SuperPan Technical Matt Cashmere

Thuiswinkel Waarborg

Configureer SuperPan Technical Matt Cashmere

Hulp nodig bij bestellen?

Productinformatie

 • Fluweelzachte aanraking
 • Luxe uitstraling
 • UV-bestendig
 • Krasvast
 • Fingerprintproof
 • Hoge buigsterkte
 • Antibacterieel
 • Lastig bewerkbaar

Beschrijving

SuperPan Technical Matt Cashmere is een decoratieve plaat met superPan van FINSA als drager. Het wordt gebruikt voor decoratieve toepassingen en dankzij de Technical Matt melamine toplaag is de plaat ook erg geschikt voor intensief horizontaal gebruik. Het materiaal is krasvast, vocht en hittebestendig, antibacterieel en heeft een luxe fluweelzachte aanraking. Qua toepassingen kun je denken aan werkbladen, bureau's en aanrechtbladen. Met SuperPan Technical Matt Cashmere krijgt jouw woonkamer, keuken of badkamer een luxe en duurzame upgrade. De sterke gemelamineerde toplaag zorgt ervoor dat je het paneel niet meer hoeft te schilderen en maakt dat dit plaatmateriaal gemakkelijk in onderhoud is. 

Lees meer

Product eigenschappen

Soortelijk gewicht (kg/m3)780
UitstralingMat
MerkFinsa
Dikte19 mm
Type superPan
VariantSuperPan Technical Matt Cashmere
NerfNee
Toepassing (klimaat)Binnen
Houtsoort toplaagPopulier
KernsuperPan
Functioneel gebruikDecoratief
KleurCrème
ZichtzijdeJa
GegrondNee
PlaatopbouwVezelplaat
Type toplaagTechnical Matt toplaag
Toplaag2 zijdes

Toepassingen

 • Keukens
 • Woonkamers
 • Slaapkamers
 • Badkamers
 • WC's
 • Werkbladen
 • Keukenbladen
 • Bureaubladen
 • Tafels
 • Legplanken
Thuiswinkel WaarborgTOSIZE Furniture
Logo OPMAATZAGEN.nl
Nieuw!
Bekijk onze nieuwe vakkenkasten 3D configurator
Wij maken klussen nóg makkelijker!
Benieuwd naar de 3D configurator?
Start direct met samenstellen

SuperPan Technical Matt Cashmere online op maat bestellen

Is jouw interieur aan een upgrade toe? Ga voor meubelpaneel. Meubelpaneel, de naam zegt het al, is een populaire keuze voor het afwerken of bouwen van meubels. Maar ook voor wandbekleding en werkbladen bieden meubelpanelen een uitstekende oplossing. We hebben een ruim assortiment meubelpanelen met hoogwaardige afwerkingen en praktische eigenschappen. Configureer SuperPan Technical Matt Cashmere gemakkelijk op maat. Wij zagen en bezorgen de panelen bij je thuis zodat jij zorgeloos verder kan met jouw klus!

Op maat gezaagde FINSA superPan Technical Matt panelen

Er zijn verschillende producenten van gemelamineerd plaatmateriaal, of plaatmateriaal met een gemelamineerde toplaag. FINSA is hier één van. FINSA biedt een ruime keuze aan kwalitatieve meubelpanelen die voor onder anderen keukens, badkamers en woonkamers ingezet kunnen worden.

SuperPan Technical Matt Cashmere: wat is dat?

Meubelpaneel is plaatmateriaal met een sterke, afgewerkte toplaag, in dit geval met een versterkte melamine toplaag. Meubelpanelen worden veel toegepast in de meubelindustrie en winnen aan terrein door de veelzijdige texturen, kleuren en mogelijkheden qua toplagen. Het voordeel van gemelamineerd plaatmateriaal, ten opzichte van gefineerd, is dat het direct gebruiksklaar is: je hoeft het dus niet meer af te werken! Dat maakt het product ideaal inzetbaar.

Melamine wordt op verschillende manieren geproduceerd. Een melamine toplaag kan bijvoorbeeld bestaan uit een fineerlaag van papiervezels, samengesmolten met een melaminehars. Dit maakt dat er een harde kunststof toplaag ontstaat. Andere productiemethoden zijn onder andere het gebruik van acryllakken in combinatie met een uithardingstechnieken. Een meubelpaneel onttrekt zijn eigenschappen van de combinatie van toplaag met zijn drager. Hieronder meer daarover.

Toplaag van melamine

Meubelpanelen beschikken over een sterke en harde melamine toplaag, dit geeft de houtplaten een fraai uiterlijk en maakt dat het hout tegen een stootje kan. De melamine toplaag heeft een hoge dichtheid, hier heeft deze toplaag ook zijn harde en sterke eigenschappen aan te danken. Een melamine toplaag is waterafstotend, makkelijk af te nemen met een doekje en tot op zekere hoogte hittebestendig. Eigenschappen die erg prettig zijn bij elke interieurtoepassing! Sommige fabrikanten bewerken de melamine laag met hitte en chemicaliën om bijvoorbeeld de krasbestendige eigenschappen te vergroten. Dit maakt dat het ene paneel wel geschikt is voor intensief gebruik en het andere niet. 

In het kort nog een keer de voordelen van gemelamineerd plaatmateriaal:

 • Direct gebruiksklaar
 • Sterk en waterafstotend
 • Vaste kleurstelling
 • Ruime keuze aan kleuren en texturen
 • Afhankelijk van de productlijn geschikt voor intensief of horizontaal gebruik.

Melamine toplaag met Technical Matt eigenschappen

SuperPan Technical Matt Cashmere heeft een toplaag van Technical Matt. Technical Matt is een merknaam van FINSA waaronder de melamine toplagen vallen. Technical Matt onderscheidt zich van andere melamine lagen door de manier waarop dit geproduceerd is. Door acryllakken met een gepatenteerde Electon Beam Curing uithardingstechnieken te bewerken krijgt het materiaal een reeks aan zeer praktische eigenschappen. Zo is het fluweelzacht en ongevoelig voor vingervlekken. In combinatie met een grote weerstand tegen hitte en krassen is het een uitermate geschikt materiaal voor intensief gebruik. Het doet dankzij de comfortabele aanraking, krasvastheid en Uv-bestendigheid in veel opzichten ook wel denken aan het bekende Fenix materiaal. 

De antibacteriële eigenschappen maken het een zeer geschikt oppervlakte voor contact met voedsel. Het materiaal is daarnaast gemakkelijk te onderhouden doordat het oppervlakte bestand is tegen milde schoonmaakmiddelen. Zo vormen de ijzersterke eigenschappen en zachte uitstraling van SuperPan Technical Matt Cashmere dit materiaal tot een hoogwaardig product. Een luxe en duurzame upgrade voor bijvoorbeeld je keuken of woonkamer bestel je daarom vanaf nu bij de dé online zagerij.

FINSA superPan Technical Matt decor service

Ben je benieuwd naar de uitstraling van dit materiaal? Op de website van FINSA staat een handige configurator waarmee je in een handomdraai jouw gewenste decor in een ruimte tot leven ziet komen. Beoordeel het materiaal en laat het vervolgens op maat gezaagd thuisbezorgen door dé online zagerij.

Een drager van FINSA superPan

SuperPan van FINSA behoort tot een nieuwe generatie aan constructief of technisch hout. Door eigenschappen van klassieke constructieve platen te combineren creëert FINSA een nieuwe lijn aan dragers die als solide basis voor een variatie aan toplagen dient. De plaat is opgebouwd uit HDF en spaanplaat. Twee materialen met elk hun unieke eigenschappen. Waar de kern van spaanplaat voor een licht gewicht zorgt, draagt de toplaag van HDF bij aan een gemakkelijke bewerkbaarheid. Door de hoge druk van HDF blijven schroeven bijvoorbeeld beter zitten. Daarnaast zorgt de HDF-toplaag ervoor dat de buigsterkte toeneemt, wat het in combinatie met een melamine toplaag een zeer duurzaam product maakt. FINSA maakt voor superPan grotendeels gebruik van hout uit de sloop. Door deze duurzame productiemethode dragen de meubelpanelen van FINSA dan ook het Cradle-to-Cradle Bronze certificaat.

Beschikbare diktes van SuperPan Technical Matt Cashmere

De beschikbare diktes van SuperPan Technical Matt Cashmere kies je gemakkelijk via de productconfigurator.

Bewerken van gemelamineerd of HPL-meubelpaneel

Het grote voordeel van spaanplaat en HDF met een gemelamineerde toplaag of HPL-variant, is dat het direct gebruiksklaar is. Meubelpaneel is goed en relatief makkelijk te monteren mits je goed voorbereid aan de slag gaat. Tijdens het monteren van het plaatmateriaal is het aan te raden de schroeven aan de achter- of onderzijde te schroeven (let wel op dat je niet door het materiaal heen gaat!). Op die manier zijn de schroefgaten niet zichtbaar en voorkom je zichtbare splinters van het melamine. 

Ga je wel aan de zichtzijde monteren? Plaats dan eerst schilderstape op de plek waar je de plaat gaat bewerken. Zo vangt de tape het eerste contact tussen het gereedschap en de plaat af en is de kans op splinteren kleiner.  Zorg dat je de juiste boortjes en opzetstukken in huis hebt. Over het algemeen gebruik je voor HPL hetzelfde gereedschap als voor het bewerken van hardhout. Er zijn daarnaast ook speciale HPL-boortjes te krijgen. Lees je goed in voordat je HPL bewerkt. HPL is dan wel sterker dan melamine, het kan alsnog beschadigen als zwaar gereedschap erop afkaatst. 

Specifieke toepassingen van meubelpanelen

Meubelpaneel wordt ook wel gemelamineerd of decoratief plaatmateriaal genoemd. Het wordt veel gebruikt voor het maken van meubels en met de juiste drager en toplaag ook voor werkbladen. Meubels, decoren en wandbekleding hebben vaak een groot oppervlak en kosten daardoor veel tijd om afgewerkt te worden. Door gebruik te maken van plaatmateriaal met een melamine toplaag hoef je het plaatmateriaal niet meer te schilderen en zorg je ervoor dat alles er strak uitziet. De melamine toplagen van meubelpaneel hebben per fabrikant ook weer hun eigen unieke eigenschappen. Technical Matt van FINSA is met zijn antibacteriële, vocht en hittebestendige eigenschappen erg geschikt voor intensief gebruik in keukens en badkamers. Door de luxe uitstraling past het materiaal perfect in tal van interieurstijlen en daarmee ook zeker in woonkamers of slaapkamers.

Alternatieven voor meubelpaneel

Is SuperPan Technical Matt Cashmere toch niet de juiste houtsoort voor jouw klus? Wil jij het plaatmateriaal in een groter formaat of in een specifieke (RAL) kleur hebben? Bekijk dan ook MDF lakdraagfolie. Dit plaatmateriaal verf je gemakkelijk met in jouw favoriete kleur. Of bekijk onze andere gemelamineerde meubelpanelen.

DIY Inspiratieblog

Laat je inspireren door anderen

DIY Inspiratieblog

Bekijk alle inspiratie projecten

Vergelijkbare producten

Maak je project compleet