MDF in een cirkel op maat laten zagen

Wil je een cirkel van MDF op maat hebben? Dat kan! Bij OPMAATZAGEN.nl bieden we een breed aanbod aan MDF platen die allemaal op maat kunnen worden gezaagd. In dit artikel lees je alles over hoe we dat doen en welke varianten van MDF de beste eigenschappen hebben voor bepaalde toepassingen.

Wil je direct doorgaan met het bestellen? Kijk dan snel in onze webshop voor ons complete assortiment aan MDF en bestel jouw MDF cirkel op maat!

MDF in een cirkel zagen

Zelf een cirkel van MDF zagen kan best lastig zijn, zeker als je twee linker klushanden hebt. Daarnaast kan het ook een tijdrovende klus zijn als je niet de juiste apparaten tot je beschikking hebt. Het MDF op maat laten zagen is dan vaak een goede keuze. Dit bespaart je niet alleen tijd, en soms ook geld, je bent er ook een stuk zekerder van dat je een cirkel van MDF krijgt die helemaal goed is gezaagd. Geen oneffenheden, geen misvormde cirkels, gewoon goed zaagwerk! Bij een zagerij als OPMAATZAGEN.nl worden namelijk geavanceerde zaagmachines gebruikt die het zagen in de vorm van een cirkel een stuk gemakkelijker maken. Zo kunnen we plaatmateriaal rond zagen zonder dat er een gaatje in het midden overblijft! Het enige wat er overblijft, is een klein deukje aan één kant van de plaat.

Naast het op maat laten zagen in de vorm van een cirkel kun je MDF ook in andere vormen op maat laten zagen. MDF in de vorm van een halve cirkel laten zagen valt ook onder de opties. Ideaal als je een cirkel wilt kunnen opsplitsen, bijvoorbeeld bij een uitschuifbare ronde tafel. Ook andere vormen zoals vierkanten, rechthoek, driehoeken, trapeziums en parallellogrammen zijn beschikbaar. Bekijk alle mogelijk vormen waarin we plaatmateriaal kunnen zagen op onze pagina over vormen.

De MDF cirkel verder afwerken

Als je de juiste vorm en afmeting hebt gekozen van jouw MDF plaat kun je er ook voor kiezen om de kopse kanten af te laten werken. Handig als je jouw MDF plaat bijvoorbeeld wilt gebruiken voor een decoratief project of een meubel. Je kan jouw MDF bijvoorbeeld afwerken met een verstekrand, je kunt ook de kopse kanten laten afronden of afschuinen. Zelfs een holprofiel of een kwartrond kan worden aangebracht aan de kopse kanten. Heb je een MDF plaat bestelt met een afgewerkte toplaag? Dan kun je er ook voor kiezen om de kopse kanten te laten afwerken met een ABS band. Hierdoor is jouw MDF plaat gelijk helemaal afgewerkt, handig toch? Voor de volledige lijst met afwerkingen kun je kijken op onze pagina over randafwerkingen.

Varianten van MDF

MDF is een veelzijdig plaatmateriaal. Doordat het gemaakt wordt van kleine houtvezels die met toevoeging van lijm onder hoge druk en temperatuur worden samengeperst tot een plaat, kan er tijdens het productieproces van alles aan worden toegevoegd om de eigenschappen van het materiaal aan te passen. Er zijn dan ook verschillende varianten van MDF, ieder met specifieke eigenschappen. We gaan de mogelijkheden even langs.

Bekijk alle MDF in onze webshop

MDF Blank

MDF Blank is de standaardvariant van MDF. Het is gemakkelijk te bewerken en op vele manieren toe te passen. Je ziet het vaak terug in de meubel- en interieurbouw in droge ruimtes binnenshuis. MDF Blank heeft een sterk zuigende werking en dient vóór aflakken en gebruik goed gegrond te worden. Hierdoor blijft de verflaag beter zitten en is de plaat beter beschermd tegen vocht. De kopse kanten kun je het beste behandelen met een randsealer.

MDF Vochtwerend V313

MDF Vochtwerend V313 is een variant van MDF die beter is beschermd tegen vocht. Bij MDF Vochtwerend V313 is tijdens het productieproces een speciale watervaste lijm gebruikt én is het materiaal onder hogere druk geperst. Hierdoor kan dit materiaal beter tegen vocht dan de standaard variant van MDF en kan het toegepast worden in vochtige ruimtes binnenshuis. Het is nog wel belangrijk om het materiaal goed te gronden en de kopse kanten te behandelen met een randsealer.

MDF Exterieur

MDF Exterieur is de MDF variant voor buitentoepassingen. Naast de speciale lijmsoort en de hogere persdruk die zijn toegepast (net als bij MDF Vochtwerend V313), is er ook gebruikgemaakt van gemodificeerde houtvezels waardoor de vochtwerendheid van het materiaal nóg hoger is. Voor een duurzame buitentoepassing is het nog wel aanbevolen om het materiaal goed te gronden en de kopse kanten te behandelen met een randsealer.

MDF Gegrond

MDF Gegrond is een standaard MDF variant die voorzien is van een grondlaag. Deze grondlaag is gebroken wit en wat stroever, waardoor verf goed hecht. Bij MDF Gegrond kan je dus gelijk beginnen met aflakken en hoef je zelf geen grondlaag meer aan te brengen! Dit kan een hoop tijd schelen, zeker bij grotere projecten. MDF Gegrond is het beste toe te passen in droge ruimtes binnenshuis bij bijvoorbeeld meubels en andere interieurprojecten. De kopse kanten kun je behandelen met een randsealer.

MDF Zwart (en ander gekleurd MDF)

MDF Zwart is een variant van MDF die tijdens het productieproces gekleurd is met een zwart pigment. Hierdoor heeft de plaat tot in de kern een zwarte kleur. Deze kleur is niet gitzwart, maar meer een soort antraciet. Ook zie je hier en daar nog houtvezels zitten. MDF Zwart kies je als je een project wilt afwerken in een donkere kleur. Doordat de plaat tot in de kern zwart is zijn boorgaatjes namelijk een stuk minder opvallend. Met een grondlaag in een donkere kleur en een randsealer. voor de kopse kanten, bescherm je jouw MDF Zwart goed tegen vocht en kan het toegepast worden in droge ruimtes binnenshuis.

MDF Zwart V313

Mocht je MDF Zwart willen gebruiken in vochtige ruimtes binnenshuis, dan is het handig om MDF Zwart V313 te gebruiken. Deze variant van MDF Zwart heeft versterkte vochtwerende eigenschappen en zal daardoor minder reageren op wisselende vochtigheidsgraden.

MDF Ecologique

MDF Ecologique is een variant van MDF die is gemaakt met formaldehyde-vrije lijm. Formaldehyde is een gas dat vrijkomt bij wisselende temperaturen. In kleine hoeveelheden is dit ongevaarlijk, maar als een ruimte wisselende temperaturen heeft óf slecht geventileerd is kan er een hogere concentratie formaldehyde ontstaan wat kan leiden tot irritatie van ogen en luchtwegen. Standaard MDF heeft al een lage hoeveelheid van formaldehyde in zich, maar bij MDF Ecologique is dat nóg lager. Handig in gesloten ruimtes als een meterkast of in ruimtes voor mensen die hier extra gevoelig voor zijn. Het is belangrijk om het materiaal goed te gronden en de kopse kanten te behandelen met een randsealer.

MDF in een cirkel op maat bestellen

MDF in een cirkel op maat bestellen doe je eenvoudig bij OPMAATZAGEN.nl Je kiest het MDF wat jij wilt gebruiken, selecteert de vorm en de afmetingen en de eventuele randafwerkingen van het materiaal. Je kunt bij ons ook terecht voor verschillende accessoires. Je kunt bijvoorbeeld verschillende verven, lakken, grondverven en randsealers bij ons meebestellen. Als jij de bestelling hebt afgerond gaan we direct voor je aan de slag! Bestel nu jouw cirkel van MDF op maat en start je nieuwe klus!

Bestel MDF op maat!