HPL gevelplaat creme

Thuiswinkel Waarborg
HPL gevelplaat creme
Dit product is tijdelijk niet beschikbaar. Bekijk de alternatieven.

Productinformatie

  • Duurzaam en onderhoudsarm
  • UV-bestendig
  • Verkleurd niet
  • Dubbelzijdig te gebruiken
  • Ventilatie is nodig (in vochtige omgevingen)

Beschrijving

HPL gevelplaten zijn van uitstekende kwaliteit. HPL platen zijn glad, oersterk en beschikbaar in diverse (RAL) kleuren. De platen zijn gemaakt door een kernlaag van papier en houtvezels te doordrenken met fenolhars en onder hoge druk en temperatuur samen te persen. Deze kernlaag is daarna voorzien van een beschermende toplaag aan de boven- en onderkant. HPL platen zijn uitstekend geschikt voor afwerkingen buitenshuis, maar kunnen ook goed binnenshuis gebruikt worden. Ideaal voor de mooiste afwerkingen van gevels en dakkapellen, maar ook douchecabines en toiletgroepen.

Lees meer

Product eigenschappen

UitstralingZijdeglans
Type HPL gevelplaat
VariantHPL gevelplaat creme
NerfNee
Toepassing (klimaat)Buiten
KleurCrème
Kleurcode~ RAL 9001
GegrondNee
Type toplaagHPL
Toplaag2 zijdes

HPL gevelplaat creme wit (ral ca. 9001) maat bestellen

Bestel kunststof HPL gevelplaat creme wit (ral ca. 9001) op maat gezaagd gemakkelijk online. In de configurator vul je eenvoudig de afmetingen van je plaat in en wij zagen deze tot op de millimeter nauwkeurig.

HPL gevelplaat creme wit; wat is het?

Onder zeer hoge druk worden HPL platen gemaakt. Het staat ook wel voor high pressure laminate. Een mengsel van houtpulp en fenolhars (thermoharder) is samengevoegd. De toplagen zijn gemaakte van melaminehars. Door deze combinatie ontstaat een zeer sterkte plaat die bestand is tegen breken en buigen. En bijna ongevoelig is voor weersinvloeden, vocht en verschillen van temperatuur. De plaat blijft kleurecht en de toplaag aan beide kanten is kras- en slijtvast. Een bekende merknaam van HPL gevelplaat is Trespa®.

Beschikbare HPL gevelplaten

Wij leveren diverse HPL gevelplaten op maat gezaagd. Dit zijn de mogelijkheden:

(zelf) Bewerken van HPL gevelplaat

  • Zagen: Ja. Wij doen dat professioneel en tot op de millimeter nauwkeurig.
  • Boren: Ja.
  • Frezen: Ja.
  • Stansen: Ja.
  • Snijden: Nee.

Specifieke toepassingen van HPL gevelplaat

Er zijn weinig platen zo veelzijdig. Een HPL gevelplaat is goed te gebruiken als wandbekleding, boeiborden, reclametoepassingen, gevelborden etc. Ook in stand- en interieurbouw is dit materiaal erg populair. Let er wel op dat dit materiaal moet ventileren. Plak of lijm dit materiaal nooit rechtstreeks op een drager. 

DIY Inspiratieblog

Laat je inspireren door anderen

DIY Inspiratieblog

Bekijk alle inspiratie projecten