• Gratis op maat gezaagd
  • Vanaf 3 werkdagen, vanaf 9,95 en gratis > 1.000,-

MDF

MDF: gratis op maat gezaagd

MDF: gratis op maat gezaagd

Bent u op zoek naar MDF platen, op maat gezaagd en in de juiste dikte? Bestel deze eenvoudig en snel online bij opmaatzagen.nl. Kies de gewenste afwerking, dikte en afmeting en wij bezorgen uw MDF platen binnen 3 werkdagen bij u thuis. U kunt uw bestelling ook kosteloos afhalen in onze houtzagerij in Veenendaal.

Gratis op
maat gezaagd
Vanaf 3
werkdagen in huis
Afhalen
in Veenendaal
Klantenservice

De kwaliteiten van MDF

Door zijn uitstekende kwaliteiten wordt MDF (Medium Density Fibreboard) in diverse industrieën en voor uiteenlopende doeleinden gebruikt. Zo is het materiaal goed bewerkbaar: zagen en frezen gaat gemakkelijk en MDF splintert niet vanwege de fijne vezelstructuur. Standaard MDF platen hebben een absorberende werking en zijn daardoor niet geschikt voor gebruik in vochtige ruimten of buitenshuis. Vochtwerend MDF is hiervoor wel geschikt.

MDF wordt veelal gebruikt in interieurs, zoals op wanden of voor het maken van meubilair en betimmeringen. Bij opmaatzagen.nl bestelt u A- kwaliteit MDF voor een scherpe prijs; gratis voor u op maat gezaagd in elke gewenste afmeting.  

Ons assortiment
  • Grote buigsterkte
  • Hoge slijtvastheid
  • Gemakkelijk schroeven en spijkeren
  • Goed bewerkbaar
  • Trekt niet of nauwelijks krom

MDF platen blank

MDF is een goed bewerkbaar plaatmateriaal met een hard en gebruiksklaar oppervlak. Zeker als u kiest voor MDF blank kunt u direct met de afwerking aan de slag. Wilt u uw MDF platen schilderen? Houd er dan rekening mee dat met name de zijkanten veel verf kunnen absorberen. Met speciale MDF verf voorkomt u dat de verf diep in het materiaal trekt. 

Witte MDF lakdragende platen

Een plaat MDF lakdragend is aan één of beide zijden voorzien van een gladde folie die als basis dient voor de uiteindelijke laklaag. De folie voorkomt overmatige absorptie van de verf, waardoor minder verf hoeft te worden gebruikt voor een glad resultaat. De folie die op MDF lakdragend is aangebracht is bovendien slijtvast en hoeft niet te worden gegrond.

 

MDF vochtwerende platen

MDF vochtwerend is speciaal ontworpen voor toepassing in vochtige ruimten, zoals badkamers en keukens. Deze MDF platen nemen niet zo gemakkelijk vocht op, waardoor het niet uitzet. Dit is wel het geval bij standaard blank MDF, dat een absorberende werking heeft. Ondanks de vochtwerende eigenschappen is het aan te raden om MDF vochtwerend vóór gebruik in vochtige ruimten te behandelen met bijvoorbeeld een lak.

 

MDF platen op maat bestellen bij OPMAATZAGEN.nl

Is MDF de houtsoort die bij uw project past? Bestel bij opmaatzagen.nl dan snel en eenvoudig de MDF platen die u nodig heeft. U kiest zelf de gewenste dikte, afwerking en afmeting. Wij zagen uw MDF vervolgens gratis voor u op maat. Uw bestelling wordt binnen 3 werkdagen thuisbezorgd. U kunt uw bestelling ook kosteloos ophalen in onze houtzagerij in Veenendaal.  

Supersnel bestellen

Gratis op maat gezaagd

Kies houtsoort 1
Kies dikte 2
Kies vorm 3
Kies afmetingen 4