Meubelpaneel MDF V313 030 S3 Blanco Super

Thuiswinkel Waarborg

Configureer Meubelpaneel MDF V313 030 S3 Blanco Super

Hulp nodig bij bestellen?

Productinformatie

 • Gebruiksklaar oppervlak
 • Goede grip op schroeven
 • Hoge buigsterkte
 • Naadloos te combineren met HPL en ABS-kantenband vanwege de kleurkoppeling
 • Te combineren met een grote variatie kleuren en texturen
 • Realistische uitstraling door synchroonstructuren
 • Alleen voor binnenshuis
 • Niet voor intensief gebruik

Beschrijving

Meubelpaneel MDF V313 030 S3 Blanco Super is een decoratieve plaat van het merk FINSA met MDF vochtwerend V313 als drager. Het wordt vaak gebruikt voor frontjes, meubels en het plaatsen van wandbekleding in bijvoorbeeld winkels of restaurants, of in je woonkamer, keuken of badkamer. De melamine toplaag zorgt ervoor dat het materiaal direct gebruiksklaar is. Meubelpanelen met een melamine laag van het merk FINSA zijn beschikbaar in veel verschillende kleuren en structuren die goed met elkaar te combineren zijn. Zo kun je bijvoorbeeld denken aan een combinatie van matgroen, hoogglans wit, steen, hout en zelfs leer!

Lees meer

Product eigenschappen

Soortelijk gewicht (kg/m3)720
MerkFinsa
Dikte18 mm
Type MDF V313
VariantMeubelpaneel MDF V313 030 S3 Blanco Super
Toepassing (klimaat)Vochtige ruimtes, mits voorbehandeld
Drager / Hout typeMDF
KernMDF
Toepassing (algemeen)Decoratief
Kleurcode~ RAL 9010
ZichtzijdeJa
GegrondNee
Type toplaagMelaminelaag
Toplaag2 zijdes

Meubelpaneel MDF V313 030 S3 Blanco Super online op maat bestellen

Karakteristiek meubels en interieuren maak je met meubelpaneel. Bestel dit plaatmateriaal online tot op de millimeter nauwkeurig op maat gezaagd. Wij bezorgen het paneel volledig op maat thuis. Ben jij benieuwd naar de mogelijkheden? Configureer je product en jij hebt binnen een handomdraai jouw project af.

Op maat gezaagde FINSA superPan Gama Duo panelen

FINSA laat zich graag inspireren door de samenkomst van techniek en creativiteit. Ze brengen met de Gama Duo meubeplanelen dan ook een diverse productlijn op de markt. Er zijn binnen deze lijn heel wat excentrieke kleuren en texturen die in combinatie met de superPan drager een hoogwaardige afwerking voor jouw interieur vormen. Gama duo toplagen kunnen naast superPan ook op andere type dragers zoals MDF Vochtwerend V313 en spaanplaat geplakt worden. De Gama Duo lijn biedt een ruime keuze aan kwalitatieve meubelpanelen die voor grote en kleine interieuren en ruimtes ingezet kunnen worden. FINSA is hiermee een grote speler in de afdeling meubelpanelen, maar er zijn er meer! Andere producenten van gemelamineerde platen zijn onder andere Pfleiderer, UNILIN en MAXXI. 

Hieronder lees je meer over de unieke eigenschappen van FINSA superPan Gama Duo.

Meubelpaneel MDF V313 030 S3 Blanco Super: wat is dat?

Meubelpaneel is een volledig afgewerkt plaatmateriaal, in dit geval met een melamine toplaag. Gemelamineerde meubelpanelen worden veel toegepast in de meubelindustrie en winnen aan terrein door de veelzijdige texturen, kleuren en mogelijkheden qua toplagen. Het voordeel van gemelamineerd plaatmateriaal, ten opzichte van gefineerd, is dat het direct gebruiksklaar is: je hoeft het dus niet meer af te werken! Dat maakt het product ideaal inzetbaar. Dankzij alsmaar nieuwe productietechnieken kunnen de meest uiteenlopende toplagen en productlijnen met elk hun eigen eigenschappen en looks geproduceerd worden. 

Toplaag van melamine

De meubelpanelen beschikken over een sterke en harde melamine toplaag, dit geeft de houtplaten een fraai uiterlijk en maakt dat het hout tegen een stootje kan. De melamine toplaag heeft een hoge dichtheid, hier heeft deze toplaag ook zijn harde en sterke eigenschappen aan te danken. Een melamine toplaag is waterafstotend, makkelijk af te nemen met een doekje en tot op zekere hoogte hittebestendig. Eigenschappen die erg prettig zijn bij elke interieurtoepassing! Door gebruik te maken van kleurkoppelingen kunnen materialen zoals HPL in dezelfde kleur en textuur afgeleverd worden. Dit maakt jouw klusproject nog veelzijdiger! 

In het kort nog een keer de voordelen van gemelamineerd plaatmateriaal:

 • Direct gebruiksklaar
 • Sterk en waterafstotend
 • Vaste kleurstelling
 • Ruime keuze aan kleuren en texturen
 • Één op één kleurkoppeling met ABS en HPL

Drager van vochtwerend MDF

Dit meubelpaneel heeft vochtwerend MDF, of MDF V313, als drager. Vochtwerend MDF is een krachtpatser en erg veelzijdig. Het materiaal splintert niet, heeft een hoge buigsterkte en heeft een harde persing. MDF is sterker dan spaanplaat, en gaat langer mee. MDF Vochtwerend heeft een hardere en langere persdichtheid dan regulier MDF. Daarom maakt dit paneel extra geschikt als kastdeurtjes voor in vochtige ruimtes of in de keuken.

Een duurzame keuze

MDF plaatmateriaal wordt gezien als een duurzame keuze. De vezels (houtstof) wordt samen met hars tot een stabiele plaat geperst. De kwaliteit is afhankelijk van de persdruk en persduur. Wij leveren enkel MDF van hoge kwaliteit. 

Gama Duo melamine van FINSA

FINSA heeft een groot aanbod aan gemelamineerde meubelpanelen. Hieronder valt onder andere Gama Duo. Deze productlijn aan decoratieve panelen heeft een ruime keuze aan kleuren en texturen. Maar liefst 65 variaties vormen het assortiment van de Gama Duo lijn van FINSA. Van excentrieke gele kleuren tot subtiele matte toplagen met een houtnerf, voor elke type interieur is wel wat te vinden. Onder deze afwerkingen vallen ook vier synchroonstructuren: Hout, steen, leer en textiel. Een synchroonstructuur houdt in dat de print gelijk loopt met de textuur wat zorgt voor een realistische uitstraling. De toplagen worden geleverd op de geprezen superPan technische drager van FINSA. De Gama Duo melamine toplagen van FINSA zijn antibacterieel en daardoor een geschikte keuze voor badkamers of keukens. De melamine decoren hebben allemaal een één op één kleurkoppeling met HPL en ABS-kantenband. Hierdoor zijn de technische voordelen van HPL en melamine gemakkelijk met elkaar te koppelen zonder dat er kleurverschil optreedt.

De verschillende varianten van FINSA Gama Duo

Er zijn tal van combinaties aan texturen en kleuren te vinden binnen de Gama Duo lijn. Dit varieert van de look-and-feel van steen tot aan textiel en zelfs leer! De verschillende uitstralingen zijn op deze manier ook goed te combineren met elkaar. Doordat er een mix van texturen en kleuren gebruikt wordt, zul je altijd een passende combinatie vinden. De kleuren en texturen worden aangeduid met de kleurcode, die altijd uit een combinatie van drie cijfers en letters bestaat. Daarop volgt een textuur code welke uit twee letters of cijfers bestaat. Als laatste volgt een omschrijvende naam die de sfeer van de textuur en kleur moet omvangen. Wil je meer weten over de verschillende afwerkingen, texturen en kleuren van FINSA Gama Duo? Lees dan verder in dit artikel over de naamstructuur van FINSA.

FINSA Gama Duo sample service

Ben je benieuwd naar dit materiaal? Bestel een sample op de website van FINSA. Beoordeel het materiaal en laat het vervolgens op maat gezaagd thuisbezorgen door dé online zagerij. 

Beschikbare diktes van Meubelpaneel MDF V313 030 S3 Blanco Super

De beschikbare diktes van Meubelpaneel MDF V313 030 S3 Blanco Super kies je gemakkelijk via de productconfigurator.

Bewerken van meubelpaneel

Het grote voordeel van meubelpaneel is dat het direct gebruiksklaar is. Meubelpaneel is goed en relatief makkelijk te monteren mits je goed voorbereid aan de slag gaat. Houd er wel rekening mee dan melamine gevoelig is wanneer je het gaat bewerken. Tijdens het monteren van het plaatmateriaal is het aan te raden de schroeven aan de achter- of onderzijde te schroeven (let wel op dat je niet door het materiaal heen gaat!). Op die manier zijn de schroefgaten niet zichtbaar en voorkom je zichtbare splinters van het melamine. Ga je wel aan de zichtzijde monteren? Plaats dan eerst schilderstape op de plek waar je de plaat gaat bewerken. Zo vangt de tape het eerste contact tussen het gereedschap en de plaat af en is de kans op splinteren kleiner. 

Specifieke toepassingen van Meubelpaneel MDF V313 030 S3 Blanco Super

Meubelpaneel wordt ook wel gemelamineerd of decoratief plaatmateriaal genoemd. Het is een veelzijdig product waardoor het voor veel doeleinden ingezet kan worden. Winkels, restaurants en cafés worden met de juiste combinatie van kleuren en texturen omgevormd tot inspirerende omgevingen. Meubelpaneel is met zijn waterafstotende toplaag voor veel interieurtoepassingen te gebruiken. Door gebruik te maken van plaatmateriaal met een melamine toplaag hoef je het plaatmateriaal niet meer te schilderen en heb je in een handomdraai de meest prachtige decoren staan. 

Alternatieven voor meubelpaneel

Is Meubelpaneel MDF V313 030 S3 Blanco Super toch niet de juiste keuze voor jouw klus? Ben je op zoek naar een basismateriaal om zelf af te werken? Bekijk dan ook MDF lakdraagfolie. Dit plaatmateriaal verf je gemakkelijk met in jouw favoriete kleur. Of bekijk onze andere gemelamineerde meubelpanelen:

MDF Vochtwerend V313 Afrormosia Kwartiers Gefineerd
MDF Vochtwerend V313 Afrormosia Kwartiers Gefineerd
MDF Vochtwerend V313 Afzelia Kwartiers Gefineerd
MDF Vochtwerend V313 Afzelia Kwartiers Gefineerd
MDF Vochtwerend V313 Berken Dosse Gefineerd
MDF Vochtwerend V313 Berken Dosse Gefineerd
MDF Vochtwerend V313 Bubinga Dosse Gefineerd
MDF Vochtwerend V313 Bubinga Dosse Gefineerd
MDF Vochtwerend V313 Bubinga Mix Gefineerd
MDF Vochtwerend V313 Bubinga Mix Gefineerd
MDF Vochtwerend V313 Ebben Makassar Kwartiers Gefineerd
MDF Vochtwerend V313 Ebben Makassar Kwartiers Gefineerd
MDF Vochtwerend V313 Eiken Dosse Gefineerd
MDF Vochtwerend V313 Eiken Dosse Gefineerd
MDF Vochtwerend V313 Eiken Dosse Gefineerd geborsteld
MDF Vochtwerend V313 Eiken Dosse Gefineerd geborsteld
MDF Vochtwerend V313 Eiken kops print Gefineerd
MDF Vochtwerend V313 Eiken kops print Gefineerd
MDF Vochtwerend V313 Eiken Kwartiers Gefineerd
MDF Vochtwerend V313 Eiken Kwartiers Gefineerd
MDF Vochtwerend V313 Eiken Kwartiers Gefineerd geborsteld
MDF Vochtwerend V313 Eiken Kwartiers Gefineerd geborsteld
MDF Vochtwerend V313 Eiken Kwartiers Hongaarse punt Gefineerd
MDF Vochtwerend V313 Eiken Kwartiers Hongaarse punt Gefineerd
MDF Vochtwerend V313 Eiken Mix Dwars Gefineerd
MDF Vochtwerend V313 Eiken Mix Dwars Gefineerd
MDF Vochtwerend V313 Eiken Mix Gefineerd
MDF Vochtwerend V313 Eiken Mix Gefineerd
MDF Vochtwerend V313 Eiken Mix Gefineerd geborsteld
MDF Vochtwerend V313 Eiken Mix Gefineerd geborsteld
MDF Vochtwerend V313 Eiken Mix Gefineerd gerookt
MDF Vochtwerend V313 Eiken Mix Gefineerd gerookt
MDF Vochtwerend V313 Eiken Rustiek Gefineerd
MDF Vochtwerend V313 Eiken Rustiek Gefineerd
MDF Vochtwerend V313 Eucalyptus Kwartiers Gefineerd
MDF Vochtwerend V313 Eucalyptus Kwartiers Gefineerd
MDF Vochtwerend V313 Eucalyptus Kwartiers Gefineerd gerookt
MDF Vochtwerend V313 Eucalyptus Kwartiers Gefineerd gerookt
MDF Vochtwerend V313 Iepen Rustiek Gefineerd
MDF Vochtwerend V313 Iepen Rustiek Gefineerd
MDF Vochtwerend V313 Kastanje Mix Gefineerd
MDF Vochtwerend V313 Kastanje Mix Gefineerd
MDF Vochtwerend V313 Kersen Mix Gefineerd
MDF Vochtwerend V313 Kersen Mix Gefineerd
MDF Vochtwerend V313 Lariks Mix Gefineerd
MDF Vochtwerend V313 Lariks Mix Gefineerd
MDF Vochtwerend V313 Lariks Mix Gefineerd gerookt
MDF Vochtwerend V313 Lariks Mix Gefineerd gerookt
MDF Vochtwerend V313 Mahonie Kwartiers Gefineerd
MDF Vochtwerend V313 Mahonie Kwartiers Gefineerd
MDF Vochtwerend V313 Noten Amerikaans Dosse Gefineerd
MDF Vochtwerend V313 Noten Amerikaans Dosse Gefineerd
MDF Vochtwerend V313 Noten Amerikaans Hongaarse punt Gefineerd
MDF Vochtwerend V313 Noten Amerikaans Hongaarse punt Gefineerd
MDF Vochtwerend V313 Noten Amerikaans Kwartiers Gefineerd
MDF Vochtwerend V313 Noten Amerikaans Kwartiers Gefineerd
MDF Vochtwerend V313 Noten Amerikaans Mix Gefineerd
MDF Vochtwerend V313 Noten Amerikaans Mix Gefineerd
MDF Vochtwerend V313 Noten Amerikaans Rustiek Gefineerd
MDF Vochtwerend V313 Noten Amerikaans Rustiek Gefineerd
MDF Vochtwerend V313 Noten Europees Mix Gefineerd
MDF Vochtwerend V313 Noten Europees Mix Gefineerd
MDF Vochtwerend V313 Olijfhout Mix Gefineerd
MDF Vochtwerend V313 Olijfhout Mix Gefineerd
DIY Inspiratieblog

Laat je inspireren door anderen

DIY Inspiratieblog

Bekijk alle inspiratie projecten

Vergelijkbare producten

Maak je project compleet