OSB 3 Groen Gelakt

Thuiswinkel Waarborg

Configureer OSB 3 Groen Gelakt

Hulp nodig bij bestellen?

Productinformatie

  • Unieke uitstraling
  • Duurzame productie
  • Gemakkelijk te bewerken
  • Decoratief snel in te zetten door de gelakte toplaag
  • Basis van lichtgewicht populierenhout
  • Randen zijn niet afgewerkt

Beschrijving

OSB is een constructief sterke plaat, die als constructieplaat veel wordt gebruikt voor bijvoorbeeld vloeren, wanden en dakelementen. Omdat OSB een industriële uitstraling heeft, is het ook zeer populair voor decoratieve toepassingen zoals meubels, keukens en tafelbladen. OSB is een makkelijk te bewerken materiaal. OSB 3 groen Gelakt is bij de toplagen geschuurd en daarna afgewerkt met een matte, transparante lak. De randen zijn niet gelakt, deze hebben nog extra aandacht nodig.

Lees meer

Product eigenschappen

Soortelijk gewicht (kg/m3)550
UitstralingMat
MerkBonzano
KleurcodeUD81 CST
Dikte18 mm
Type OSB
VariantOSB 3 Groen Gelakt
Toepassing (klimaat)Binnen
Houtsoort toplaagOSB
Functioneel gebruikDecoratief
KleurGroen
GegrondNee
Keurmerk70% PEFC
PlaatopbouwHoutsnippers
Type toplaagAfgelakt
Toplaag2 zijdes

OSB 3 groen gelakte platen op maat online bestellen

Bestel je op maat gezaagde OSB 3 groen gemakkelijk online. OSB kan je in diverse vormen op maat laten zagen of frezen. De meest gekozen vorm hierin is een rechthoek, maar wij frezen ook cirkels, ovalen, zeshoeken of zelfs parallellogrammen voor je op maat. Wil jij jouw doe-het-zelf project netjes afgewerkt hebben? Kies dan voor een van de beschikbare (rand)afwerkingen.

OSB 3 groen: wat is het?

OSB 3 groen is afgewerkt met een groente laklaag. Voordat deze laklaag is aangebracht wordt de plaat heel nauwkeurig geschuurd. Hierdoor wordt de plaat veel vlakker dan standaard OSB 3, waar je duidelijk nog de structuur van de snippers in kunt zien. Vervolgens worden de toplagen geschilderd. Deze laag is niet altijd geheel dekkend, je ziet hier en daar dus de lichtbruine kleur van het hout nog tussen door komen. De groente laklaag die daarna wordt aangebracht is transparant en laat de structuur van het groeneriaal zien, hoewel je het dus (grotendeels) niet meer kunt voelen. Het is zeer sterk en kan gebruikt worden voor zowel decoratieve als constructieve toepassingen. OSB 3 is te gebruiken in droge en licht vochtige ruimtes binnenshuis. OSB is gemaakt van resthout, hierdoor is OSB met het oog op het milieu een aanzienlijk betere keuze dan diverse andere plaatmaterialen.

OSB wordt gemaakt van samengeperste houtsnippers en behoort daarom net als MDF en spaanplaat tot de familie van de vezelplaten. Bij OSB worden de meest grove houtsnippers gebruikt, die allemaal in dezelfde richting worden gelegd en vervolgens geperst. Een OSB plaat bestaat meestal uit 3 van deze lagen, waarbij de binnenste laag kruislings op de buitenste twee lagen ligt. Dit zorgt ervoor dat de plaat zeer sterk is.

Beschikbare diktes van OSB 3 groen gelakt

De beschikbare diktes kies je gemakkelijk via de product configurator. Wij hebben deze dikte(s) beschikbaar: 18 mm.

Bewerken van OSB 3 groen gelakte platen

Net als de andere vezelplaten is OSB gemakkelijk te bewerken. Zagen, frezen, schroeven en boren zijn geen enkel probleem en splijten doet het nauwelijks. OSB 3 heeft vochtwerende eigenschappen, waardoor deze goed past in licht vochtige ruimtes. Wanneer de kopse kanten open worden gelaten is het nog wel aanbevolen om die goed op te schuren en te behandelen met een randsealer. De kopse kanten zijn namelijk vrij ruw.

Specifieke toepassingen OSB 3 groen

OSB 3 is uitermate geschikt voor dragende constructies, aftimmering, vochtige ruimtes. vloeren en vlieringen. De groen gelakte variant is mooi om te gebruiken voor decoratieve toepassingen.

Alternatieven voor gelakt OSB

Is OSB groen toch niet de juiste houtsoort voor jouw klus of ben je op zoek naar plaatmateriaal met een vlak oppervlakte? Ga dan voor meubelpaneelof MDF lakdraagfolie (wat je gemakkelijk zelf kan schilderen). Bekijk hier onze andere OSB plaatmaterialen:

Aanbevolen combinaties

DIY Inspiratieblog

Laat je inspireren door anderen

DIY Inspiratieblog

Bekijk alle inspiratie projecten

Vergelijkbare producten

Maak je project compleet

OSB 3
OSB 3
OSB 3SONAE ARAUCO

Vanaf

10,76

p/m2

OSB 3 Blauw Gelakt
OSB 3 Blauw Gelakt
OSB 3 Blauw GelaktBONZANO

Vanaf

71,32

p/m2

OSB 3 Geel Gelakt
OSB 3 Geel Gelakt
OSB 3 Geel GelaktBONZANO

Vanaf

71,32

p/m2

OSB 3 Mat Gelakt
OSB 3 Mat Gelakt
OSB 3 Mat GelaktBONZANO

Vanaf

68,47

p/m2

OSB 3 Rood Gelakt
OSB 3 Rood Gelakt
OSB 3 Rood GelaktBONZANO

Vanaf

71,32

p/m2