Hardboard geperforeerd wit

Thuiswinkel Waarborg

Configureer Hardboard geperforeerd wit

Hulp nodig bij bestellen?

Productinformatie

  • Binnenshuis breed toepasbaar
  • Licht plaatmateriaal
  • Gemakkelijk te bewerken
  • Standaard voorgeboord
  • Niet geschikt voor gebruik buitenshuis
  • Dit dunne plaatmateriaal golft
  • Zaaglijnen kunnen boorgaten kruisen

Beschrijving

Hardboard is een dun plaatmateriaal dat vooral gebruikt wordt voor achterwanden van kasten. Maar ook als ondervloer en verpakkingsmateriaal komt hardboard tot zijn recht. Een plaat hardboard (HDF) is aan een zijde glad en aan de andere kant heeft het een kopergaasnet structuur. Dit materiaal is alleen geschikt voor projecten binnenshuis. Dit geperforeerd hardboard is aan 1 zijde wit afgewerkt. De gaatjes hebben een diameter (Ø) van 4,5 mm en liggen hart-op-hart 25,4 mm van elkaar.

Lees meer

Product eigenschappen

Soortelijk gewicht (kg/m3)800
UitstralingOnafgewerkt
Dikte3.2 mm
Type Board
VariantHardboard geperforeerd wit
NerfNee
Toepassing (klimaat)Binnen
Houtsoort toplaagMDF
Functioneel gebruikBouw- en timmerhout
KleurWit
ZichtzijdeJa
GegrondJa
VerlijmingMR, Interieur
Type toplaagGrondlaag / Lakdraagfolie
Toplaag1 zijde

Hardboard geperforeerd wit platen op maat online bestellen

Bestel op maat gezaagd hardboard en ander Hout en plaatmateriaal gemakkelijk online. Hardboard kan gemakkelijk op maat gezaagd en bewerkt worden. Doordat het een dun materiaal is, moet dit plaatmateriaal wel altijd gefixeerd worden. Het materiaal golft namelijk erg snel.

Hardboard geperforeerd wit: wat is het?

Hardboard is een dun plaatmateriaal dat onder andere gebruikt kan worden voor achterwanden van kasten of andere meubels, het uitvlakken van vloeren en als verpakkingsmateriaal. De gaatjes hebben een diameter (Ø) van 4,5 mm en liggen hart-op-hart 25,4 mm van elkaar.

Net als MDF behoort hardboard tot de familie van de vezelplaten. Door de structuur van de pers waarin de houtvezels worden samengeperst, heeft hardboard een gladde en een ruwe toplaag met kopergaasnet structuur. Tijdens het proces worden de houtvezels nat gemaakt en onder hoge druk en temperatuur geperst. Hierdoor is geen lijm nodig om de vezels bij elkaar te houden. Het is alleen geschikt voor toepassingen binnenshuis, doordat het een zuigende werking heeft en dus niet bestand is tegen vocht.

Hardboard is een constructieve plaat. Dit betekent dat dit plaatmateriaal nog de nodige afwerking nodig heeft voordat deze ingezet kan worden voor zichtwerk. 

Beschikbare diktes Hardboard geperforeerd wit

Bij ons bestel je standaard hardboard op maat van hoge kwaliteit en in verschillende diktes. Je kunt gemakkelijk de gewenste dikte aangeven in de product configurator. Zo weet je zeker dat het plaatmateriaal voldoet aan jouw eisen: zowel het formaat als de dikte van het materiaal. De volgende diktes zijn beschikbaar: 3.2 mm.

Bewerken van Hardboard geperforeerd wit platen

De plaat bestaat uit houtvezels die onder hoge druk zijn samengeperst. Dit maakt dat het materiaal gemakkelijk te bewerken is. Bij het frezen of zagen splintert dit plaatmateriaal niet. Voor de montage kan je kiezen om dit materiaal te spijkeren of te schroeven. 

Ga je dit board schilderen? Werk de randen af met een randsealer en schuur en schilder het daarna netjes af. Houd hierbij rekening dat enkel één zijde af te werken is. Daarbij is het belangrijk de plaat goed te ontvetten.

Specifieke toepassingen van Hardboard geperforeerd wit

Hardboard is een gemakkelijk te verwerken plaatmateriaal die ingezet wordt voor diverse binnenbetimmeringen. Hardboard is een ideaal product om het een en ander mee te verpakken, om vloeren te egaliseren en als achterwand toe te passen bij diverse meubels of kasten. De homogene opbouw maakt dit board in vergelijking tot ander plaatmateriaal minder gevoelig voor krimpen en uitzetten bij wisselende temperaturen. Board is niet geschikt voor toepassingen in vochtige ruimtes of buitenshuis. Het is belangrijk hardboard altijd te fixeren, anders golft het materiaal.

Alternatieven voor standaard board-platen

Is hardboard toch niet de juiste houtsoort voor jouw klus? Op zoek naar plaatmateriaal met een nerf? Ga dan voor multiplex populier. Wil je plaatmateriaal dat buiten toepasbaar is? Bekijk dan ook betonplex, MDF tricoya of multiplex okoumé

DIY Inspiratieblog

Laat je inspireren door anderen

DIY Inspiratieblog

Bekijk alle inspiratie projecten

Vergelijkbare producten

Maak je project compleet

Hardboard
Hardboard

Vanaf

10,28

p/m2

Hardboard/Zachtboard
Hardboard/Zachtboard

Vanaf

38,05

p/m2

Lakboard

Vanaf

18,48

p/m2