MDF blank platen gratis op maat gezaagd

Verschillende soorten MDF platen op maat

Bij OPMAATZAGEN.nl hebben we een uitgebreid assortiment aan hout en plaatmateriaal. Kies bijvoorbeeld voor MDF Lakdragende platen: direct te schilderen en geschikt voor gebruik binnenshuis. Of MDF blank, wat veel wordt gebruikt in de interieurbouw en meubelindustrie, terwijl MDF vochtwerend speciaal is ontworpen voor gebruik in vochtige ruimten, zoals de badkamer en keuken. Staat het MDF waar je naar op zoek bent er niet bij? Neem dan gerust contact met ons op voor de mogelijkheden.

  • Grote buigsterkte
  • Hoge slijtvastheid
  • Gemakkelijk schroeven en spijkeren
  • Goed bewerkbaar
  • Trekt niet of nauwelijks krom

MDF platen afmetingen

Bij OPMAATZAGEN.nl vindt je MDF platen in diverse afmetingen, met een maximale grootte van 122 x 305 centimeter. Geef bij je bestelling de gewenste afmeting van jouw MDF platen door en wij zagen je plaatmateriaal gratis voor je op maat. Alle MDF platen in ons assortiment zijn bovendien verkrijgbaar in verschillende diktes. Zo bestel je jouw MDF platen al vanaf 4 millimeter.

MDF platen wit

MDF platen wit zijn voorzien van een lakdraagfolie die ervoor zorgt dat de eventuele verflaag die je aanbrengt minder snel wordt geabsorbeerd. Door de laag folie zijn de witte MDF platen bovendien stoot- en krasvast en erg geschikt om te gebruiken als scheidingswand of kastombouw. MDF platen wit zijn verkrijgbaar in diktes vanaf 9 mm. 

MDF platen schilderen

Wanneer je MDF platen gaat schilderen, is het belangrijk rekening te houden met het feit dat MDF gemakkelijk vocht opneemt en daardoor uitzet. Vooral bij MDF blank is dit het geval. Witte MDF platen hebben een ruw oppervlak en zijn voorzien van een lakdraagfolie, waardoor ze beter geschikt zijn om te schilderen. MDF vochtwerend kan zelfs waterafstotend worden gemaakt door de plaat af te werken met een verflaag. 

MDF platen gegrond

Het is bij OPMAATZAGEN.nl mogelijk MDF platen gegrond te bestellen. Deze platen zijn tweezijdig gegrond en dus direct klaar om te worden afgewerkt. Jouw plaatmateriaal wordt dus niet alleen op maat geleverd, maar je hoeft ook niet meer aan de slag met grondverf. MDF platen gegrond zijn verkrijgbaar vanaf 9 mm dikte. 

Bekijk alle MDF in onze webshop