Een maatwerk kast ontwerpen; de tips van Marjolijn

Marjolijn stond voor een uitdaging: Haar nieuwe woonkamer indelen. Hoe pak je dat aan? Want je wil er lang van kunnen genieten. Marjolijn ging de uitdaging aan, speciaal voor iedereen die klus-zin heeft, heeft ze haar tips verzameld.

Marjolijn schreef voor OPMAATZAGEN.nl haar ervaring tijdens het verhuizen op. Waar liep ze tegen aan? Hoe heeft ze het aangepakt? Dit legt ze in twee verschillende blogs uit:

  1. Over de verhuizing
  2. Hoe ontwerp je een nieuwe woonkamer?

Hieronder geven we een korte samenvatting van het tweede artikel over hoe je een maatwerk vakkenkast ontwerpt die perfect in jouw woonkamer past! Wil je het hele verhaal lezen?

Bekijk Marjolijn haar blog

Tip 1

Begin bij het begin. Om een goed beeld te krijgen van je woonkamer is Marjolijn haar tip: teken je woonkamer op een schetsvel en de elementen op een ander los vel. Beantwoord de vraag: ‘Wat kan ik met de woonkamer?’ en ‘Wat wil ik met de woonkamer?’

Marjolijn wilde graag al het speelgoed uit het zicht. Met alle losse elementen.. Hoe past dat in de kamer?

Knip vervolgens alle losse elementen uit en ga schuiven. Kijk welke opties je hebt. Soms is het meer en soms is het minder dan je denkt..

Tip 2

Maak een moodboard! Zo weet je zeker dat wat je uitzoekt uiteindelijk bij elkaar past. Zie je iets moois maar past het niet in je moodboard: Koop het niet. We weten hoe moeilijk het is, maar uiteindelijk krijg je er spijt van! Met een moodboard kan je ook bepalen wat je eventueel nog mist in je toekomstige woonkamer.

Tip 3

Schets het ontwerp wat je in gedachte hebt. Dit hoeft helemaal niet perfect te zijn, want OPMAATZAGEN.nl maakt er uiteindelijk een werktekening zoals hiernaast van. Belangrijkste is dat alle afmetingen er op staan.

Tip 4

Bestel een sample. De houtsoort bepaald het gevoel van de kast en of je de kast nog af moet werken. Beide is mogelijk bij OPMAATZAGEN.nl. Maar wil je het zeker weten? Bestel dan een sample.

Marjolijn twijfelde over , want ze wilde de kast graag verven en Underlayment Fins Vuren, voor de warme uitstraling. Wat vinden jullie van het resultaat?

Bestel een sample

Tip 5

Maak de kast af zodat die écht bij jou past. Marjolijn’s droomkast heeft diverse vlakken zoals hiernaast. Gaaf he?! Ben jij meer fan van een rustige kast? We hebben veel voorbeelden voor je verzameld wat anderen al eerder hebben gemaakt. Benieuwd? Bekijk ze.

Bekijk alle maatwerk vakkenkasten