MDF Zwart online op maat bestellen

MDF Zwart is een speciale, donkere uitvoering van MDF. Het is een ideale keuze wanneer je bijvoorbeeld een meubelstuk wilt maken in een donkere tint. MDF Zwart is zowel in kunstlicht als in natuurlijk licht zeer kleurvast. Hierdoor kan deze variant van MDF ook goed gecombineerd worden met andere soorten MDF, zoals MDF Lakdraag, voor een mooi contrast. Wil jij met MDF Zwart aan de slag? Dan kun je kwalitatief hoogwaardig MDF Zwart kopen bij OPMAATZAGEN.nll. Je kunt de platen MDF Zwart bestellen in de gewenste afmeting. Wij zagen alles voor je op maat, zodat jij tijd kunt besparen op het zaagwerk.

Bestel nu op maat!

MDF Zwart heeft een vochtwerende variant

MDF Zwart kan tijdens het productieproces al vochtwerend worden gemaakt. Je hoeft de platen dan dus niet extra te behandelen om deze vochtwerend te maken. Deze MDF Zwart V313 platen kunnen makkelijk worden gebruikt in vochtigere ruimtes, zoals de keuken of de badkamer. Dit levert in geen geval problemen op, zoals dit met standaard MDF wel het geval is. Standaard is MDF namelijk niet vochtwerend. Wil je een donkere keuken maken of bijvoorbeeld een badkamerkast in een donkere kleur bouwen? Dan kun je dus prima gebruik maken van MDF Zwart.

MDF Zwart biedt veel afwerkingsmogelijkheden

Je kunt MDF Zwart makkelijk bewerken en afwerken. Hierdoor is het heel makkelijk om de uiteindelijke uitstraling goed te laten voldoen aan je wensen. Je kunt bijvoorbeeld gebruik maken van een transparante vernis voor de afwerking van MDF Zwart, maar waxen of lakken is ook goed mogelijk. Indien gewenst is het zelfs mogelijk om (delen van) MDF Zwart te beplakken, bijvoorbeeld met deur- en muurstickers of interieurfolie.

Het verschil tussen MDF Zwart en regulier MDF

Wat is nu precies het verschil tussen MDF Zwart en regulier MDF? In de basis is het eenzelfde soort plaatmateriaal, namelijk vezelplaat. Dit betekent dat de platen bestaan uit houtvezels die zijn samengeperst onder hoge druk en hoge temperatuur. Het grootste verschil is dat de kleur van MDF Zwart anders is. Dit komt doordat er tijdens het productieproces zwart pigment toe wordt gevoegd. Hierdoor zijn de MDF Zwart platen ook in de kern donkergekleurd en niet alleen aan de buitenkant Bij het produceren van MDF Zwart V313 wordt er ook nog gebruik gemaakt van een lijmsoort die watervast is. Deze lijmsoort wordt niet gebruikt bij regulier MDF Zwart, waardoor regulier MDF Zwart niet vochtwerend is.

MDF Zwart platen zijn niet egaal zwart

Uiteindelijk bestaat een MDF Zwart plaat dus ook gewoon uit houtvezels, welke met zwart pigment worden gemengd tijdens het productieproces. Dit betekent dat MDF Zwart platen niet egaal zwart zijn. Ze kunnen beter worden gezien als gemêleerd. Natuurlijk is het wel relatief makkelijk om wel een intense, zwarte kleur te verkrijgen wanneer de basis al erg donker is. Je kunt hiervoor de MDF Zwart platen gewoon schilderen met een kwast of roller. Ook spuiten van het plaatmateriaal is mogelijk, afhankelijk van je wensen. Uiteindelijk ontstaat er dan een mooi egaal resultaat.

MDF Zwart laat zich makkelijk bewerken

MDF Zwart valt onder de vezelplaten en dat betekent dat het plaatmateriaal zich makkelijk laat bewerken. De platen splinteren niet wanneer je deze gaat zagen of frezen. Overigens hoef je de MDF Zwart platen niet op maat te zagen wanneer je de platen bij OPMAATZAGEN.nl koopt. Wij zorgen ervoor dat alles al op maat gezaagd voor je klaar staat. Je hoeft de V313 variant van de MDF Zwart platen niet eens eerst te gronden, omdat deze al vochtwerend en gekleurd zijn. Je kunt er, indien gewenst, direct met de juiste lak overheen lakken. Wil je de MDF Zwart platen extra vochtwerend maken? Dan is het wel aan te raden om de platen eerst te gronden. Dit zorgt er namelijk voor dat de lak beter hecht, waardoor de platen direct beter vochtwerend zijn.

Meerdere soorten MDF binnen het assortiment

Je kunt verschillende soorten MDF vinden in het assortiment van OPMAATZAGEN.nl. Welke variant voor jou het best is, dat is natuurlijk vooral afhankelijk van de uiteindelijke toepassing. MDF Zwart V313 is een uitstekende keuze wanneer je donkere meubelstukken wilt maken voor in vochtige ruimten, zoals de badkamer. Wil je MDF buitenshuis toepassen? Dan is het belangrijk om een keuze te maken uit de MDF Exterieur of Tricoya varianten. Voor gebruik binnenshuis, in droge ruimten, kun je kiezen voor de standaardvariant van MDF Zwart, voor MDF Lakdraag of bijvoorbeeld voor MDF Blank Bedenk daarom vooraf goed waar je het plaatmateriaal wilt toepassen, hoe je het wilt toepassen en in hoeverre je het wilt schilderen of niet. Natuurlijk kunnen wij je altijd adviseren bij het maken van je keuze uit ons online assortiment.

Bekijk alle MDF!

MDF Zwart bestellen bij OPMAATZAGEN.nl

Natuurlijk ben je bij ons altijd van harte welkom als je MDF Zwart wilt bestellen. Wij bieden meerdere varianten aan binnen ons assortiment, zoals platen in diverse dikten. Je kunt direct de gewenste soort MDF Zwart bestellen tegen een scherpe prijs. Hierbij kun je aangeven welke afmetingen je nodig hebt. Wij zorgen er dan graag voor dat de MDF Zwart platen tot op de millimeter nauwkeurig op maat worden gezaagd voor je. Wij zorgen ervoor dat je bestelling wordt bezorgd op de gewenste locatie. Wil je MDF Zwart bestellen, maar wil je je eerst laten adviseren? Neem dan contact met ons op. Wij informeren en adviseren je graag over de MDF Zwart platen.

Bestel jouw MDF Zwart op maat bij OPMAATZAGEN.nl! Wij zagen jouw bestelling tot op de millimeter nauwkeurig op maat. Dit kunnen wij doen in verschillende vormen en we kunnen zelfs de randen voor je afwerken. Bekijk ons assortiment en start je nieuwe klus!

Bestel jouw MDF Zwart op maat!