MDF: gratis op maat gezaagd

MDF: gratis op maat gezaagd

Ben je op zoek naar MDF platen, op maat gezaagd en in de juiste dikte? Bestel deze eenvoudig en snel online bij OPMAATZAGEN.nl. Kies de gewenste afwerking, dikte en afmeting en wij bezorgen jouw MDF platen binnen 7 werkdagen bij u thuis. Je kunt jouw bestelling ook kosteloos afhalen in onze houtzagerij in Veenendaal.

De kwaliteiten van MDF

Door zijn uitstekende kwaliteiten wordt MDF (Medium Density Fibreboard) in diverse industrieën en voor uiteenlopende doeleinden gebruikt. Zo is het materiaal goed bewerkbaar: zagen en frezen gaat gemakkelijk en MDF splintert niet vanwege de fijne vezelstructuur. Standaard MDF platen hebben een absorberende werking en zijn daardoor niet geschikt voor gebruik in vochtige ruimten of buitenshuis. Vochtwerend MDF is hiervoor wel geschikt.

MDF wordt veelal gebruikt in interieurs, zoals op wanden of voor het maken van meubilair en betimmeringen. Bij OPMAATZAGEN.nl bestel je A- kwaliteit MDF voor een scherpe prijs; gratis voor jou op maat gezaagd in elke gewenste afmeting.  

  • Grote buigsterkte
  • Hoge slijtvastheid
  • Gemakkelijk schroeven en spijkeren
  • Goed bewerkbaar
  • Trekt niet of nauwelijks krom

MDF platen blank

MDF is een goed bewerkbaar plaatmateriaal met een hard en gebruiksklaar oppervlak. Zeker als je kiest voor MDF blank kun je direct met de afwerking aan de slag. Wil je jouw MDF platen schilderen? Houd er dan rekening mee dat met name de zijkanten veel verf kunnen absorberen. Met speciale MDF verf voorkom je dat de verf diep in het materiaal trekt. 

Witte MDF lakdragende platen

Een plaat MDF lakdragend is aan één of beide zijden voorzien van een gladde folie die als basis dient voor de uiteindelijke laklaag. De folie voorkomt overmatige absorptie van de verf, waardoor minder verf hoeft te worden gebruikt voor een glad resultaat. De folie die op MDF lakdragend is aangebracht is bovendien slijtvast en hoeft niet te worden gegrond.

Bekijk ons Assortiment