuren latten kopen tegen een aantrekkelijke prijs. Wij bieden diverse varianten aan en kunnen alles voor je op maat zagen. De vuren latten bestellen doe je eenvoudig online, waarbij je de gewenste afmetingen aan kunt geven binnen het bestelproces. Wij kunnen ervoor zorgen dat de op maat gezaagde vuren latten worden bezorgd op de gewenste locatie. Is het voor jou makkelijker om de vuren latten zelf op te komen halen bij onze vestiging? Dan is dit natuurlijk ook geen probleem. Wij zetten je bestelling voor je klaar. Wil jij vuren latten bestellen, maar heb je informatie of advies van ons nodig bij het bestellen? Neem dan gerust contact met ons op.

Bestel jouw vuren latten op maat bij OPMAATZAGEN.nl! Wij zagen jouw bestelling tot op de millimeter nauwkeurig op maat. Bekijk ons assortiment en start je nieuwe klus!

Bestel vuren latten op maat!