Thuiswinkel Waarborg

Een salontafel van steigerhout maken

Wil jij een steigerhouten salontafel maken en ben je op zoek naar steigerhout van hoge kwaliteit? Dan hoef je niet verder te zoeken. Bij OPMAATZAGEN.nl hebben wij precies wat jij nodig hebt en kun je diverse soorten steigerhout bestellen tegen een scherpe prijs én helemaal op maat gezaagd! Binnen ons online assortiment kun je diverse soorten steigerhout bestellen om een salontafel van steigerhout mee te maken. Uiteraard zagen wij het steigerhout graag voor je op maat, zodat jij direct aan de slag kunt met het maken van je eigen salontafel van steigerhout.

Wat is een goede hoogte voor een salontafel van steigerhout?

Wanneer je zelf een salontafel van steigerhout wilt gaan maken, dan is het natuurlijk belangrijk om te zorgen dat de uiteindelijke tafel de juiste hoogte heeft. Standaard salontafels hebben in de meeste gevallen een hoogte tussen de 30 en 50 centimeter, afhankelijk van het gekozen ontwerp. Dit betekent niet dat dit ook de beste hoogte is voor jouw nieuwe steigerhouten salontafel. Het is namelijk vooral belangrijk dat je salontafel goed in verhouding is met de bank waar je op zit. Meet eens op wat de zithoogte van je bank is. Voor de ideale hoogte van je salontafel van steigerhout tel je hier 10 centimeter bij op. Zo weet je zeker dat je salontafel van steigerhout in hoogte goed combineert met je bank.

Andere afmetingen van je salontafel van steigerhout

Voor het comfort is vooral de hoogte van je steigerhouten salontafel belangrijk, maar het is natuurlijk ook verstandig om alle andere afmetingen ook goed te checken. Hoe breed en hoe lang mag je salontafel worden? Kijk hiervoor goed naar de plek waarop de salontafel moet komen te staan. In veel gevallen is dit recht voor een bank of precies tussen meerdere banken in. Het is heel verleidelijk om een salontafel zo groot mogelijk te maken, maar dit is niet altijd aan te raden. Komt de salontafel voor één bank te staan? Dan is het in de meeste gevallen niet mooi wanneer de salontafel breder is dan de bank. Komt de salontafel tussen meerdere banken of fauteuils in te staan? Let er dan goed op dat er voldoende loop- en beenruimte overblijft tussen de bank en je salontafel van steigerhout.

Welke materialen wil je gaan gebruiken?

Veel mensen kiezen tegenwoordig voor steigerhouten meubelen. Juist omdat steigerhouten meubelen op dit moment helemaal tot de trends behoren zijn ze aan de prijzige kant. Het is dan ook geen verrassing dat steeds meer mensen ervoor kiezen om zelf meubels van steigerhout te maken. Je bent dan aanzienlijk voordeliger uit en je kunt de meubels zo mooi en interessant maken als je zelf wilt. Bedenk bijvoorbeeld eens wat voor materialen je wilt gebruiken voor je salontafel. Ga je echt voor een steigerhouten salontafel, waarbij alles van steigerhout is gemaakt, of wil je meerdere materialen combineren? Je kunt bijvoorbeeld kiezen voor metalen poten als je de salontafel een industriële look wilt geven. Uiteraard kun je ook meerdere houtsoorten met elkaar combineren voor een unieke salontafel.

Hoe ziet jouw ideale salontafel van steigerhout eruit?

Natuurlijk is het belangrijk dat jouw zelfgemaakte salontafel goed past bij jouw persoonlijke smaak en de rest van je interieur. In de meeste gevallen heb je dan ook in de basis al een idee van hoe jouw ideale salontafel van steigerhout eruit moet komen te zien. Heb je geen bouwtekening en wil je het echt helemaal zelf doen? Maak dan een eigen bouwtekening. Bedenk onder meer de vorm van het blad van de salontafel (rond, vierkant, ovaal of bijvoorbeeld rechthoekig) en bepaal wat voor onderstel je graag wilt. Hoeveel poten wil je, in welke stand moeten deze poten komen te staan en welke vorm moeten de poten hebben? Zo zijn er nog aardig wat zaken om eerst goed over na te denken voor je aan de slag kunt met je salontafel.

Natuurlijk kun je ook een bestaande bouwtekening gebruiken

Als je een salontafel zelf wilt maken van steigerhout, dan kun je dit natuurlijk echt van A tot Z – of van schets tot eindresultaat – helemaal zelf doen. Het maken van een bouwtekening is erg belangrijk en een leuke uitdaging om aan te gaan. Durf je dit echt niet aan of weet je gewoon zeker dat het niet voor jou weggelegd is om zelf een bouwtekening te maken? Dan kun je ook tal van bouwtekeningen voor salontafels online vinden. Diverse bedrijven hebben goede bouwtekeningen online gezet, maar er zijn ook veel particulieren die hun eigen bouwtekeningen graag met anderen delen. Controleer wel in alle gevallen de maten en pas deze, indien nodig, naar je eigen smaak of situatie aan.

Een salontafel van steigerhout behandelen met beits

Een salontafel wordt in de regel vaak gebruikt om drankjes op te plaatsen. Vaak wordt er wel gebruik gemaakt van onderzetters, maar dit kan altijd eens vergeten worden. Wanneer er iets gemorst wordt, dan kan dit voor vervelende vlekken in je steigerhouten salontafel zorgen! Dit is natuurlijk zonde, zeker omdat je veel tijd en energie hebt gestoken in het maken van de tafel. Je kunt het ontstaan van vlekken voorkomen door gebruik te maken van een goede beits. Hiermee kun je direct ook de levensduur van je steigerhouten salontafel verlengen. OPMAATZAGEN.nl heeft beits voor steigerhout online in het assortiment. Wanneer je bij ons je steigerhout bestelt, dan kun je direct de juiste beits in de juiste kleur mee bestellen.

Voordelig online je steigerhout bestellen

Je kunt bij OPMAATZAGEN.nl voordelig online steigerhout en beits bestellen voor je salontafel. Geef ons de gewenste afmetingen door en wij zagen het steigerhout op maat voor je. Vervolgens kun je je bestelling afhalen bij onze vestiging of eenvoudig thuis laten bezorgen. Wil je steigerhout kopen voor je salontafel en heb je advies nodig bij je keuze voor de juiste soort steigerhout? Neem dan gerust contact op met onze klantenservice.

Bestel het steigerhout voor jouw salontafel op maat bij OPMAATZAGEN.nl! Wij zagen jouw planken tot op de millimeter nauwkeurig op maat, zodat jij direct aan de slag kunt!

Bestel jouw steigerhout op maat!