HDF Zwart

Thuiswinkel Waarborg

Configureer HDF Zwart

Hulp nodig bij bestellen?

Productinformatie

 • Splintert niet
 • Gemakkelijk te bewerken
 • Krachtig materiaal met een hoge buigsterkte
 • Hard en gebruiksklaar oppervlak
 • Door en door gekleurd zwart
 • Hoge persing

Beschrijving

is een constructieve plaat van het merk FINSA. Het wordt vaak gebruikt voor badkamers, keukens en bijvoorbeeld kleedkamers, sportscholen of sauna's. Compacmel Plus HDF Zwart wordt standaard in een door en door zwarte kleur geleverd. Door de hoge persing is het materiaal vochtbestendiger dan MDF. De hoge draagkracht zorgt er daarnaast voor dat dit materiaal in veel intensief gebruikte meubels te verwerken is. 

Lees meer

Product eigenschappen

Soortelijk gewicht (kg/m3)1100
MerkFinsa
Dikte8 mm, 13 mm
Type HDF
VariantHDF Zwart
NerfNee
Toepassing (klimaat)Vochtige ruimtes
Houtsoort toplaagHDF
Functioneel gebruikBouw- en timmerhout, Decoratief
KleurZwart / Grijs
GegrondNee
KeurmerkFSC Mix Credit
Type toplaagOnafgewerkt
ToplaagDoor en door

HDF Zwart online op maat bestellen

HDF, het sterkere broertje van MDF. Minder bekend, maar wel minstens zo interessant! Bouw prachtige en functionele ruimtes met HDF panelen. Bestel HDF plaatmateriaal online tot op de millimeter nauwkeurig op maat gezaagd. Wij bezorgen het paneel volledig op maat thuis. Ben jij benieuwd naar de mogelijkheden? Configureer je product en jij hebt binnen een handomdraai jouw project af.

HDF Zwart: wat is dat?

HDF is een sterke, hard geperste plaat. De naam HDF staat voor High Pressure Laminate. HDF is de krachtige broer van MDF. Door de hoge druk die tijdens het persen wordt toegepast, is de plaat steviger en sterker dan MDF. Omdat het absorberend vermogen minder wordt naarmate de druk verhoogt, is deze plaat ook beter bestand tegen vocht dan normaal MDF. Dit maakt HDF, ook vanwege de prijs, een uitstekend alternatief voor HPL compactplaten.

De stevigheid van HDF maakt dat de Compacmel Plus platen geschikt zijn voor ruimtes waar luchtvochtigheid en intensief gebruik van meubels een grote rol spelen. Je kunt hierbij denken aan badkamers en keukens maar ook aan bijvoorbeeld kleedkamers in sportscholen of sauna's. HDF dragers zijn niet watervast en dus niet geschikt voor directe blootstelling aan grote hoeveelheden vocht of voor toepassingen buiten. Voor deze toepassingen zijn HPL compactplaten of MDF tricoya beter geschikt.

HDF vs. MDF

We kennen MDF als een zeer universeel bruikbare plaat. HDF is een wat minder bekend paneel, maar heeft ten opzichte van MDF wel een aantal voordelen. Zo is het een stuk steviger dan MDF en zonder speciale verlijming ook vochtbestendiger. De keuze tussen MDF en HDF wordt vooral gemaakt op basis van het gebruik van de meubels. HDF is namelijk duurder dan MDF, maar wel veel duurzamer in gebruik waardoor het als deur of werkblad veel langer meegaat dan MDF. Kortom, als het puur decoratief of sporadisch gebruikt wordt, is MDF de juiste optie. Gaat het om meubels met een hoge intensiteit aan gebruik? Dan is HDF de juiste keuze.

Voorbeelden van toepassingen met MDF

 • Meubels algemeen
 • Omlijsting
 • Decoratieve toepassingen
 • Wandpanelen
 • Vakkenkasten

Voorbeelden van toepassingen met HDF

 • Deuren
 • Meubels met een intensief gebruik: Kluisjes, werkbladen etc.
 • Wandpanelen voor ruimtes met een hogere luchtvochtigheid zoals Wc's en keukens.
 • Balies, toonbanken en tafels in publieke ruimtes zoals scholen, restaurants en ziekenhuizen.

Op maat gezaagde FINSA Compacmel Plus panelen

FINSA wordt geïnspireerd door de samenkomst van techniek en creativiteit. Waar de uitgebreide productlijn van superPan panelen ook inzet op de verschillende decoren, zet Compacmel Plus vooral in op de krachtige eigenschappen van de drager. FINSA biedt met Compacmel Plus een perfect alternatief voor een oplossing tussen MDF meubelpaneel en HPL compactplaten. Door vochtwerende eigenschappen, grote draagkracht en relatief voordelige productiekosten, wordt er een interessant product gecreëerd. FINSA is hiermee een grote speler in de afdeling meubelpanelen.

FINSA Compacmel Plus HDF Zwart

HDF Zwart vormt de basis voor de gemelamineerde Compacmel Plus platen. Deze plaat wordt standaard in door en door zwart HDF geleverd. Deze plaat beschikt dus, in tegenstelling tot een hoop andere panelen in de Compacmel Plus collectie, niet over een melamine toplaag! Er zijn ook kleurrijkere varianten met wel een melamine toplaag. We bieden deze onder anderen aan op Compacmel Plus of superPan dragers. Deze panelen bevatten melamine toplagen van de Gama Duo collectie en hebben dus een één op één kleurkoppeling. We hebben daarnaast nog veel meer soorten melamine van andere fabrikanten. Kijk voor al onze gemelamineerde platen op onze melamine productpagina.

De stevigheid van HDF maakt dat de Compacmel Plus platen zeer geschikt zijn voor ruimtes waar vochtwerendheid en intensief gebruik van meubels een grote rol spelen. Compacmel Plus is dus een ideale oplossing voor de klusser die een gouden middenweg tussen MDF en HPL compactplaten zoekt. Het heeft de stevigheid en bewerkbaarheid die in de buurt komt van HPL compactplaten, maar tegelijk een lager prijskaartje. Hoewel het niet buiten te gebruiken is, kan het prima gebruikt worden in ruimtes met een hoge luchtvochtigheid. Door de compactere persing van het HDF grijpen schroeven ook beter in het materiaal dan bij normaal MDF.

FINSA sample service

Ben je benieuwd naar dit materiaal? Bestel een sample op de website van FINSA. Beoordeel het materiaal en laat het vervolgens op maat gezaagd thuisbezorgen door dé online zagerij. 

Beschikbare diktes van HDF Zwart

De beschikbare diktes van HDF Zwart kies je gemakkelijk via de productconfigurator.

Bewerken van HDF meubelpaneel

Compacmel Plus heeft als voordeel dat het een goed bewerkbare dragerplaat is. Het materiaal is namelijk HDF, een compactere en sterkere variant van MDF. Het materiaal splintert minder en houdt schroeven beter dan normaal MDF. Tijdens het monteren van het plaatmateriaal is het aan te raden de schroeven aan de achter- of onderzijde te schroeven (let wel op dat je niet door het materiaal heen gaat!). Op die manier zijn de schroefgaten niet zichtbaar. Ga je wel aan de zichtzijde gaan monteren? Dan zijn de schroefgaten met wat plamuur, schuurwerk en lak of verf goed weg te werken.

Specifieke toepassingen van HDF meubelpanelen

HDF Zwart is een veelzijdig product waardoor het voor veel doeleinden ingezet kan worden. Badkamers, bibliotheken, restaurants en cafés, maar ook kleedkamers in sportscholen en zwembaden worden met de juiste bewerking en toepassing omgevormd tot elegante en praktische ruimtes. Meubelpaneel is met zijn constructieve eigenschappen voor veel interieurtoepassingen te gebruiken. Niet gemelamineerde plaatmaterialen moeten, wanneer decoratief te gebruiken, nog wel afgewerkt worden met een lak of verf. 

Alternatieven voor meubelpaneel

Is HDF Zwart toch niet de juiste keuze voor jouw klus? Ben je op zoek naar een basismateriaal om zelf af te werken? Bekijk dan ook MDF lakdraagfolie. Dit plaatmateriaal verf je gemakkelijk met in jouw favoriete kleur.

DIY Inspiratieblog

Laat je inspireren door anderen

DIY Inspiratieblog

Bekijk alle inspiratie projecten

Vergelijkbare producten

Maak je project compleet